Koupím družici, zn. Levně (projekt české amatérské nanodružice) Aleš Holub KNP2004 (28.5.2004)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Tomáš Dupal Lukáš Toman Garant: Marcela Fejtová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Konkurenční.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Business Partnering „Nejdůležitější přísadou receptu na úspěch je umění vycházet s lidmi.“ Theodore Roosevelt.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Komunitní a otevřená škola
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
MARKETINGOVÝ MIX.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Sportovní klub Case study EKOS P10. Typologie sportovních klubů Dle velikosti (počtu členů) –Univerzální organizace (Sokol, Orel,..) –Velké – nad 300.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Vedoucí práce: Ing. Pavel Štrach, Ph.D et Ph.D Autorka: Bc. Michaela Hozdeková, DiS.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
MAP – Místní akční plán ORP RK
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Strategie regionu, obce
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Jak na akční plán?.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Interní trenéři První volba … František Výmola, Lidské zdroje
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Výsledky auditu OVAK-A
Transkript prezentace:

Koupím družici, zn. Levně (projekt české amatérské nanodružice) Aleš Holub KNP2004 ( )

Obsah n Proč amatérská nanodružice n Cíle projektu n Doporučení z realizovaných družic n Díly nanodružice n Akce „inzerát“ n Současný stav projektu n Další plány

Proč amatérská nanodružice n Snaha o rozvoj kosmonautiky n Zpřístupnění kosmonautiky více lidem n Co nejmenší, nejlevnější a nejjednodušší n Nízká hmotnost = relativně levný start n Koupitelné díly = jednoduchost, dostupnost n Amatérský vývoj = minimální cena n Možnost osobní účasti v kosmonautice n Zábava a vzdělávání

Cíle projektu n Alternativní (nezávislý) výzkum kosmu n Amatérská a komerční kosmonautika n Stavebnice levných nanosond n Nejprve testování dílů na prototypu n Pozemní testování (vývoj) n Prověrka sestavy i na oběžné dráze n Organizace, dokumentace, zkušenosti n Navázaní spolupráce (např. CubeSat)

Doporučení z realizovaných družic n Napájení je nejdůležitější n V jednoduchosti je síla (spolehlivost) n Maximálně nezávislé díly (ne centrální bod) n Co nejsilnější rádio (rychlost komunikace) n Nutné je „tvrdé jádro“ (vždy funkční) n Schopnost fungovat i bez řízení ze Země n Snaha o funkci za všech podmínek n Teplota a radiace jsou zvládnutelné

Díly nanodružice n Napájecí zdroj (fotovoltaika, akumulátor) n Základní komunikace a ovládání n Rozšířená komunikace a ovládání n Foto a video vybavení (teleprezence) n Termoregulace (třeba jen pasivní) n Orientace a stabilizace (nejlépe aktivní) n Pohon (vhodný pro vzdálenější vesmír) n Speciální vybavení (další experimenty)

Akce „inzerát“ n Koupím družici, zn. Levně n Pokus o nákup základních dílů n Průzkum situace na našem trhu n Snaha o rozšíření a zkvalitnění týmu n Příležitost k oslovení širší veřejnosti n Průzkum zájmu o projekt n Snaha o získání námětů a připomínek

Současný stav projektu n Rozhodnutí o pokusu o praktickou stavbu n Definovány hrubé cíle projektu n Vytvořeno jádro týmu (z fóra na webu) n Základní zhodnocení dostupných informací n Získány nové kontakty a nabídky n Řada námětů, doporučení a připomínek n Svolána první osobní schůzka zájemců

Další plány n Zhodnocení současného stavu (zdroje) n Volba způsobu interní spolupráce (využití) n Výběr návrhů pro realizaci (pro testování) n Stavba prototypů dílů (nebo jejich nákup) n Pozemní testování dílů (a jejich vývoj) n Zajištění startu (finanční, technické) n Stavba letového kusu (kvalifikace pro start) n Start a testování družice na oběžné dráze

Jaký je váš názor? n Je to realizovatelné? n Má to smysl? n Založit občanské sdružení? n Jak zajistit start? n S kým a jak spolupracovat?