Jiří Rataj Ústav výpočetní techniky Univerzita Karlova v Praze Konference ZIG-CZ 2002 24.10.2002, Praha T Series a Z30.50.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

ICAU v roce 2005 Martin Vojnar Ústav výpočetní techniky UK / Vědecká knihovna v Olomouci SUAleph, VUT Brno, října 2005.
Eduroam na UK Ladislav Fikais
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Ing. Petr Štefan Kp-sys s.r.o. CPVŠK Praha
Single Sign-On (SSO) konečně komfort pro uživatele Konference ISSS – duben 2008 Pavel Novotný, NESS.
1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
Eva Filípková Co to vlastně JIB je portál umožňující vyhledávání v různých portál umožňující vyhledávání v různých českých i zahraničních.
TinWeb na míru aneb úprava pro uživatele na AMU SUT, Zlín, červen 2005 Iva Horová:
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
Oborová brána ART jako nástupce virtuálního uměleckého katalogu
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , ,
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Souborný katalog a Národní autority aneb Jak obejít omezení komerčního knihovního systému Helena Dvořáková Národní knihovna ČR
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
Z39.50 ve Vědecké knihovně v Olomouci Martin Vojnar
Přejít na první stránku INFOENERGO 2000 N. Andrejčíková Z39.50 a informačné zdroje n Nadežda Andrejčíková.
ŠKOLENÍ Katalogizace podle pravidel AACR2 / základy - knihy a seriály / s přihlédnutím k minimálnímu záznamu pro Souborný katalog ČR a k pravidlům pro.
DbLink Ing. Jan Ptáček tel.:
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Jednotná informační brána Úvod : Současný stav a výhled Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR Automatizace knihoven UK, Praha-Jinonice,
Metalib a stahování záznamů Martin Vojnar
Školení pro nové zaměstnance NK ČR Praha – Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
systém pro knihovny, archivy, galerie a muzea
Historické fondy VKOL - ukázky
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
SK CASLIN - spolupráce s JVK PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice Logo vaší společno sti vložíte na snímek.
OBSAH PREZENTACE Elegantní autentizace = Digipass GO 1 Snadné ovládání
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Knihovny a jejich služby (souborné katalogy) Bc. Radmila Kouřilová.
Technologie vyhledávání v Jednotné informační bráně Jiří Pavlík, Univerzita Karlova v Praze, ÚVT Konference ZIG 2002, , STK.
Hledání - editace Přepnu se do báze, ve které budu hledat (zatím pouze báze autorit a záznamů) Každý zpracovatel může editovat pouze záznamy svého ústavu.
Využití JIB pro stahování záznamů Jan Pokorný
Pavel Krbec ÚVT UK a MULTIDATA Praha Seminář Automatizace knihoven 2004 Produkty MarcMan.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Jednotná informační brána: MetaLib a SFX Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky Automatizované.
WEBOVÉ PORTÁLY KNIHOVEN z pohledu informačních zdrojů Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ TINLIB / T SERIES Akademie muzických umění června 2002.
 KOMIX s.r.o. Použití webových služeb v komunikaci s centrálními registry státní správy příspěvek do sborníku konference ISSS/LORIS/V4DIS.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Akademie múzických umění června 2002.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Sdílená katalogizace – přebírání záznamů pomocí Jednotné informační brány Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Možnosti stahování záznamů z českých i zahraničních knihoven v rámci Jednotné informační brány Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní.
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
Oborová informační brána Musica
Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Ing. Jiří Pavlík Univerzita Karlova - Ústav výpočetní techniky
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Transkript prezentace:

Jiří Rataj Ústav výpočetní techniky Univerzita Karlova v Praze Konference ZIG-CZ , Praha T Series a Z30.50

Přehled Z39.50 produktů T Series Z39.50 server Z39.50 klienti –www gateway (OPAC) –klient pro národní autority –OPAC pro slepé a slabozraké

Z39.50 server - dnes omezený rozsah bib1 use atributů pouze monografie formát záznamů unimarc kódování ISO init, search, present, close obtížná konfigurovatelnost

Z39.50 server - vývoj rozšíření konfigurovatelnosti libovolné mapování bib1 use atributů autority, články kromě marcových formátů i SUTRS a další volba kódování navíc scan, sort konec roku 2002

Využití Z39.50 serverů jednotná informační brána další webová řešení Z39.50 klienti u konečných uživatelů

Z39.50 klient pro OPAC init, search, present, close, scan, sort zatím méně možností než GUI T Series či Tinweb možnost integrace s dalšími Z39.50 zdroji

Z39.50 klient pro národní autority proti kilentovi pro OPAC –ověření jména a hesla –funkce update zahrnuje unimarc editor a validátor

Jiří Rataj Ústav výpočetní techniky UK Další informace