Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procházka Paříží.
Advertisements

Zájezd do Paříže.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Paříž Prezentace 5.B.
Památky Západní Evropy
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Katedrála v Chartres.
Francie 9.A.
Francie.
Napoleonská doba Dějepis VY_32_INOVACE_320, 16. sada, D Anotace
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
Procházka historií a současností města Karviné
Praha.
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
Egyptské pyramidy.
Francie.
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Město Brno.
Francie Miroslav Chmelka.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
PRAHA – MATKA MĚST.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Francouzská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Mont Saint Michelle.
Andorra Vatikán San Marino
Procházka Paříží.
Miesta, ktoré by som navštívil v Paríži
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Matěj Školný

Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území v Karibiku, Severní a Jižní Americe, v Indickém oceánu a Oceánii. Dále je Francie jedním ze zakládajících členů Spojených národů.

Je ocelová věž v Paříži, v současnosti nejznámější pařížská dominanta. Pojmenována po svém konstruktérovi Gustavu Eiffelovi. Dnes měří včetně antény na vrcholu 324 metrů.

Postavil Napoleon Bonaparte na paměť svého vítězství v bitvě u Slavkova v roce Uvnitř stavby je malé muzeum zaměřené na historii objektu.

Je gotická římskokatolická katedrála, stojící na východní polovině ostrova, na řece Seině v Paříži. Považována za jeden z nejkrásnějších příkladů francouzské gotické architektury.

Muzeum v Paříži, které patří k největším muzeím na světě. Je to bývalé sídliště francouzských králů.

Je zámek ve městě Versailles u Paříže. Vznikl v době vrcholu královské moci ve Francii. V roce 1979 byl zámek s parkem zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO. Symbol absolutistické monarchie.

Je zábavní park ve Francii. Park byl otevřen 12. dubna 1992 po čtyřech letech stavebních prací.

Jedna z nejznámějších rekreačních oblastí na pobřeží Středozemního moře. Ze severu je ohraničen Jižními Alpami, přičemž některé jejich vrcholky přesahují výšku metrů nad mořem. Je ekonomicky třetím nejvýkonnějším regionem Francie.

Je palác v centru Paříže. Od roku 1873 je sídlem francouzských prezidentů. Od 15. května 2012 zde sídlí prezident François Hollande. Palác byl vybudován v letech

Pevnost se začala stavět až za vlády Napoleona, v roce Za účelem ochrany pobřeží před případnými nájezdy britských námořních sil. Od roku 1990 byla pevnost Boyard místem konání stejnojmenné populární soutěže.

Je nejstarší mešita ve Francii s 33 m vysokým minaretem. Nachází se v Latinské čtvrti v Paříži. Byla otevřena v roce Od roku 1983 je chráněná jako historická památka.

Je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii. Byl postaven v roce 1547 Patří k vrcholným stavbám renesanční architektury a k nejznámějším zámkům ve Francii.

Je koncertní sál v Paříži. Nejstarším podnikem tohoto druhu ve městě, který dodnes funguje. Během poválečné existence zde vystoupilo mnoho francouzských, ale i zahraničních umělců.

Začaly vznikat již ve starověku. Od roku 1780 se katakomby staly úložištěm lidských ostatku ze zrušených hřbitovů. Do roku 1814 již byly do katakomb umístěny ostatky více než šesti milionů lidí.

Zahrnuje Muzeum Armády, které se vztahuje k francouzské vojenské historii. Dnes je to místo, kde jsou pohřbeni někteří z největších válečných hrdinů Francie.

Nejvýznamnější hrobkou Invalidovny je hrobka Napoleona Bonaparte (1769–1821) V Invalidovně však není pohřben jen Napoleon, jsou zde pochováni také někteří členové jeho rodiny, několik důstojníků, kteří sloužili pod jeho velením a další francouzští vojenští hrdinové.

Je výstavní pavilon v Paříži, který byl postaven pro světovou výstavu v roce Dnes slouží státním muzeím pro dočasné výstavy.

Je největší náměstí v Paříži. Bylo vybudováno v letech 1754 až Původně zbudováno na počest krále Ludvíka 15.

Je nejvýznamnější ulice v Paříži. Končí zde každoročně cyklistický závod Tour de France. Konají se zde vojenské přehlídky.

Konec