Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí se zveřejněním na Metodickém portálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí se zveřejněním na Metodickém portálu."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí se zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Projíždíme křižovatkou

2 Snímky obsahují znázornění dopravní situace při projíždění křižovatkou. Žák se vžívá do role cyklisty přijíždějícího z výhledu. Směr, kterým chce pokračovat, je zapsán v úvodním textu na horním okraji stránky. Předpokládáme, že všechna ostatní vozidla chtějí křižovatkou projet rovně. Následně jsou žákům nabídnuty tři možnosti, z nichž jen jedna je správná. Vysvětlení jsou z technických důvodů stručná a případně je třeba situaci s žáky rozebrat a zdůvodnit. Po výběru odpovědi následuje okamžitá kontrola – nesprávné odpovědi zmizí. Všechny dopravní situace jsou animovány – vozidla projedou předepsaným způsobem. Animace po spuštění pokračuje automaticky a není třeba do jejího průběhu zasahovat.

3 a)Můžu jet, mám přednost. b)Musím dát přednost pouze zelenému vozidlu. c)Musím dát přednost zelenému i modrému vozidlu. Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš jet rovně. Co uděláš?

4 Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš odbočit doleva. Co uděláš? a)Můžu jet, mám přednost. b)Musím dát přednost pouze nákladnímu automobilu. c)Musím dát přednost nákladnímu automobilu i motocyklistovi.

5 STOP a)Počkám, až projede motocyklista. b)Zastavím, rozhlédnu se a pokud nebude nic přijíždět po hlavní silnici, mohu pokračovat. c)Po hlavní silnici nic nepřijíždí, mohu tedy jet. Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš jet rovně. Co uděláš?

6 a)Musím počkat, motorová vozidla mají přednost. b)Počkám, až projede nákladní automobil, protože přijíždí zprava. Pak pojedu. c)Mohu jet, mám přednost. Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš jet rovně. Co uděláš?

7 Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš odbočit doleva. Co uděláš? a)Najedu do středu křižovatky, nechám projet červené auto a budu pokračovat. b)Počkám, až projedou všechny automobily. c)Pojedu jako první, jsem na hlavní silnici.

8 Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš odbočit doleva. Co uděláš? a)Počkám, až projede červené auto, protože motorová vozidla mají přednost. b)Počkám, až projede červené auto, protože odbočuji vlevo a přednost mají protijedoucí vozidla. c)Mohu jet, jsem na hlavní silnici.

9 Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš jet rovně. Co uděláš? a)Mohu jet, mám přednost. b)Nechám projet nákladní automobily, protože jsou větší. c)Nechám projet zelené auto, protože je na hlavní silnici.

10 Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš jet vpravo. Co uděláš? a)Mohu jet, jsem na hlavní silnici. b)Dám přednost červenému vozidlu. c)Počkám, až projedou všechna vozidla.

11 a)Mohu jet, mám přednost. b)Nechám projet cyklistu, pak mohu pokračovat. c)Nechám projet nákladní automobil, pak mohu pokračovat. Přijíždíš na kole ke křižovatce. Chceš jet rovně. Co uděláš?


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katarzyna Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí se zveřejněním na Metodickém portálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google