Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

Úvod do tvorby internetových stránek v jazyce HTML Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
Tvorba webových stránek
Tvorba webových stránek
WWW stránky.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.15/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Přednáška č. 4 seznamy seznamy tabulky tabulky jejich sémantika jejich sémantika Ing. Martin Adámek Katedra informačních.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Tvorba www stránek Obrázky, animace a transparentnost, grafická menu a klikací oblasti obrázku (1.část) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba www stránek VLOŽENÍ OBRÁZKŮ ICT 4.ročník. Vložení obrázku OBRÁZEK NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH Binární data – ukládáme do samostatných složek (IMAGE,
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Programování HTML stránek
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.14/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
TNPW1 Cvičení
Jazyk HTML.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Odkazy Pomocí odkazu se lze pohybovat mezi stránkami. Cílem může být další stránka nebo identifikátor na aktuální stránce. Pomocí odkazu se lze pohybovat.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
ZÁKLADY HTML – ODKAZY, SEZNAMY. - vodorovná čára atributy:  width – délka čáry – pixely nebo %  size - šířka ve smyslu tloušťky  align - zarovnání.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Kaskádové styly - CSS.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
David Klíma- 1 - Obrázky na webu Než dám obrázek na web co musím udělat? Získat ho Upravit Zmenšit na publikovatelnou formu POZOR! někdy se obrázek natahuje.
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
XHTML – obrázky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Tvorba webu Jazyk HTML, úvod
Tvorba www stránek Seznam, tabulky, grafika a barvy (1.část) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
Obrázky Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se do stránek vkládají nepárovou značkou. To znamená,
Obrázky v HTML dokumentech Druhy a použití. Obrázky + Zvyšují atraktivitu stránek. + Zvyšují vypovídací schopnost stránek. - Zvyšují dobu načítání stránky.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
XHTML – Seznamy Mgr. Lenka Švancarová. Seznam Neuspořádaný … Uspořádaný …
Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Programujeme v kódu HTML (Hyper Text Markup Language)
Tvorba www stránok.
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu. © Mgr. Petr Loskot, leden Časopis PPK Časopis PC World.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky III. Co se všechno.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
Grafika – opakování Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
HTML (II) (3).
Co je to webová prezentace?
Tvorba WEBOVÝCH stránek – obrázky
Tvorba WEBOVÝCH stránek – hypertextové odkazy
Základy HTML TNPW1 Ing. Jiří Štěpánek.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tvorba webových stránek
Tvorba webových stránek
Html.
Transkript prezentace:

Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy

Odkazy element a atribut href – udává adresu cílového dokumentu absolutní adresa – kompletní cesta, např. relativní adresa – pro odkaz na soubor na aktuálním webu; není nutné psát kompletní adresu

Relativní adresa v odkaze pro soubor uložený ve stejné složce jako aktuální stránka: a href="jmenosouboru.html" pro soubor uložený v podsložce: a href="podslozka/jmenosouboru.html" pro soubor uložený v jiné složce: a href="../jinaslozka/jmenosouboru.html"

Použití elementu a Oficiální stránky matičního gymnázia uvozovky jsou povinné použití titulku Matiční gymnázium

Obrázky element img atribut src – udává umístění obrázku atribut alt – alternativní text element img nemá žádný obsah, zápis lze zkrátit vynecháním uzavírací části – lomítko zapíšeme na konec otevírací části formáty obrázků: jpg, gif, png

Použití elementu img Obrázek uložený ve stejné složce jako aktuální stránka: Obrázek uložený v jiné složce:

Další atributy elementu img rozměry obrázku – atributy width a height, udáváme v pixelech velikost obrázku připravujeme předem v grafickém editoru

Seznamy nečíslovaný seznam (odrážky) – element ul číslovaný seznam – element ol každá položka – element li

Nečíslovaný seznam matematika IVT fyzika matematika IVT fyzika

Číslovaný seznam matematika IVT fyzika 1.matematika 2.IVT 3.fyzika