Filip Benda G1. A 22. listopadu 2013 Bill Gates a Steve Jobs.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie operačních systémů – od jedniček a nul k woknům(Windows) a masoxu(Mac OS X) Vojtěch Klos.
Advertisements

Apple Macintosh.
Historie počítačů současnost.
Software start počítače a operační systém.
Systémový software Aplikační software
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
VY_32_INOVACE_A3-03 HISTORIE POČÍTAČŮ III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU HISTORIE VZNIKU POČÍTAČŮ.
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
Historie Mac OS Marek Tůma ČVUT FEL. Úvod - přehled témat Něco málo o Apple Něco málo o HW Mac OS - do verze 7 Mac OS - do verze 9 Mac OS X - do verze.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Historie počítacích strojů
Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_06 Název materiáluOperační systémy AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci.
Bill Gates Vypracoval:Chrást, Kočí, Sittek
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
Zpracoval: Michal Kadlec a Petr Mikulica, EI4. Verze 2.0.
Vypracoval Mgr. David Mikoláš 8. září 2007
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Vypracovali: Jakub Hoskovec a Alena Beranová
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Historie OS 1. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Operační systémy I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Letadla společnosti BOEING
Logo společnosti Apple - Apple -americká firma založena v roce 1976 v Silicon Valley, navrhuje a prodává spotřební elektroniku, software a osobní počítače.
Internetový prohlížeč
Apple Markéta Kučerová, 5.A. Obecně Americká společnost založená Stevem Jobsem Specializace na hardware a software Mezi nejznámější produkty patří iPhone,
Napsal: Michal Straka Třída: 3IT Rok: 2012/2013. OSNOVA Úvod – Co je to GPU? Historie firem AMD Radeon Nvidia Porovnání výkonu Závěr.
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
Tablety (mobilní zařízení)
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Informatika akademický rok 2012/2013 Historie, sou č asnost, budoucnost.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Bill gates (William Henry Gates III.)
HISTORIE POČÍTAČŮ III druhá a třetí generace počítačů
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Historie počítačů Lenka Kohnová 1.ročník sovc
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
INFORMATIKA MS Excel - Historie.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vývoj operačních systémů Obrazová část Studijní materiály najdete na adrese:
INFORMATIKA Historie pc.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
David Rohusch 15/16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha EP1.
Inf Vývoj osobních počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
© Ing. Petr Kvíz 2012 IKT MS Excel - Historie. Tabulkový procesor Tabulkový procesor je program zpracovávající tabulku informací. V jednotlivých buňkách.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
VY_32_inovace_01_infhistoriePC_04 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:6. ročník Škola - adresa:Základní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_APPLE.
SOFTWARE Operační systémy.
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kancelářské balíky,a jejich porovnání
HISTORIE POČÍTAČŮ III. VY_32_INOVACE_A3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Autor: Dominika Vycpálková
Transkript prezentace:

Filip Benda G1. A 22. listopadu 2013 Bill Gates a Steve Jobs

Bill Gates Steve Jobs Narození 28. října 1955 ve Washingtonském Seattlu Několikrát nejbohatší člověk světa Majetkový odhad 70 mld USD Spoluzakladatel společnosti Microsoft Steve Jobs Narození 24. února 1955 v San Franciscu Úmrtí 5. října 2011 v Palo Alto, CA Majetkový odhad 10 mld USD Vizionář a spoluzakladel mnoha firem (Apple Computer, NeXT)

Začátky V 70. letech 20. století se veškeré dění ohledně počítačů točilo především kolem společnosti IBM (International Business Machines). Když se mluvilo o počítačích, myslely se tím obrovské a také drahé sálové počítače, které uměly maximálně „tak blikat.“ V této době též vznikaly různé spolky a kluby nadšenců do elektroniky a počítačů.

Nástup Altairu 8800 a počátky osobních počítačů Zanedlouho IBM prostřednictvím společnosti MITS vytvořilo první kompaktnější a zároveň cenově dostupný model počítače – Altair 8800. Steve Jobs společně se Stevem Wozniakem v této době pracovali na svém prvním komerčně úspěšném počítači – Apple I. Své úspěchy s ním sklidili v Homebrew Computer Clubu.

Začátky Micro-softu Bill Gates společně se svým přítelem ze střední školy Paulem Allenem byli dva velcí nadšenci do počítačů, kteří jakmile se dozvěděli, že levnému „osobnímu“ počítači Altair chybí funkční programovací jazyk, jej ihned začali psát, aniž by vůbec Altair naživo viděli. Paul Allen se poté vydal prezentovat jejich programovací jazyk BASIC přímo do továrny MITS, kde si získal takový úspěch, že mu „jako dárek“ rovnou jeden Altair dali.

4. dubna 1975

Začátky Applu Steve Wozniak - smlouva s HP. „Co by obyčejný člověk dělal s počítačem?“ „Rozdrtit“ IBM John Sculley

1. dubna 1976

Steve Ballmer

Zničit IBM nebo se k němu přidat? 21 tis. USD za BASIC Microsoft a návštěva v centrále IBM První operační systém (ne)přímo od MS (Tim Paterson, 50 tis. USD) Pouze licence Zisky z HW nikoliv ze SW

Bill Gates v Applu Bill Gates a s ním i celý Microsoft, jakožto konkurence Applu, začal pracovat pro Jobse, za účelem vytvořit si vlastní grafické rozhraní podobné tomu, které používal Macintosh, tedy rozhraní od Xeroxu. Díky možnosti účastnit se vývoje Macu, mohl Gates zkoumat a pozorovat všechny problémy, které se s novým rozhraním objevovaly a zároveň mohl tyto poznatky využít při vývoji Windows 1.0 Steve Jobs absolutně netušil, že se za jeho zády něco takového děje, protože počítal s tím, že nikdo neví odkud „čerpá inspiraci.“

Zranění Woze a následný odchod z Applu

Začátek boje 1984 – Jobs představuje Macintosh Jedinečný úspěch Bill Gates a Steve Ballmer na pódiu 1985 – Vychází první Windows Otevřené více výrobcům Jobsovi dochází, že nebyl jediný, kdo parazitoval na jiné firmě.

Steve Jobs po Macintoshi Roku 1985 byl Steve Jobs kvůli svému nepříjemnému a arogantnímu chování z Applu vyhozen. Důvodem byly také bulvární články mnoha časopisů, které poukazovaly na Jobsovo chování ke své vlastní dceři a tím dělaly nepříjemnou reklamu i celé firmě. Dále pak skandál s Windows 1.0 a původním Xeroxem. NeXT Computer Pixar Návrat do Applu

Bill Gates a vzestup Microsoftu Microsoft Office Windows 95 Příchod internetu Soudní spory Steve Ballmer CEO Bill Gates „opouští“ Microsoft Nadace Melidy a Billa Gatesových

Závěr Z Microsoftu, což byla na svých počátcích jen malá softwarová společnost, kterou založilo pár kamarádů ze školy, se stal obrovský nejen softwarový gigant s mezinárodním vlivem. Apple se v dnešní době šplhá na místo nejbohatší firmy světa, díky přetrvávajícímu odkazu již zesnulého Steva Jobse. Jejich produkty se vyznačují především vysokou cenou a kvalitou.

Zdroje (20. 11. 2013) http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Allen http://www.microsoft.com/en-us/news/exec/steve/ http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft http://en.wikipedia.org/wiki/IBM http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Wozniak http://en.wikipedia.org/wiki/Apple Film „Piráti ze Silicon Valley“ a kniha Steve Jobs od Waltera Isaacsona

Děkuji za pozornost