Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DTB Technologie obrábění
Advertisements

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Digitální učební materiál
Výrobní závod Hajnice H.L.F. spol. s r.o. Hajnice 127
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Technologie obrábění.
Tato prezentace byla vytvořena
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Vrtání a vyvrtávání.
Strojírenství Technologické postupy (ST6) Ing. Josef Martinák.
DTB Technologie obrábění Téma 6 Základy frézování
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti OPPA: Operační program Praha - Adaptabilita ZÁKLADNÍ STROJE A JEJICH POUŽITÍ VE STROJÍRENSKÉ.
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ BROUŠENÍ V. Ing. Iveta Mičíková
strojírenství Strojírenská technologie Upínací přípravky ST52
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ V. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
DTB Technologie obrábění - Vnější a vnitřní plochy
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Moderní výrobní trendy ukázky z firmy Kovostal s.r.o.
přehled základních technologii zpracování kovů
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ IV. Ing. Iveta Mičíková
STROJÍRENSTVÍ Broušení ST47_002 Způsoby broušení
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ FRÉZOVÁNÍ V. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
Teorie obrábění, základní druhy třískového obrábění
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Výroba závitů na soustruhu – závitořezné nástroje
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Stroje a zařízení Tematická oblast:Obrábění, obráběcí stroje a nástroje Téma:Číslicově řízené obráběcí.
STROJÍRENSTVÍ Strojírenská technologie Soustružení (ST44)
PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM
VYVRTÁVÁNÍ.
Tato prezentace byla vytvořena
Výrobek ze dřeva, kovu, plastu Autor: Mgr. Miloslav Šůstek
Firemní prezentace Taforge a.s.
Soustružení vnějších válcových ploch
Ročník: 2. a .3 Vzdělávací obor: Strojírenská technologie , DIC
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Helena Jagošová Název šablonyIII/2.
Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky.
Třískové obrábění II Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
OSTATNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY ZÁVITŮ
Stroje Zbožíznalství 1. ročník 1. Hnací stroje - mění přiváděnou energii na energii mechanickou - dělíme je podle: a) druhu spotřebované energie na vodní.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_660_STROJNÍ OBRÁBĚNÍ MATERIÁLŮ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Výroba rovinných ploch Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Technologie – Drsnost povrchu při obrábění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Soustružením obvykle zhotovujeme součásti kruhového průřezu.
Soustružení Úvod Co se tím dělá Čím se to dělá. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Broušení na plocho a na kulato - test. Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada38 AnotaceVýuka.
Tato prezentace byla vytvořena
19. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.2
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
Úvod Co se tím dělá Čím se to dělá
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
Název: Výroba stahováku ložisek Autor: Pavel Moravec
20. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.3
Řezání vnitřních závitů
Dokončovací práce - broušení na plocho
Soustružení 1 VY_32_INOVACE_22_425
Strojní obrábění – základní způsoby frézování
Strojní obrábění – Praktická úloha 4
Základy strojního obrábění - válcové plochy
Řezání vnitřních závitů
VY_52_INOVACE_I–03–01 Název a adresa školy:
RuČNÍ programování - Frézka
Strojní obrábění dřeva a dřevních materiálů
Transkript prezentace:

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov vypracovali: M.Kužel, M.Mach v Turnově 27.11. 2009

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Historie Výrobní úsek třískového obrábění a dokončovacích operací byl v KX Turnov založen v roce 1997. Původní technologie včetně strojního vybavení byly převzaty z mateřských závodů KX Homberg a KX Osterode. Původní počet 33 zaměstnanců se k dnešnímu dni téměř ztrojnásobil a oddělení prochází neustálým dynamickým vývojem ve všech oblastech svého působení.

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Strojní vybavení CNC obráběcí soustruhy vačkové automaty jednoúčelové obráběcí stroje revolverové vrtačky frézky bezhroté brusky paknové válcovací stroje rolnové válcovací stroje kupící stroj pračky

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Sortiment dílů vysokopevnostní šrouby 8.8 – 12.9 ojniční šrouby kolové šrouby šrouby brzdových systémů tlačné tyče šrouby motoru a převodovky hlavové šrouby kulové čepy dílce s integrovanou neztratnou podložkou dílce s válcovanými závity dílce rádlované přivařovací šrouby speciální díly …

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Technologie převažuje obrábění polotovarů lisovaných za studena na postupových lisech vybraná pracoviště CNC strojů mají možnost zpracování materiálu ve formě tyčí, trubek soustruženi – vnitřní a vnější tvarové obrábění včetně zápichů, řezání závitů, vrtání, v některých případech dosahujeme drsnosti povrchů běžných pro operace broušení frézování – rovinné frézování, frézování drážek s běžnými tolerancemi bezhroté broušení – běžně dosahované tolerance vrtání – běžně dosahované tolerance, rozměry závislé na poměru průměru a hloubky vrtaných děr tváření závitů – paknové, rolnové do nezušlechtěného i zušlechtěného materiálu ruční pracoviště – kompletace dílů, 100% ruční kontrola

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Produktivita Od roku 2004 soustavné rozšiřování víceobslužných pracovišť. Automatizace výroby – vibrační dopravníky + kruhové zakladače polotovarů. Zkracování výrobních časů vhodnou volbou moderních nástrojů včetně optimalizace řezných podmínek. Prověřování normativů času.

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Kvalita ISO/TS 16949:2002 EN ISO 14001:2004 interní systém vnitřních předpisů zahrnující nejdůležitější nástroje kvality sledování interních cílů aktivity KPM, KVP, racionalizace a zlepšovatelství, motivační program

Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov Budoucnost Investice do nového strojového vybavení (v roce 2010 WINEMA RV20, INGRAMATIC RP52R1). Sledování moderních technologií včetně jejich aplikací. Spolupráce s předními dodavateli strojů a nástrojů. Systém efektivního vzdělávání personálu v rámci interních a externích školení.