Lektorky: Andrea Novotná, Kateřina Pintířová Účastníci: Tomáš Karger, Martin Kroupa, Adéla Sanitrová, Zuzana Lechnerová, Miroslav Houška.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 14_ Místo, kde žijeme Bezpečné přecházení
Advertisements

Řízení motorových vozidel
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
DEN STROJAŘŮ SPŠp a SOUs HRANICE.
Farma:ztracená ovečka. Tak toto jsou naše ovce: Ale co to?Kde je naše nejoblíbenější ovečka!!Prosím pomož nám jí najít!
Naše třída od 1. do 7..
Návrh parkování Návrh zastávek MHD.
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
Alkohol za volantem & Nehoda
Kamarádi :o) :o).
WORKSHOP SOCIO-LOGIK terén A: kavárna
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
WORKSHOP Charter of Progressive Sociology
II. část. FOTO/VIDEODOKUMENTACE ROZHOVORY, POZOROVÁNÍ TERÉNNÍ POZNÁMKY JAK AKTANT JEDNÁ?? TVORBA MAPY SÍTÍ ZAKRESLIT SÍŤ KOLEM CENTRÁLNÍHO AKTANTU NAZNAČIT.
Ty, hodilo by se mi, kdybys mi mohl pomoci s jednou drobností. Hey, I could use your help with a little job.
Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Bezpečné cesty do školy
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Exkurze v Praze sraz v 10:15 u sídla firmy Petra-Aqua Praha Heleny Malířové 9 Praha6 - Břevnov.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Prodejní dovednosti pro společnost Chodura Konkurenceschopnost a kvalita - cesta k úspěchu zemědělského podniku.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Exkurze v Praze sraz v 9:10 u sídla firmy Petra-Aqua Praha Heleny Malířové 9 Praha6 - Břevnov.
Pohádkové hlášky Václava Faltuse
Varování! Licenční smlouva Vymazáním Copyright © Martin Šebela, 2007 se porušují autorská práva. Komix se nesmí nějak rozebírat či upravovat. Nesmí se.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
Bezpečné cesty do školy Základní škola Praha 3, Jeseniova ul. 2400/96 školní rok 2008/2009.
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Auta na elektriku  2011.
Název Dopravní výchova - křižovatky
JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM. JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí se zveřejněním na Metodickém portálu.
Clovek se nekdy pta proc...???
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
Blízké okolí školy I. Šablona : V/2 Sada: 3 Ověření ve výuce: Třída: 1 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Cesta do školy VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Místo, kde žijeme Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY VY_32_Inovace_20VA-2 Vypracovala : Mgr. Alena Vaňková ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace.
Jak řešit kakuro Autor: Jakub Solovský. Jak řešit kakuro Nejdříve najdeme místa kde je jen jedna možnost řešení Tady můžeme napsat jen čísla 1; 2; 4 Tady.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Moje přečtené knihy Leden 2016 Alexandra Hendrychová, 2.A., ZŠ U Pálenice.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Otázky pro průběžnou práci
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Věcné učení Doprava, dopravní prostředky.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Transkript prezentace:

Lektorky: Andrea Novotná, Kateřina Pintířová Účastníci: Tomáš Karger, Martin Kroupa, Adéla Sanitrová, Zuzana Lechnerová, Miroslav Houška

 Úkol: Skupina má sledovat aktant - světelnou signalizaci na přechodu pro chodce na Americké třídě U práce v Plzni. Cílem je zjistit jakým způsobem aktant jedná.  18:00 Odchod do terénu.  18:15 Příchod k přechodu – rozdělení úkolů.  19:30 Konec úkolu.

 18:15 Skupina přichází k přechodu, rozdělují se úkoly. Dvě dvojice, každá na jedné straně přechodu, pořizují rozhovory.  Popis terénu: Přechod na Americké třídě. Dvě světelné signalizace pro chodce. Uprostřed silnice je tramvajová zastávka.  V průběhu rozhovorů jsou pořizovány fotografie a audiovizuální záznamy.  18:55 Probíhá první meating s účelem reflexe sebraných dat. A následně jsou pořizována další data.  19:15 Probíhá druhý meating. Skupina se shodla na tom, že sebraná data jsou dostačující a pobyt v terénu je ukončen.

Situace přechoduProvádění rozhovoru

 Dobrý den, můžu se Vás na něco zeptat? My tady provádíme výzkum přechodu pro chodce. Můžu se zeptat, proč tady teď čekáte, nebo proč nejdete?  Tak asi je to evidentní, jezdí auta, ne?  A jenom kvůli autum, takže kdyby byla červená a nic by nejelo, tak byste přešel?  Ne, já počkam na zelenou. Vemte si to takhle, jednak můžeme říct, že tu sou nějaký pravidla, ale, když si to tak vezmete, tak my sme jako společnost investovaly něco do toho, aby tady ten přechod byl, že jo, tak by bylo dobrý ho používat tak, jak se má. Jo, to je muj názor.  A takže jenom kvůli těm pravidlům teda půjdete na tu zelenou.  Měly by se ty pravidla dodržovat.  Takže teďka, když jste promeškal zelenou tady kvůli nám, za což se vám omlouváme, tak počkáte znova na zelenou?  No samozřejmě, já chci stejně na tramvaj, takže je to uplně jedno, ta než pojede tak.  Ale, kdyby teďka jela tramvaj, tak byste to přeskočil tu silnici na červenou, nebo byste zase počkal až pojede za dalších dvacet minut?  Abych řek pravdu, tak je pravda, že občas to člověk chca necha poruší, ale to je prostě ve chvíli, kdy už je to nastavený tak blbě, že to prostě jinak udělat nejde, že jo. Ale, ale.  Takže když jste v naléhavý situaci, tak to porušíte, ovšem, když máte čas tak.  Ale nemůžu říct, nemůžu říct, že bych se po tom cítil dobře.  Dobře, děkujeme  Nashledanou. Nashledanou.

Aktant: světelná signalizace semaforu pro chodce  Jak jedná?... Figurace:  volný agregát jednotlivců – chodci, policisté  jednotlivec – konkrétní chodci, kteří byli osloveni  právnická osoba – policie, technické služby  strukturální rys – dopravní pravidla