PRIMO na Univerzitě Pardubice Blanka Jankovská Univerzitní knihovna SUAleph, 6. a 7. 11. 2012, Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
Specializovaná databáze pro výzkum astronomie a astrofyziky Mgr. Radka Svaškova, Astronomický ústav AVČR, v. v.i.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Knihovny současnosti 2011, České Budějovice 13. – 15. září 2011
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Martin Vojnar Indexy a uživatelé paměťových institucí IKI, 17. ledna
Blanka Jankovská Univerzitní knihovna, INFORUM 2011, 17. ročník konference o profesionálních informačních zdrojích 24.–26.
ISSS, Jaroslav Winter BMI sdružení Veřejně přístupný Internet ano, nebo ne?
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
EBSCO Knihovna FSS MU a Osnova EIZ – co, proč, kde EBSCO Vychytávky Procvičování.
1  Ex Libris Ltd., Internal and Confidential NISPEZ IV. konference 13. listopadu 2012 Martin Vojnar
Univerzitní knihovna, Bratislava 21. listopadu 2013 Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
SUAleph, České Budějovice 23. dubna 2014 Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Open Journal System Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému Dspace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká.
Jak se implementuje Primo v ČR Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
SUAleph 6. Listopadu 2012 SUAleph 6. Listopadu 2012 Propojení Aleph a DSpace Ing. Lukáš Budínský.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Digitální knihovna UPa 5. setkání českých uživatelů systému DSpace Prosazování politiky otevřeného přístupu Vysoká škola báňská – Technická univerzita.
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Metalib Knihovna FSS MU Osnova EIZ – co, proč, kde Metalib – SFX – Uživatelské konto (Můj prostor) – Vyhledávání – Portál elektronických.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Nástroje podpory uživatelů
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Discovery služby a souborný katalog
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Knihovny.cz Vyhledávání patentových dokumentů
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

PRIMO na Univerzitě Pardubice Blanka Jankovská Univerzitní knihovna SUAleph, 6. a , Brno

POKUS O PROPAGACI POKUS O PROPAGACI

KDE NA TO VZÍT A … financováno z projektu Univerzitní IT pro vzdělávání a výzkum – UNIT, v rámci operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) financováno z projektu Univerzitní IT pro vzdělávání a výzkum – UNIT, v rámci operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) veřejná zakázka (nadlimitní otevřené řízení) - bylo nutno vypsat 2x veřejná zakázka (nadlimitní otevřené řízení) - bylo nutno vypsat 2x 1. hodnotící kritérium: cena 1. hodnotící kritérium: cena 2. hodnotící kritérium: pokrytí metadat a plných textů klíčových zdrojů v centrálním indexu 2. hodnotící kritérium: pokrytí metadat a plných textů klíčových zdrojů v centrálním indexu

podpis smlouvy zahájení testovacího provozu podpis akceptačního protokolu – zahájení ostrého provozu 8týdenní implementace 4týdenní testování

ROZHRANÍ /I/

ROZHRANÍ /II/

ROZHRANÍ /III/

ROZHRANÍ /IV/

5 TÝDNŮ PROVOZU /I/ hledání hledání kliky na Jednoduché hledání kliky na Jednoduché hledání 580 kliků na Pokročilé hledání 580 kliků na Pokročilé hledání kliků na Další stránka kliků na Další stránka 69 kliků na Poslat em 69 kliků na Poslat em 122 kliky na Přidat do eSchránky 122 kliky na Přidat do eSchránky 176 přihlášení 176 přihlášení

5 TÝDNŮ PROVOZU /II/

1. TÝDEN PROVOZU Týden od 30. září do 6. října 2012:

2. TÝDEN PROVOZU Týden od 7. do 13. října 2012:

3. TÝDEN PROVOZU Týden od 14. do 20. října 2012:

4. TÝDEN PROVOZU Týden od 21. do 27. října 2012:

5. TÝDEN PROVOZU Týden od 28. října do 3. listopadu 2012:

SNÍDANĚ OBĚD ODPOLEDNÍ KÁVA VEČEŘE

NEJČASTEJI HLEDANÉ VÝRAZY výrazy začínající na písmena: výrazy začínající na písmena: – P – 581 hledání (prostituce, pardubicky kraj, phrasal verbs…) – M – 578 hledání (microfibre, management, migrace…) – S – 526 hledání (stres, strategická analýza, sociální politika…) – C – 417 hledání, D – 407 hledání – T (tanec), V (vodní doprava), B (bakalářská práce), A (arteterapie), O (orwell), Z (zálohování)

DOTAZY s nulovým výsledkem /I/ Problematické formulace - obecně: – překlepy – URL článku – celá bibliografická citace článku – česká klíčová slova

DOTAZY s nulovým výsledkem /II/ Konkrétní dotazy: – – st36555 – obraz doryana graye – obraz doryana graye – modelování a symulace – modelování a symulace – web of science – prodejna skript – problémy s VPN – bakalářské práce – prdí hadi – prdí hadi

OHLASY „…s velkou radostí jsem vyzkoušel nový portál Primo. Chci Vám vyjádřit velkou spokojenost s tímto vyhledávačem, který je krásně propojený s osobním účtem v knihovně…“ (student 2. ročníku FChT) „Gratuluji k discovery systému! :-) Bude slyšet z knihovny bouchání šampusu? ;-) Vypadá to dost dobře - všechny zdroje pohromadě, rychlá odezva, budu ho často používat. Stejně, běžný uživatel vůbec nemá ponětí, kolik času a energie je v tom utopené. Jen přijde k hotovému...“ (akademický pracovník FChT)

DĚKUJI ZA POZORNOST! A teď se můžete ptát, na co chcete… A teď se můžete ptát, na co chcete… Blanka Jankovská