Paříž Prezentace 5.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Advertisements

před tím velkým šílenstvím…
Zájezd do Paříže.
neboli chrám svatého Štěpána ve Vídni
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Španělsko Referát 5.B.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Památky Západní Evropy
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Cathédrale Sainte-Cécile d'Albi.
Francie.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Milánský dóm – Duomo di milano
Katedrála v Chartres.
Francie 9.A.
Francie.
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Romantismus.
FRANCIE Účastníci zájezdu: Alexander Večtomov Aneta Křížová
Lucemburk.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
FRANCIE Geografické údaje.
Praha.
Chráněná území v Olomouci a okolí
PAMÁTKY PRAHA.
Veronika Šturcová Druhá
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Darek Matwikow Jan Jelínek
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Francie.
Kateřina Brychtová VII.A 2010/2011
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Francie Miroslav Chmelka.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola T. G
Procházka Paříží.
                                                                       Róbert Klučár IV.C.
Miesta, ktoré by som navštívil v Paríži
Počet obyvatel Rozloha km² Jazyk -francouzština
Strasbourg 16/01/ :59.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Paříž Prezentace 5.B

Paříž Hospodářství Paříž je hlavní město Francie. Je centrem Pařížské aglomerace(Paříž a předměstí) S 552,7 miliardami Euro je Paříž nejaktivnější částí Francie Paříž je velmi významným světovým kulturním, obchodním i politickým centrem V Paříži je celkem cca 2,2 miliónů obyvatel, v celé aglomeraci je to pak 10,3 miliónů obyvatel

Vlajky Francouzská vlajka Pařížská vlajka

Paříž Architektura V Paříži je ZAKÁZÁNO stavět budovy vyšší než 37 metrů, stavba vyšších budov je povolována výjimečně, proto Paříž působí jednotvárně až urovnaně. Mezi nejnavštěvovanější památky patří: Katedrála Notre-Dame Bazilika Sacré-Cœur Musée Louvre Eiffelova věž

Paříž v noci

Informace Eiffelova věž Stavěna v letech 1887-1889 Až do roku 1930 nejvyšší budova světa (300,65 m) Byla předlohou kupříkladu pro Petřínskou rozhlednu Ze začátku stavba měl vydržet jen 20 let(1909) ale kvůli významu meteorologické(později i televizní stanice) zůstala zachována Byla nenáviděna, dnes jí ovšem ročně navštíví více jak 6,5 miliónů lidí Věž má tři plošiny, 1. 57 m, 2. 115 m a 3. 276 metrů vysoko Ze 3. plošiny jde vidět až cca 67 km daleko Byla vystavena A.G. Eiffelem, který také postavil sochu svobody v NewYorku

Eiffelova věž Stavba Dnes

Notre-Dame Přezdívá se mu Chrám Matky Boží Stavba byla zahájena v roku 1163 a po 182 letech, roku 1345, byla dokončena. Výška věží je 69 metrů Nábožensky významné místo (římskokatolické) Současný arcibiskup:André Vingt-Trois

Notre-Dame NOTRE-DAME zEPŘEDU Notre-Dame zezadu

Louvre Patří k největším muzeím na světě Sídlí v palácovém komplexu Palais de Louvre, na pravém břehu řeky Seiny Má spoustu křídel, podílelo se na něm spoustu umělců Stavba začala v 14.století, do dnešní podoby byl dostaven až v roce 1857 Celková rozloha Louvru je 195 000 metrů čtverečních(část v roce 1871 shořela) Nachází se zde jedna z nejslavnějších maleb světa, Mona Lisa

Louvre Obrázek

Test cca.:10 miliónů 1.Přibližný počet obyvatel v celé Paříži 115 metrů 2. Výška druhého patra na Eiffelovce 37 metrů 3.Maximální povolená výška budov v Paříži Červená a modrá 4.Barvy na Pařížské vlajce 5.Počet obyvatel pouze v centru Paříže cca.:2,2 miliónů

KONEC Doufám, že se prezentace líbila  Zdroj:wikipedia.org,google.com Tato prezentace již nyní na pepid-s.webnode.cz