Program Lupa zaměřeno na obchody Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ITFutuRe s.r.o. – Komplexní řešení příjmu, distribuce, expedice zboží a inventur s čárovými kódy pro sklady, velkoobchody a eshopy.
Advertisements

Daně.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Zásoby novinky v roce 2013 Ing. Bohuslav Major Pavel Jaroš Skalský Dvůr
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Sleva -73,80 Suma EUR 418,18 Celkem před slevou 491,98
Modely řízení zásob I. Deterministické
Zásoby 2009 Opakování a novinky Bohuslav Major Skalský Dvůr
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
Prezentace informačního systému pro malé a střední pekárny
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Autor: MSc. Marcela.
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.

Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
Datový balíček Ufonův internet U:fon přichází s další atraktivní datovou nabídkou. Od budou moci zákazníci, kteří už mají nebo si pořídí Ufonův mobilní.
Spotřební a energetické daně
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Rozšíření informačního systému
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Vítejte ve firmě LESÁK-ZEMAN s.r.o. Brno Tradice 1 8 let Certifikát systému jakosti ISO
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Materiálové zásoby Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2014.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
§92 – kontroly ve WinFASu Barbora Denková, DiS. Skalský Dvůr
Analytické nástroje MS Dynamics NAV Ing.Jaromír Skorkovský, CSc.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
Postup práce s doklady v modulu MTZ
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Supermarket Informační Systém Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Účtování DPH účet 343.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_565 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Skladní karta zásob-příklad.
Název projektu: ICT ve výuce
26. uživatelská konference 28. – 29. května 2015, Deštné v Orlických horách PRODEJ - SKLADY - VÝROBA V ORSOFT OPEN 2015 Šárka Vaňková.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_80 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
EVIDENCE ZÁSOB.
Mobilní řešení prodeje Michal Pavlorek
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_566 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Téma: Skladní karta zásob-příklad Jméno autora:
Spotřební daň Ekonomika podniku 2. ročník Spotřební daň - je nepřímá daň, tzn. je součástí ceny výrobku - je placena jednorázově při prvním prodeji od.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jitka Jirmanová Název materiálu:
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.14 Ročníktřetí.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z tabákových výrobků.
Spotřební daně. Uvalena na výrobky nadstandardní spotřeby (cigarety, alkohol), výrobky nadstandardní spotřeby (cigarety, alkohol), levné výrobky, které.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
12. přednáška Daně ze spotřeby. Daně ze spotřeby - Osnova 1. Úvod, základní pojmy, výnosy 2. DPH 3. Daně spotřební 4. Harmonizace v EU.
SPOTŘEBNÍ DANĚ zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních
Základy firemních financí
Skalský Dvůr 2015 Zásoby 2015.
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Prodej - sklady - Výroba v orsoft open 2015
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Unikátní řešení odpadové agendy pro kompostárny
Chladící a mrazící zařízení, zařízení pro měření množství zboží
Účtování DPH účet 343.
Spotřební a energetické daně
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2-druhá část
Transkript prezentace:

Program Lupa zaměřeno na obchody Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení ceny za kg, litr, ks na reg. štítku Spotřební daně

Využití terminálů CipherLab Nejpoužívanější modely CipherLab CPT 8001L 2MB (cca PLU) Metrologic MS MB (cca PLU)

Možnosti nasazení Pořizování dat Příjem zboží Objednávky Fakturace – rozvozy zboží Inventura Kontrola prodejny Kontrola prodejních cen a množství Přecenění zboží na prodejně Aktualizace ceny (regálového štítku)

Kód:PCena:Počet: Kód: Hermelín 120g PCena: Počet: 10 Číslo:Pozn: Příjem zboží 1. Sběr dat 2. Přenos dat 3. Utility *HLAVNÍ MENU 1. Zadávání 2. Kontrola *ZADÁVÁNÍ* 1. Základní 2. Podrobné 3. Základ.pok Číslo: 1 Pozn: PRIJEMKA1 1. Sběr dat 2. Přenos dat 3. Utility

Využití terminálů CipherLab Praktické ukázky

Program Lupa Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení ceny za kg, litr, ks na reg. štítku Spotřební daně

Inventura po fiskalizaci Dříve Podmínkou byla jakákoli pokladna připojená k programu Lupa (SHARP, QMP, Serd, Euro…) Inventura Stažení pokladen, denní a měsíční uzávěrky Namarkování celé prodejny do pokladen Stažení pokladen, denní a měsíční uzávěrky Zpracování výsledků v programu Lupa

Inventura po fiskalizaci Nyní Podmínka – pokladna QMP s nastaveným binárním el. žurnálem Inventura Stažení pokladen, denní uzávěrky Přepnutí pokladen do módu „trénink“ Namarkování celé prodejny do pokladen Stažení el. žurnálu pokladen Přepnutí pokladen do „ostrého“ módu Zpracování výsledků v programu Lupa

Inventura po fiskalizaci Ukázka

Program Lupa Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení ceny za kg, litr, ks na reg. štítku Spotřební daně

Váhoscannery + QMP Výhody nasazení Cenová dostupnost (od ,- Kč) Zamezení podvodů zákazníků na samoobslužných váhách Vertikální i horizontální scanner Nižší náklady na provoz Podmínky Schopnost pokladny „vyžádat si hmotnost z váhy“

Váhoscannery + QMP Přizpůsobení programu Lupa a pokladny Pevná definice tabulek příloh (tabulek úprav) 1 – 40 na klávesnici pokladny Založení a konfigurace tabulek příloh pro skupiny váženého zboží v programu Lupa Nahrání tabulek příloh do pokladny Aktualizace tabulek Umístění tabulek úprav na pokladně je „pevné“ Možnost změny názvu tabulky příloh i kompletního obsahu této tabulky

Váhoscannery + QMP Ukázka

Program Lupa Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení ceny za kg, litr, ks na reg. štítku Spotřební daně

Vyčíslení „měrné ceny“ Zákon o cenách § 13 zák.č. 124/2003 Sb. Povinnost označit balené výrobky měrnou cenou ukládá zákon o cenách (§ 13 zák.č. 124/2003 Sb.). S účinností od musí být balené výrobky označeny cenou baleného výrobku ( tj. prodejní cenou) a cenou za měrnou jednotku množství výrobku (tj. měrnou cenou). Měrnou jednotkou množství se rozumí 1 kg, 1 litr, 1 kus, …. Povinnost se týká prodávajících v provozovnách se samoobslužným prodejem s prodejní plochou větší než 400 m2.

Vyčíslení „měrné ceny“ Řešení v programu Lupa Úprava skladových karet Čistá hmotnost [g] (standardně 1000 = 1mj) 0,5l Pivo = g sušenka = 25 20ks kapesníčků = Výdejní Mj Úprava regálových štítků Doplnění reg. štítků o „měrnou cenu“. Tyto reg. štítky mají zpravidla v názvu „cena_mj_vydej“

Vyčíslení „měrné ceny“ Ukázka

Program Lupa Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení ceny za kg, litr, ks na reg. štítku Spotřební daně

Novela zákona 353/2003 Sb. o Spotřební dani Novela tohoto zákona platí od V § 5 odst (1) se uvádí, že SPD se prokazuje mj. i dokladem o prodeji, pokud se u vybraných výrobků (podléhajících SPD) "jedná o jejich větší množství". (Toto množství upravuje § 4 odst. 3.) Větším množstvím je např. 10 l (čistého) alkoholu 1 kg tabáku 110 l piva 800 cigaret atd. V tomtéž paragrafu § 5, odst (3) písmeno d) se popisuje, že takový doklad musí obsahovat i celkovou částku SPD.

Spotřební daně Řešení v programu Lupa Úprava skladových karet Obsah alkoholu [%] Čistá hmotnost [g] Přiřazení typu daně z číselníku spotřebních daní Nový číselník spotřebních daní Základní sazba spotřební daně Možnost počítat výši SD kusově, dle čitého objemu a dle obsahu alkoholu Úprava faktur pro vyčíslení spotřební daně Úprava faktur a dodacích listů o tisk spotřební daně

Spotřební daně Ukázka

Otázky a odpovědi…