Zájmová dílna Česká 199, Kutná Hora. Obsah Jak to začalo Jaká je nabídka Co se zatím stalo Co nás čeká Problémy Plány do budoucna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Myšlenkové základy skautingu
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
KLUB RODIČŮ NADANÝCH DĚTÍ
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Cesta do Sluneční zahrady Charitativní večer pro děti s handicapem sobota 17:00 – 21:00.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Software pro správu multimediálního díla VY_32_INOVACE_Mul4r0114Mgr. Jiří Mlnařík.
Spotřebitel a maloobchodní prodejna. Maloobchod  Poslední článek distribučního řetězce  Zahrnuje služby pro domácnosti.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Šachy do škol 2016/17.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
6. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Aktuální informace o stavu
Spisovatelé a ilustrátoři
Čtenářsky podnětné prostředí
Příležitost pro knihovny a společnost
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Transkript prezentace:

Zájmová dílna Česká 199, Kutná Hora

Obsah Jak to začalo Jaká je nabídka Co se zatím stalo Co nás čeká Problémy Plány do budoucna

Jak to začalo Prázdninový program volno-časových aktivit 1. července 2009 jsem otevřela zájmovou dílnu v České ulici v KH a chtěla jsem s dětmi začít ve čtyřech dílnách - výtvarné, jazykové, divadelní a literární. Program prázdninových aktivit byl načasován jinak, než činnost ve školním roce už jen proto, aby se tyto aktivity daly považovat za intenzivnější soustředění. Ve školním roce jsem počítala s jednotlivými dílnami jednou do týdne (podle rozvrhu dětí). O prázdninách bylo mým cílem děti především poznat. Mluvit s nimi o všem co je k danému tématu zajímá, rozpoznat jejich talenty a pomoci jim je vyjádřit. To je hlavním důvodem, proč jsem dílnu otevřela. Dětskou fantazii a talent je potřeba podpořit a rozvinout.

Jaká je nabídka dílen Výtvarná Jazyková Divadelní Literární

Náplň jednotlivých dílen Výtvarná dílna Možnost vyzkoušet si různé výtvarné techniky. Možnost najít optimální formu výtvarného projevu. Výroba loutek. Vernisáž a výstava vždy po ukončení období (prázdniny, účast na vyhlášených soutěžích apod.) Literární dílna Diskuse o knihách a autorech, které rádi čteme. Možnost vyzkoušet si různé textové formy. Vývoj stylistických schopností. Účast na literárních soutěžích. Vytvoření almanachu prací. Divadelní dílna Možnost nahlédnutí do procesu divadelní činnosti. Možnost vyzkoušet si, co obnáší různé profese spojené s divadlem. Představení pro rodiče a přátele alespoň jednou do roka. Jazyková dílna Diskuse na téma K čemu je dobré znát cizí jazyky? (s cílem pozitivní motivace) Pomoc s podporou jazykového talentu. Průnik do jazykových schopností pomocí hry. Rozšíření slovní zásoby. Čtení textů v originálním znění a následný překlad. Projekce filmů v originálním znění a následný překlad. Překlad textu nebo filmu plus pro pokročilé překlad textu či části scénáře do daného jazyka (ve spolupráci s literární dílnou).

Co se zatím stalo Po dvouměsíčním fungování jsme podle plánu na konci prázdnin uspořádali vernisáž a krátké představení z divadelní pohádky Svačina pro draka, kterou jsme začali zkoušet dva týdny před koncem prázdnin. V průběhu letních prázdnin se podařilo rozjet dvě dílny. Výtvarnou a divadelní. Výtvarná dílna byla zapojena do aktivit v Kutné Hoře, jako je například obrázková soutěž na téma moje nejoblíbenější loutka. (Vyhlášení výsledků proběhne 11. září a práce budou vystaveny v galerii Barborská 30). Dílna byla požádána, aby se zúčastnila workshopu v Parku U tří pávů v KH v rámci aktivit Prvního kutnohorského nadačního fondu. Ředitel Gymnázia Jiřího Ortena v KH nabídl možnost prezentaci dětských prací v prostorách GJO.

Co nás čeká V současné době připravujeme divadelní pohádku Výtvarná dílna připravuje kulisy Nábor nových dětí na základních školách v KH Zahájení činnosti dílny literární a jazykové

Výhody Maloměsto bez možnosti kreativní stimulace Emancipované maminky Talentované kreativní děti Málo obdobných zařízení v okolí Společnosti s orientací na podporu mikroregionu.

Potíže Nechuť kutnohorského obyvatelstva vůči něčemu novému Nedostatek dětí Nedostatečné technické vybavení Financování. Některé rodiny si nemohou platit moc. Investovala jsem třicet tisíc a vrátili se mi čtyři. Proto zakládám občanské sdružení, abychom mohli přijímat sponzorské dary a aby ceny za dílny zůstaly přijatelné i pro rodiny s menším finančním rozpočtem. Myslím si, že není fér, aby talentované děti, kteří do dílničky dochází, nemohly chodit jen proto, že na to rodiče nemají peníze. Chceme oslovit místní firmy, které investují do rozvoje mikroregionu v oblasti vzdělávání dětí a mládeže (Foxconn, Philips Morris, TPCA apod.) Také chceme místním firmám nabídnout výtvarné dětské práce, které by mohli být vydávány jako kalendář (firemní dary, novoroční kalendář) či pohlednice či PF.

Plány do budoucna zahájení klubové činnosti. Ráda bych založila filmový a knižní klub. Vize je taková, že bychom s dětmi mohli natáčet krátké filmy, které budeme uploadovat například na youtube.com. V dnešní době internetu je velmi snadné mít téměř okamžitě zpětnou vazbu, což, jak předpokládám, bude pro děti motivující. Dostanou zde příležitost prověřit své schopnosti děti z literární dílny, které napíší scénář, děti herci z divadelní dílny, děti z výtvarné dílny se postarají o kostýmy a kulisy a vyzkouší si různé profese, které s natáčením filmu souvisí. Děti, které zajímají počítače budou mít možnost naučit se pracovat se softwary určenými pro střih, tvorbu hudby apod. Knižní klub bude o čtení knih, diskusích a besedách s autory. Chci pořádat besedy s osobnostmi, které děti zajímají. Chci alespoň jednou do roka uspořádat koncert, jehož výtěžek dostane Dílnička a který zorganizujeme společně s dětmi. Díky dosavadním profesním zkušenostem celou akci i náležitě zpropagujeme. Mým hlavním cílem je propojení jednotlivých dílen. Chci, aby se děti naučily vzájemně spolupracovat. Divadelní dílna má zázemí ve výtvarné a literární (příběhy, kulisy, výroba plakátu apod.). Jazykově nadané děti mohou překládat povedená literární dílka a tím se učit praktikovat cizí jazyky. Poznají různé typy profesí, které třeba jednou pro ně budou jejich budoucím posláním. Některé děti projevují značný grafický či herecký či produkční talent. Chci, aby měly přehled, aby si měli do budoucna z čeho vybírat.