Název projektu: „Rozvoj vzdělávání síťových specialistů“ Doba realizace: leden 2007 – červen 2008 Finanční dotace: 1 624 860,- Kč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Počítačové sítě.
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
Módy bezdrátového připojení
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Microsoft Partneři ve vzdělávání Microsoft Partneři ve vzdělávání Cisco Networking Academy Program Cisco Networking Academy Program Autodesk Academia.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Obor informační technologie
Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Jičín Ing. Vladimír Vik1.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Síť a MS Windows.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Katedra počítačů ČVUT FEL
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Počítačové sítě.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Název projektu: „Rozvoj vzdělávání síťových specialistů“ Doba realizace: leden 2007 – červen 2008 Finanční dotace: ,- Kč

Priorita: Rozvoj celoživotního učení Opatření: Rozvoj dalšího profesního vzdělávání Program podpory: Rozvoj a zlepšení současné nabídky dalšího profesního vzdělávání včetně služeb s ním spojených

vytvořit nový modulární vzdělávací program pro pracovníky v oblastech budování, rozvoje, správě a údržbě počítačových sítí pilotně ověřit vzdělávací program formou účastí zájemců z řad firem, institucí i veřejnosti ve vzdělávacích kurzech

umožnit absolventům vzdělávacích kurzů získat mezinárodně platné cetifikáty v této oblasti (Cisco Networking Academy, Microsoft IT Academy) vytvořit základ vzniku centra celoživotního vzdělávání při Střední průmyslové škole Trutnov v oblasti informačních a komunikačních technologií, případně i v dalších oborech

rychlost rozvoje nových technologií, nestíhám sledovat nezvládám novinky – jsem nekonkurenceschopný migrace pracovních sil – nejistota

chybí odpovídající nabídka vzdělávacích aktivit cena časová náročnost

ucelený systém modulární skladba dostupné v regionu – časově méně náročné přizpůsobení mezinárodních vzdělávacích programů – jazyková bariéra vznik pomocných výukových materiálů technické vybavení pro výuku

Cisco networking Academy (CNA) Microsoft IT Academy

M1 – Úvodní modul M2 – CNA1 M3 – CNA2 M4 – Microsoft desktop M5 – CNA3 M6 – CNA4 M7 – Microsoft server

Počítačové sítě Hardware Software Kabeláž Serverové služby Virtualizace Práce s virtuálním PC a serverem

Topologie sítí Síťová média a jejich testování Základy Ethernetu Síťové modely Fyzická a logická adresace Subneting Síťové prvky

Routery a jejich konfigurace IOS Routované a routovací protokoly ACL

Instalace Souborové systémy, sdílení Zařízení a drivery Výkon a spolehlivost Profily, nastavení Síťové protokoly a služby Bezpečnost

Routování OSPF EIGRP Přepínání Spanning tree protokol Virtual LAN Trunking protokol

Škálování IP adres WAN technologie PPP ISDN a DDR Frame relay Síťová administrace

Správa fyzických a logických zařízení Správa uživatelů, počítačů a skupin Správa přístupu ke zrdojům Správa prostředí serveru Zálohování Obnovení systému

6 ks nových routerů Cisco (1841) 4 ks starších routerů Cisco (800, 1600, 2501, 2610) 3 ks switch Cisco (2950) 12 ks různých PC Kabeláž

12 ks notebook (HP nc6320) Wi-fi access point LAN tester Fluke

Prezenční výuka - učebna T15 (síťová laboratoř), Školní 101 Praktická cvičení - učebna T15 Samostudium (e-learning) prostřednictvím internetu Komunikace prostřednictvím portálu projektu htt://esf.spstrutnov.cz Konzultace a samostatné procvičování - po domluvě s lektory

Zahájení výuky modulu M1 – od 15:00 hod. (T15) Další lekce vždy ve čtvrtek od 15:00 hod. Samostudium (e-learning) prostřednictvím internetu

M2 - květen 2007 M3 - červenec 2007 M4 - září 2007 M5 - listopad 2007 M6 - leden 2008 M7 - březen, duben 2008

Zpracované metodiky 7 vzdělávacích modulů Zpracované výukové materiály pro jednotlivé moduly Ověřený rozsah a organizace modulů v pilotním běhu Příprava akreditace modulů

Červen 2008