Vypracovala Tran Le Xuan. Svět techniky a já Stavební a zemědělské stroje TelevizeSociální sítěPočítače Mobilní telefony.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Trestní právo hmotné – druhy trestů v ČR
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Obrázky: zdroje Snímek 4 - cbkladno
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Autor: Ondřej Šimčík. OBSAH  Televizory Televizory  Počítače Počítače  Mobilní Telefony Mobilní Telefony.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Internetové televizní a rozhlasové vysílání pro seniory
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Jméno: Matyáš Veselý Třída: 1 L Datum: 1. března 2013.
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
PaedDr. Ivana Töpferová
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
Název projektu: Rozvoj vzdělanosti
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_139_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vypracovali: Tomšů Michaela Pantlík David Novotná Veronika.
Anotace Žák se seznamuje s některými událostmi první světové války AutorMgr.Kubešová Mária Očekávaný výstup Reprodukuje hlavní události, zařazuje do časové.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vytvořila Eliška Horáková
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Informatika - prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základní části počítače
Internet.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
David Kratochvíl. * Linux – označení pro operační systém (OS) * 1,3 milionu mobilních zařízení s Androidem aktivováno každý den * Většina ze TV.
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
PŘÍJEM INFORMACÍ 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
Přehled rostlin - les VI. ročník.
Sociální síť – Dobrý sluha, zlý pán
Opakování hardware a software.
Základní pojmy v informatice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Tablety (mobilní zařízení)
Sudoku Dominik Hrbáč V.B.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.15 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě AKT. SÍŤ. PRVKY – ROUTER, SWITCH Typ: DUM - kombinovaný.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Počítač a jeho složení.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU Název: Borrow vs Lend Autor: Mgr.
Počítač a příslušenství
40.1 Vedení proudu v kapalinách a plynech
Vypracovala: V. Černochová
Jak ovlivňuje můj život současná technika?
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Transkript prezentace:

Vypracovala Tran Le Xuan

Svět techniky a já Stavební a zemědělské stroje TelevizeSociální sítěPočítače Mobilní telefony

Technika je modernější a my na ni více závislejší. Co bychom v této době dělali bez telefonů, počítačů, tabletů, televizí a mp3? Jak bychom mohli stavět nové budovy, těžit nerostné suroviny nebo obdělávat pole? Nemohli. Bez techniky bychom neudělali ani krok.

 Elektronické zařízení, díky kterému si můžeme vzájemně volat, psát SMS a posílat MMS  Kromě těchto téměř nevyužívaných funkcí můžeme na telefon nainstalovat sociální sítě jako facebook, instagram, we heart it, skype atd., kvůli kterým si děti mobily pořizují..  Většina dětí, co vlastní mobily je používají jenom pouze pro tyto,,vychytávky“, volání a SMSky nepoužívají (na co,stejně nikdy nemají kredit)

 Elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu  Skládají ze z hardwaru (klávesnice, myš, monitor) a softwaru (operační systémy a programy)  Počítač rozumně používají snad jenom dospělí a to pro práci, naše,,generace“ je využívá pro sociální sítě, hry a další..

 Traktory, bagry, buldozery aj.. To všechno jsou stroje vyrobené za účelem usnadnit nám práci  Bez těchto strojů bychom nemohli nic stavět ani bourat

Facebook, Twitter, Instagram, ICQ, Ask, Muzy, Youtube, Flickr, Blogger, Yahoo a další. To jsou všechno sociální sítě sloužící k zábavě. Všude samé reklamy a fotky za účelem strhnout na sebe pozornost a dostat co nejvíce lajků. Trávíme na těchto sítích čím dál tím více času, i ve škole, v hodinách.

 Je dálkový telekomunikační systém vysílání a přijímání televizního signálu Seriály oblíbenost trávení u televize mnoho času

OM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.topspyapp.com%2Fblog%2Fhow-to-protect-your-phone-with-cell-phone- tracker%2F&ei=pWl0U_DbLsSBOJzEgOgG&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AFQjCNF_hP7w8bsJPEN1fQkUmqRhABRsyQ&ust= M:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fopencom.minia.edu.eg%2F&ei=92l0U5a0Boa5O9vxgZgH&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AF QjCNFVvAJXOi3Li-TmZ4RFzJDeUIroVQ&ust= M:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.downstech.com.au%2F&ei=nGp0U_DDPMGvPL7sgNAH&bvm=bv ,d.ZGU&psig= AFQjCNEGwsQ2Vg7nvu9KDDlDau-Zs5G88w&ust= quXfoFBROM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.amazon.com%2FSamsung-Series-DP700A3B-A02US-23-Inch- Desktop%2Fdp%2FB005PCANO6&ei=NGx0U8z-EI7sO6SegKgH&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AFQjCNEGwsQ2Vg7nvu9KDDlDau- Zs5G88w&ust= BM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fbagry.cz%2Fcze%2Fclanky%2Fvystavy%2Fhistoricke_stavebni_stroje_v_akci_na_vystave_ma skin_expo_2007&ei=5G90U7mtFY2pOt62gZgM&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AFQjCNFgGZ71rWi3HytxQsFBh5RR2S4AHQ&ust= M:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.silnice-zeleznice.cz%2Fclanek%2Fstavebni-stroje-liebherr-v- akci%2F&ei=A3B0U4PNEsbgON36gOAH&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AFQjCNFgGZ71rWi3HytxQsFBh5RR2S4AHQ&ust= M:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Ftotosevamnelibi.cz%2F%3Fpaged%3D4&ei=p3F0U4i9FMLcOdDRgMgG&bvm=bv ,d.ZG U&psig=AFQjCNEg7gojD0sQWE_unlMYlBA6sFMR1A&ust=

72PWLwO_6o2QM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.examiner.com%2Farticle%2Fa-fond-farewell-to-vhf-uhf-and-analog- tv&ei=LXR0U8aMFIWPOOD8gfgH&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AFQjCNFrAKVSHrvmQsCFUvLjCkclG3PYwA&ust= fM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.allaroundangler.com%2Fblog%2F2012%2F02%2Fall-around-angler-television-new- show- dates%2F&ei=cnR0U4fBBIKBOJm5gdAG&bvm=bv ,d.ZGU&psig=AFQjCNHLqCnUVByCw243k4Igu3jCjIHWwA&ust=