Zpracoval: Marek Lovecký, 9 .A ZŠ a MŠ Horníkova 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LODNÍ DOPRAVA.
Advertisements

Spojené státy americké
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
SLOVINSKO.
Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1
Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Spojené státy americké
Kanada.
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
Úvodní přehled o Kanadě
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
USA.
Kanada.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
KANADA.
Francie.
AMERIKA.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Polsko Eliška Pokorná.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
USA United States of America
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Identifikátor materiálu: EU
OBYVATELSTVO AMERIKY.
AMERIKA.
KANADA Lenka Lebdušková.
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
Identifikátor materiálu: EU
KANADA Hlavní město: Ottawa -složena z deseti provincií a tří spolkových teritorií -úřední jazyk: francouzština a angličtina - z hlediska vládního uspořádání.
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Wales a hlavní město Cardiff.
RUSKO Jan Vaněk.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
Kanada povrch a přírodní krajiny
Kanada.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Povrch-Příroda-Rostliny
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Velká Británie.
Název učiva: Amerika severní
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Andorra Vatikán San Marino
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Zpracoval: Marek Lovecký, 9 .A ZŠ a MŠ Horníkova 1 Kanada Zpracoval: Marek Lovecký, 9 .A ZŠ a MŠ Horníkova 1

Obsah Název Geografie Historie do 20. století Historie po 20. století Ozbrojené síly

1.Název Její název pochází od původních obyvatel Kanady od kmene Horunů. Tedy původní označení, Nová Francie, se přestávalo používat a Kanada byl název území na sever od USA a na východ od Aljašky.

2. Geografie Zahrnuje část Severní Ameriky až po Severní ledový oceán. Na východě je pobřeží Atlantiku, na Jihu je dlouhá hranice s USA. Na Západě je Pacifik a na severu je Hranice s Aljaškou V Kanadě je hodně zálivů (Hudsonův) A taky Niagarské vodopády

3. Historie do 20. st. Jako první Evropané se tu usídlili Vikingové Byla objevena v 15.st. Johnem Cabutou. A další výpravy se sem vypravovali také ale nikdo už neuspěl jako on. Byla tam spousta válek a střetů s USA ale nakonec se vše vyřešilo podepsáním Oregonské Úmluvy a hranice byla stanovena na 49. rovnoběžku.

4. Historie po 20. st. Bojovala v první světové válce, ale bojovali převážně dobrovolníci. Podporovala politiku appeasementu vůči Německu a Hitlerovy Zásobovaly země Evropy voj technikou

5. Ozbrojené síly Kanada je jedním ze zakládajících členů Nato. V současné době disponuje 62 000 a 26 000 rezervisty. Kanadské ozbrojené síly se skládají z armády, letectva, a námořních sil. Disponují 1400 obrněnými vozidly a 34 valečných plavidel a 831 letadel

Důležité informace o kanadě Hlavní město Ottawa Rozloha 9 984 670 km² Nejvyšší bod Mount Logan (5959 m.n.) Počet obyvatel 32 547 200 Jazyk Angličtina, Francouzština Vznik 1. Července 1867

Závěr Toto téma bylo zajímavé a bavilo mě pracovat s PC a programem PowerPoint Naučil sem se lépe pracovat s programem PowerPoint. Bylo zajímavé se dozvědět něco nového o Kanadě

Použité informační zdroje www.wikipedie.cz www.seznam.cz www.google.com