Automatická tvorba výkresů rotorových lopatek – CAD Medusa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dýzové kolo protitlakové parní turbíny
Advertisements

Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Doktorské studium na AF
Ústav procesního a ekologického inženýrství Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně Technická 2896/2, Brno ÚSTAV PROCESNÍHO.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Turbiny ŠKODA – Technický rozvoj a nový design
Podnikové informační systémy Úvod
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
Automatická tvorba výkresů v CAD Medusa - sestava průtočné části parní turbíny František Tihelka
Točivá redukce pomocí parní turbíny
Ondřej Andrš Systémy CAD I. Základní informace  Autor: Ing. Ondřej Andrš  Školitel: doc. RNDr. Tomáš Březina, CSc.  Název tématu studia: Optimalizace.
II. Zákon termodynamiky
PARALELNÍ INŽENÝRSTVÍ A EFEKTIVNÍ SPRÁVA ELEKTRONICKÉ DOKUMENTACE PŘI VÝVOJI NOVÝCH STROJNÍCH SOUČÁSTÍ tel.:
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
NÁZEV DIPLOMOVÉ NEBO BAKAlÁŘSKÉ PRÁCE
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Vědecká rada Václav Votava proděkan pro VaV.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Jak žít naplno s U3V při Vysokém učení technickém v Brně. Andréa Komárková Hana Buchbergerová.
© Siemens AG. All rights reserved. Mnichov, Vídeň, Praha ? Pavel Kaidl, 3.května 2011 Oddělení komunikace v rámci nadnárodní a víceoborové společnosti.
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Příprava plánu měření pro lopatku plynové turbíny
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ
Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. ČLEN SKUPINY ÚJV Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. ČLEN SKUPINY ÚJV Obrusitelné.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Workshop SFDP - Telč 2008 Fotogrammetrická dokumentace historických objektů - společná výuka pracovišť dvou fakult ČVUT Ing. Jindřich Hodač, Ph.D. Telč,
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Představení VUT v Brně a FEKT
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Úvod Proč studovat informatiku?
Metody predikce životnosti
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Bilanční centrum Ing. Pavel Brychta, CSc. ředitel Bilančního centra
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
Ústav procesního a ekologického inženýrství Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně Technická 2896/2, Brno ÚSTAV PROCESNÍHO.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Váš partner pro dodávky materiálu, svařenců a komponentů:
Závislost na energiích a na vodě Ing.Kristýna Friedrischková, doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D. VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Ochrana duševního vlastnictví a design
Témata pro spolupráci s VUT Petr Hill
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Nelineární řešení průhybu konzoly II Petr Frantík Ústav stavební mechaniky Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky Fakulta stavební, Vysoké.
Spolupráce s Vysokým učením technickým v Brně Ing. Dagmar Vávrová, MBA 6. března 2014.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Zahušťování průmyslových odpadních vod s využitím odpadního tepla
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury odbor regionální politiky oddělení regionálních agend duben 2017.
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Katedra výrobních strojů a konstruování – 340
3D stereoskopická projekce na VOŠ Novovysočanská
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Seminář Moderní technologie pro automobilový průmysl a měřící techniku
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Automatická tvorba výkresů rotorových lopatek – CAD Medusa František Tihelka 22.1.2008

Vysoká škola: Vysoké učení technické v Brně Fakulta: Fakulta strojního inženýrství Studijní program: doktorský Studijní obor: Konstrukční a procesní inženýrství Ústav FSI: Ústav automatizace a informatiky Školitel: Doc. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. Téma disertační práce: Flexibilní softwarové řešení pro generování CAD výstupů průtočné části parní turbíny.

ROTSTAT – program pro automatickou tvorbu výkresů průtočné části parní turbíny Basic geometry of steam path CAD MEDUSA 2D drawings Turba.bsp R O T S A database of standards

MEDUSA4 – stručné představení CAD systému

ROTFER – modul pro tvorbu 2D výkresů rotorových lopatek templates of rotor blades CAD MEDUSA macros R O T F E database of standards drawings of rotor blades

CAD MEDUSA – šablony rotorových lopatek (příklad výkresu šablony)

CAD MEDUSA – šablona rotorových lopatek (detail výkresu)

CAD MEDUSA – příklad maker

CAD MEDUSA – výkresy rotorových lopatek (detail výkresu)

Kontakt: Siemens Industrial Turbomachinery s.r.o. Olomoucká 7/9 618 00 Brno, Česká republika František Tihelka Programátor Vývoj průmyslových parních turbín Tel.: +420 545 105 621 e-mail: frantisek.tihelka@siemens.com