CrossFire (Beilstein on-line) Jan Šarek, katedra organické chemie, UP, PřF, web: Motto: Sekundární chemická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Advertisements

Výpočty z chemických rovnic
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Excel - Funkce MAX Michaela Petáková. K čemu slouží Vrátí maximální hodnotu v množině hodnot.
Riskuj ANOTACE: Žák si formou hry zopakuje cukry, tuky, bílkoviny a deriváty uhlovodíku AUTOR: MGR. ŠÁRKA BADUROVÁ JAZYK: ČEŠTINA OČEKÁVANÝ VÝSTUP: upevnění.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Chemik technologických výrob projekt financovaný Úřadem práce.
Kyslík, sloučeniny CH-3 Anorganická chemie, DUM č. 9
Soli Při vyslovení slova sůl se každému z nás vybaví kuchyňská sůl - chlorid sodný NaCl. V chemii jsou však soli velkou skupinou látek a chlorid sodný.
Soubor prezentací: CHEMIE PRO III. ROČNÍK GYMNÁZIA
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Chemie jako věda Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
VY_32_INOVACE_6_2_7 Ing. Jan Voříšek  Opakování: co je hlavním zdrojem alkanů a cykloalkanů?  Hlavními zdroji alkanů a cykloalkanů jsou ropa a zemní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Úvod do studia organické chemie. Úvod do organické chemie zabývá se studiem „organických“ látek a jejich reakcemi –organická látka = (dříve) látky vyprodukované.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PPC workshop Lukáš Pokorný RobertNemec.com. PPC audit Podle struktury účtu: kampaně, sestavy, slova, inzeráty První věc po převzetí účtu nebo při zjišťování.
Aminy, vznik, vlastnosti
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_172.
Kyslík.
HALOGENIDY.
ORGANICKÁ CHEMIE.
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
NIST WebBook Chemie (NIST Chemistry Webbook)‏. NIST WebBook Chemie (NIST Chemistry Webbook) NIST- National Institute for Standarts and Technology
Látkové množství, molární hmotnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_167.
Látkové množství, molární hmotnost
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Soubor prezentací: CHEMIE PRO III. ROČNÍK GYMNÁZIA
Salinita půdy = množství rozpustných solí v půdě - nadbytek solí zhoršuje fyzikální, chemické a biologické vlastnosti půdy a snižuje její úrodnost.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_170.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_168.
Soubor prezentací: CHEMIE PRO III. ROČNÍK GYMNÁZIA
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_121_Předmět chemie AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 5.
 Ke vzniku organické chemie jako samostatné vědní disciplíny došlu na přelomu 18. a 19. století  Dříve se věřilo, že přírodní látky není možné uměle.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_180.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_ 02.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_94.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_73.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Složení roztoku Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
Chemické a fyzikální vlastnosti karboxylových kyselin
Základní pojmy organické chemie
VY_32_INOVACE_13_1_7 Ing. Jan Voříšek  Odkud pochází názvy organických látek jako:  kyselina citronová,  kyselina mravenčí,  močovina,  morfium,
VY_32_INOVACE_ _DOSTALOVA Hmotnostní a objemový zlomek Anotace Prezentace má za cíl seznámit žáky s pojmy hmotnostní zlomek a objemový zlomek látky.
VY_32_INOVACE_5_1_7 Ing. Jan Voříšek  Co si představíte pod pojmem struktura?  Pojem struktura organických látek byl zaveden do chemie již v roce 1861.
MATEMATIKA PRO CHEMIKY II. SYLABUS PŘEDMĚTU Opakování a rozšíření znalostí Reálné funkce a vlastnosti funkcí jedné a dvou proměnných Spojitost a limita.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana Zmrhalová Název: VY_32_INOVACE_01_Ch9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Organická.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 29 Anotace.
Patentové rešerše. Rešeršní a vyhledávací systémy a databáze.
ALKENY Chemie 9. třída.
Organická chemie Chemie 9. r..
Výpočty z chemických rovnic
Ředění a směšování roztoků pomocí směšovací rovnice
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
EU peníze středním školám
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
CODEXIS Mgr. Alena Doláková
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
Chemie Aneb: Proč se ji učíme?!.
Názvosloví hydroxyderivátů a sulfanylderivátů
Seminář z jaderné chemie 1
13. Úvod do názvosloví organických sloučenin
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

CrossFire (Beilstein on-line) Jan Šarek, katedra organické chemie, UP, PřF, web: Motto: Sekundární chemická literatura a její využití chemikem! Osnova prezentace -Běžná hledání -Speciální hledání -Tipy, triky a upozornění

Chemická databáze Určená zejména pro hledání: - vlastností chemických sloučenin (pro nové látky je lepší Scifinder!) - chemických reakcí - o využitelnosti dané látky pro další rce - základní info o biologických aktivitách - citací výše uvedených věcí Fyzikální konstanty Krystalizační rozp. Dostupnost spektr. dat

New Task Hledání konkrétní (1) struktury (exact search) + soli, tautomery..

Hledání skupiny sloučenin (free sites) Substructure search

Hledání konkrétní reakce

Hledání typické rce na třídě derivátů

Hledání dat (faktů)

Hledání krystalizačního rozpouštědla

krystalizační rozp.

Informace o biologické aktivitě

biologické aktivity

Ne všechny látky vznikly chemicky! Také jsou izolovány z přírody!

Tipy, triky, na co je třeba dát pozor -jestliže máme aplikaci přihlášenou a on-line a nenacházíme ani velmi jednoduché látky (CH), pak něco dělám špatně! - jestliže hledání funguje, ale svou látku přesto nemůžu najít (a je popsaná), bude chyba v malování vzorce -mnoho času lze ušetřit vyrobením vlastních templátů pro nejčastější hledání - nesnažit se používat CrossFire pro věci, kde Scifinder funguje lépe (CA, dostupnost, patenty, apod.) - pozor na prázdné hity – látka nemá žádnou přípravu, jen vlastnosti - správně nastavený filtr: substance as product or as reaktant! - i tuto databázi vyrobili lidé a jsou zde chyby!