Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Kreativní festival vědy Jižní Korea 2013
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Chemie.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
Zkušenosti s aplikací metody CLIL na SPSČH Brno
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Představení zajímavých projektů OPVK
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Věda na scéně Science on Stage Jitka Houfková, KDF MFF UK Praha Vojtěch Hanák, PřF MU Brno Václava Kopecká, ZŠ Horoměřice.
Elektrický obvod a jeho části
Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ochrana obyvatelstva a řešení krizových a mimořádných událostí Doc.Ing. Jozef Sabol, DrSc., FBMI.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Astronomický seminář Práce s nadanými v oblasti Fyzika a Astronomie.
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Podpora poradců Podpora poradců
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Kurzy informační gramotnosti Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar Čerňová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar.
OTVÍRÁNÍ JARA 2015 První ročník na podporu a propagaci oboru floristiky a zahradnictví.

Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
Věda na scéně Science on Stage
Okna vědy dokořán KA2 Petra Konečná Aktivity Název akcepočet návštěvníkůzapojená pracoviště Okénko I96Ma, Fy, Ch, In Přírodní vědy na hradě.
Co je Science on Stage Mezinárodní projekt – 25 zemí, učitelů Od roku 2000 (Physics on Stage) Navazování kontaktů mezi učiteli z různých zemí.
Jitka Houfková Zdeněk Drozd
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Transkript prezentace:

Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha

2 Science on Stage mezinárodní projekt – v současné době 27 zemí, především evropských navazování kontaktů mezi učiteli z různých zemí a sdílení zkušeností rozvoj spolupráce učitelů a škol se špičkovými odborníky, vědeckými pracovišti a průmyslem určen učitelům přírodních věd na základních a středních školách v posledních letech se zaměřuje i na učitele z předškolních vzdělávacích zařízení a lektory volnočasových zařízení Co je Věda na scéně

3 projekt probíhá v jedno až tříletých cyklech v rámci každého cyklu probíhají nejdříve národní akce v ČR Soutěžní přehlídka v rámci Muzejní noci v iQparku v Liberci vyvrcholením každého cyklu je mezinárodní festival, na kterém se setkávají vybraní reprezentanti ze všech zúčastněných zemí festival je vlastně několikadenní mezinárodní „veletrh nápadů“ (jednotliví účastníci mají přidělené své stánky, na kterých předvádějí své dovednosti), doplněný dílnami, ukázkovými hodinami, přednáškami a pódiovými vystoupeními i kulturním a společenským programem

4 Historie Vědy na scéně Physics on Stage – Fyzika na scéně projekt začal v roce 1999 první mezinárodní festival „PoS 1“ v roce 2000, CERN, Ženeva, 22 zemí, >500 učitelů Science on Stage – Věda na scéně od roku 2005 – otevřeno všem přírodním vědám a matematice od roku 2008 bez finanční podpory Evropské komise mezinárodní festival v roce 2013: Posouvání hranic ve výuce přírodních věd, Słubice - Frankfurt (Oder), 26 zemí, 350 učitelů podrobné informace na videa na

5 Historie Vědy na scéně České výpravy na PoS a SonS byly vždy velice úspěšné řada ocenění mezinárodní kontakty přiznaná inspirace českými projekty a pomůckami od účastníků dalších ročníků

6 Historie Vědy na scéně Národní soutěžní přehlídka v roce soutěžních projektů, které přijelo předvést 24 učitelů a lektorů odborná porota hodnotila i projev v angličtině přístupné veřejnosti, spojeno s Muzejní nocí – přes tisíc návštěvníků finalisté: ubytování v Babylonu, prohlídka iQparku

7 Národní soutěžní přehlídka 2012

8

9 Mezinárodní festival 2013

10 ČR reprezentoval tým devíti učitelů Renata Rydvalová: Co se to kolem nás vznáší? Zdeněk Rakušan: Fyzika v knihovně Václava Kopecká: Hrátky s plasty Pavel Konečný: Jak se teplo naučilo pracovat Kateřina Lipertová: Leonardův most Zdeněk Šabatka: Měření v elektrostatice Daniel Lessner: Kouzlem k základům teorie informace ÚDiF – Barbora Mikulecká, Vojtěch Hanák: Příběh žárovky Mezinárodní festival 2013

11 Mezinárodní festival 2013 Česká výprava

12 Mezinárodní festival 2013

13 Budoucnost Vědy na scéně Mezinárodní festival 17. – , Queen Mary University, Londýn očekává se >350 učitelů z více než 27 zemí BUĎTE PŘI TOM! české finále proběhne na jaře 2014 přihlášky do podrobné informace na

14 Budoucnost Vědy na scéně Ř ekněte o Vědě na scéně svým kolegům, učitelům chemie, biologie i fyziky! Děkujeme.

15 Těšíme se na vaši účast v dalším ročníku Vědy na scéně – Science on Stage! Děkujeme za pozornost