Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dovolená s OS Tatry 2012.
Advertisements

CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Vězeňská služba České republiky Věznice Valdice nám
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
SLOUPSKO-ŠOŠŮVSKÉ JESKYNĚ
Jihomoravský kraj - procvičování
Pozvánka Floristický minikurz v Plumlově 5. až 7. května 2012 Pořádá Moravskoslezská pobočka České botanické společnosti ve spolupráci se základní organizací.
Veřejně přístupné jeskyně v Moravském Krasu
POZVÁNKA DO BRNA Zajímavosti Informace Výlety Ubytování Historie Závěr
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
Jihomoravský kraj krajské město Brno.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_2 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI02 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Krasové oblasti Název školy
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Českomoravská subprovincie
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Jihomoravsky kraj - kraj vína Vypracovali:Lukáš Hrabáček Michal Turek Vypracováno:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Macocha Lucie Kántorová.
Česká republika Horopis II.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Bozkovské dolomitové jeskyně
Seminární práce Macocha
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
Zvětrávání.
CHKO MORAVSKÝ KRAS.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Olomoucký kraj přírodní poměry
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
PŮSOBENÍ VODY VE VÁPENCÍCH Př_150_Geologie_Působení vody ve vápencích Autor: Mgr. Jiří Sukaný Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště, příspěvková.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
CHKO Moravský kras Jana BENEŠOVÁ.
Kras povrchové i podzemní jevy vzniklé v rozpustných a propustných horninách (zejména vápencích, dolomitech, sádrovcích a solích – NaCl) Kras se člení.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Jihomoravský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření16.11.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Ochrana přírody ČR Moravský kras. Ochrana přírody ČR Moravský kras.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
6. Českomoravská soustava
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
PLAVECKÉ SOUSTŘEDĚNÍ HOŘICE
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_54_Moravský kras
VY_32_INOVACE_19_Moravský kras
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
6. Českomoravská soustava
Školní výlet - moravský kras
Transkript prezentace:

Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová Moravský kras Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová Závěr

Moravský kras je nejvýznamější krasovou oblastí České republiky Moravský kras je nejvýznamější krasovou oblastí České republiky. Rozprostírá se jen několik kilometrů od veletržního Brna, směrem na sever a severovýchod, prakticky až k Boskovicím. Tvoří jihozápadní část Drahanské vrchoviny. Je to neširoký pruh vápenců v šířce 2-6 km a délce asi 26 km.

Jeskyně Balcarka Kateřinská jeskyně Punkevní jeskyně Jeskyně Sloupsko-šošůvské Macocha Doprava Informace pro vozíčkáře Ostatní jeskyně v ČR Provozní doby jeskyní a ceny vstupného na rok 2004                                                                              Obr.: Budova Ústřední informační služby na Skalním mlýně Punkevní jeskyně jsou otevřeny celoročně, ostatní jeskyně jsou otevřeny od února do října. Vstupenky do jeskyní se kupují přímo před jednotlivými jeskyněmi; výjimkou jsou jeskyně Punkevní, do kterých je možno vstupenky zakoupit na Ústřední informační službě na Skalním mlýně a v sezóně na informační službě blízko horního můstku propasti Macocha. Zejména v sezóně (květen-září) jsou vstupenky do Punkevních jeskyní často vyprodány a proto je vhodné si je zarezervovat předem (rezervaci lze provést až rok dopředu) na čísla 516413575, 516415354 nebo 516410024, fax 516415379. Na stejném čísle je Ústřední informační služba Správy jeskyní Moravského krasu. E-mail: uismk@cavemk.cz. Provozní doba Ústřední informační služby Skalní mlýn: IV.-VI, IX. 8:00-16:30 VII.-VIII. 8:00-17:00 X.-III. 8:00-15:00 Propast Macocha představuje jeden z nejznámějších krasových jevů v České republice. Od roku 1914 je nedílnou součástí veřejnosti přístupných jeskyní Punkevních. Samotná propast vznikla s největší pravděpodobností prolomením zesláblé klenby obrovského podzemního dómu, protékaného ponornou říčkou Punkvou. Splynutím krasové sníženiny na povrchu s jeskyní se otevřela vertikální dutina o dnešní hloubce 138,5 m. Mohutné rozměry propasti umožňují denní osvětlení celé prostory a proto ji v krasové klasifikaci řadíme k propastem typu "light hole". Toto se odráží i v podmínkách klimatických a vegetačních. Ponorná říčka Punkva, která protéká dnem propasti, vzniká soutokem celé řady ponorných vodotečí, které protékají na území vápenců od severu a východu a spojují se.

Plavecký areál Vyškov Westernové Městečko Wild West Boskovice-Indiánská vesnice Ubytování v tee-pee, hod tomahavkem, oštěpem, střelba z luku.

Ubytování Penzion s restaurací naleznete za rybníkem, obklopený lesem a dalšími soukromými rekreačními chatami. V hlavní budově jsou převážně třílůžkové pokoje s možností přistýlky a zmíněná restaurace s celodenním stravováním. Vedle penzionu stojí tři samostatné chatky s dvěma lůžky a možností dalších dvou přistýlek. Ubytování lze objednávat písemně, telefonem nebo e-mailem.

mujweb.atlas.cz/www/morkras/ Proč jsem si vybrala Moravský kras? Jednou o prázdninách jsem ho navštívila moc se mi tam líbilo. mujweb.atlas.cz/www/morkras/