Ivo Vorek Člen Záchranného týmu 26.3.2010.  Založen 15.10.2003  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Advertisements

Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Sociální služby SOZ.
Asociace bezpečnostních poradců
Zdravotníci Bolevec tel.: ; ;
Spolupráce ZZS s obecními samosprávami a perspektivy jejího rozvoje
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Vyhodnocení činnosti psychologického pracoviště HZS Jihočeského kraje za rok 2008 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Pražská 52b, České.
OS ZJ KŠ PZTSKL ZDTD ZJPZTSKLPZTSKLZJPZTSKL ZD ZJPZTSKL TDZD ZJPZTSKL KŠ ZJ ZD TD PZT VZS KYN POM SKL - Krizový štáb - Záchranná jednotka - Zdravotnické.
Nouzové přežití obyvatelstva
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Letecká záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
VY_32_INOVACE_PPM11560NÁP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
Seminář OBP MV: Psychosociální podpora uniformovaných složek – evropská vodítka a trendy Praha
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Připravenost na mimořádné události K. Cvachovec KARIM 2. LF UK ve FN Motol ÚZS TU Liberec.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Typová činnost složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu „LETECKÁ NEHODA“ STČ – 04/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
DEN IZS VÝSTAVIŠTĚ PRAHA HOLEŠOVICE | 13:00 – 18:00 Akční ukázky | Více než 80 vozidel Policie | Hasiči | Záchranka Armáda a další složky.
Humanitární pomoc - HZS ČR
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC
ZACHRAŇ ŽIVOT S MĚSTEM JIHLAVA
Třídění raněných metodou START
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje
Digitální učební materiál
HORSKÁ SLUŽBA ČR First Responders Bc. Michal Janďura, DiS. Prášily 2018 Horská služba ČR, o.p.s. Tel.:
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Sociálně aktivizační služby
Skupina poskytovatelů akutní lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Transkript prezentace:

Ivo Vorek Člen Záchranného týmu

 Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé: zdravotník zotavovacích akcí, vodní záchranář, zdravotnický instruktor, zdravotnický záchranář, zdravotní sestra a lékař  Minimální kvalifikace je zdravotník zotavovacích akcí  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé: zdravotník zotavovacích akcí, vodní záchranář, zdravotnický instruktor, zdravotnický záchranář, zdravotní sestra a lékař  Minimální kvalifikace je zdravotník zotavovacích akcí

 Hlavní činnosti týmu je zajišťování zdravotnických asistencí na sportovních, kulturních a společenských akcích  V roce 2009 jsme uskutečnili celkem 109 dozorů  Převážnou část dozorů, tvoří sportovní akce  Mezi nejvýznamnější akce, které každoročně zajišťujeme patří Colours of Ostrava, Janáčkův máj a Zlatá tretra

 ZT je také připravován na pomoc lidem v případě hromadných neštěstí, katastrof a jiných neočekávaných událostí  Díky smlouvě s HZS MsK je zařazen jako ostatní složka IZS  Hlavní náplň ZT v těchto situacích je poskytování zdravotnické a psychosociální pomoci, zdravotnická podpora složek IZS, pomoc při pátracích akcích a další…  ZT je také připravován na pomoc lidem v případě hromadných neštěstí, katastrof a jiných neočekávaných událostí  Díky smlouvě s HZS MsK je zařazen jako ostatní složka IZS  Hlavní náplň ZT v těchto situacích je poskytování zdravotnické a psychosociální pomoci, zdravotnická podpora složek IZS, pomoc při pátracích akcích a další…

 V roce 2009 se ZT aktivně účastnil pomoci během „bleskových povodní“ na Novojičínsku a Jesenicku  ZT zde byl povolán Ústřední pohotovostní záchrannou jednotkou ČČK  Pod vedením ÚPZJ byli členové ZT rozdělení do několika zasažených oblastí  V roce 2009 se ZT aktivně účastnil pomoci během „bleskových povodní“ na Novojičínsku a Jesenicku  ZT zde byl povolán Ústřední pohotovostní záchrannou jednotkou ČČK  Pod vedením ÚPZJ byli členové ZT rozdělení do několika zasažených oblastí

 Hlavní činností ZT na povodních bylo poskytování terénní psychosociální a zdravotnické pomoci  Celkový monitoring v postižených oblastech  ZT spolupracoval také s Krizovým centrem Ostrava, kterému předával všechny potřebné informace  Hlavní činností ZT na povodních bylo poskytování terénní psychosociální a zdravotnické pomoci  Celkový monitoring v postižených oblastech  ZT spolupracoval také s Krizovým centrem Ostrava, kterému předával všechny potřebné informace

 Koncem roku 2009 do našeho vybavení přibylo vozidlo VW Transporter  Vozidlo disponuje zástavbou jako v klasickém sanitním vozidle, mj. nosítky, transportním křeslem, fixačními prostředky a dalším vybavením pro poskytnutí předlékařské pomoci  Vozidlo bude využíváno jako zázemí na zdravotnických dozorech, k pomoci během mimořádných událostí a pro transport členů týmu  Koncem roku 2009 do našeho vybavení přibylo vozidlo VW Transporter  Vozidlo disponuje zástavbou jako v klasickém sanitním vozidle, mj. nosítky, transportním křeslem, fixačními prostředky a dalším vybavením pro poskytnutí předlékařské pomoci  Vozidlo bude využíváno jako zázemí na zdravotnických dozorech, k pomoci během mimořádných událostí a pro transport členů týmu

 Dovybavení vozidla odbornými přístroji a pomůckami (AED, scoop rám, …)  Hrad žije první pomocí  Pokračování v běžné činnosti týmu  Dovybavení vozidla odbornými přístroji a pomůckami (AED, scoop rám, …)  Hrad žije první pomocí  Pokračování v běžné činnosti týmu