YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita www.yannathusbertrand.org.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Připojení k internetu.
Tvorba webových stránek
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Jan Růžička. 23/01/05 Úvod MapServer –universita v Minesotě –CGI program napsaný v jazyce C –umožňuje publikaci prostorových dat uložených ve formátu.
Úvod Formát SVG Aplikace sSVGui Ukázka aplikace Závěr.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Autor: Miroslav VÁLEK, Horní Bečva 2008 Vedoucí práce: Prof. RNDr. Vít Voženílek,CSc Univerzita Palackého v Olomouci / Přírodovědecká fakulta / Katedra.
Open source GIS Přehled GIS nástrojů s otevřeným zdrojovým kódem Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Internetové prohlížeče
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02_ZT_TK_1 Ročník: I. Základy techniky Vzdělávací oblast: Odborné.
MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web:
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Úvod co to je GIS free GIS využití. Úvod co to je GIS free GIS využití.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
Autor: Vladislav Svozilík Vedoucí : RNDr. Daniela Szturcová, Ph.D.
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka Fakulta Mechatroniky Bc. Aleš Borovka ColdFusion – nový webový trend ?
YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická fakulta Institut ekonomiky a systémů řízení obor Geografické informační systémy.
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Geoinformatika Presentace diplomové práce Využití mapového serveru ArcIMS pro dynamické generování statistických map v prostředí WWW Vedoucí práce : Ing.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Interaktivní mapa učeben Přf UP Jan Martínek vedoucí práce: Ing. Zdena Dobešová bakalářská práce Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká fakulta.
Henry Stewart Talks - The Business and Managenet Collection Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia.
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Prezentace diplomové práce
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Ověření Možnosti Využití Jazyka XML a Formátu SVG Pro Potřeby Metainformačního Systému CAGI Zpracovatel:tomáš duchoslav Vedoucí: ing. Jan růžička.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Generování 3D modelů budov pro potřeby vizualizace v prostředí Internetu Michal Kramář, G562 Diplomová práce.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Publikujeme s Autodesk MapGuide v.5.0 Ing. Jan Růžička, Dr. Ing. Jiří Horák VŠB-Technická univerzita Ostrava
AVT projekt Ondřej Janošík. Základní informace Zadání projektu – SQL SELECT generátor Proč právě tento projekt? Úvod do problematiky – SQL (select)
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
INFORMAČNÍ SYSTÉM GEOLOGICKÝCH SBÍREK
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Mapové servery v lesnictví Připravil: Jakub Štrbík DIPLOMOVÁ PRÁCE Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ FAKULTA.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Internetový prohlížeč
Internet – pojmy, služby
Rozdělení software podle účelu 2
Internetové prohlížeče
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
GRAFIKA.
MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Web Application Scanning
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika.
Transkript prezentace:

YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita

S calable V ector G raphics vektorový formát možnost zobrazit ve webovém prohlížeči Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

S calable V ector G raphics Červený čtverec Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

S calable V ector G raphics Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

JavaScript skriptovací jazyk umožňující interaktivitu v prohlížeči document.getElementById("cerveny_ctverec").setAttribute("fill","blue"); Červený čtverec Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

JavaScript Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Prostorová databáze sklad pro prostorová data data uložena v tabulkách nahrávána z databáze do prohlížeče dle potřeby prostřednictvím SQL dotazů PostgresSQL s prostorovou extenzí PostGIS Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Prostorová databáze Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

PHP skriptovací jazyk operující na serveru extrahuje data z databáze Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

S calable V ector G raphics Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Ostatní Mapserver – příprava rastrových obrázků pro nahrání do aplikace XML – strukturované soubory s neprostorovými informacemi Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Ostatní Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Závěr Výhody: možnost zobrazení „kvalitní“ vektorové grafiky v prohlížeči veškeré nástroje pro tvorbu mapy k dostaní zdarma Nevýhody: rozdílná podpora SVG v prohlížečích (Opera, Mozilla, Safari, Internet Explorer) Zdeněk HYNEKwww.yellowstoner.org

Děkuji za pozornost. Zdeněk HYNEK