Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Formátování diplomové práce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Textový procesor (MS Word)
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Office 2003/2007/2010. Pás karet 1.Karty: Existuje sedm základních karet, které se nacházejí v horní části pásu. Každá představuje určitou oblast 2.Skupiny:
Možnosti programu MS Word. Úpravy textu Úprava textu a odstavců.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Microsoft Office PowerPoint
TVORBA TEXTOVÉHO DOKUMENTU
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Jak vytvořit prezentaci
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Textový procesor MS Office Word , SB 305, – h
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Textový procesor (MS Word)
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
Výukový program:Obchodní akademie Název programu: Program PowerPoint Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Word – Struktura dokumentu
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Power Point– popis prostředí
Jak učit tvorbu textového dokumentu Milan Purkart.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vytvoření hypertextového odkazu
Ing. Luboš Zatloukal.  Vypracování semestrální práce:  V případě, že v zaměstnání pracujete s NIS, tak kde pokynů zadávacího listu  V případě, že v.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Office I. Miroslav Lorenc.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Symboly, rovnice, obrazce
Jak učit tvorbu textových dokumentů
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Uživatelský software 1./2 A4 kabinet Aut – suterén / 15 cvičení (4 témata) - na konci.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ IV. T EXTOVÝ PROCESOR POSLOUPNOST ZNAKŮ, OBJEKTY V TEXTU Jiří Leipert.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Číslo v digitálním archivu školy
Textový Editor.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek

Než začneme Ptejte se, kdykoliv to bude potřeba. Jak si můžete kdykoliv pomoci sami: Nápověda (F1) Google Knihy Kamarádi, kolegové… Hlavně mějte povědomí o tom, že něco LZE udělat. Způsob JAK to udělat už najdete. Specifika nových verzí MS Office. Interaktivní příručka Co mi o sobě povíte?

Obsah obou cvičení I. II. Práce s MS Word, panely nástrojů. Kopírování a vkládání textu. Formátování textu, vkládání symbolů. Odrážky a seznamy. Seznam použité literatury pomocí křížových odkazů. Pokročilé formátování dokumentu: odstavce, oddíly, okraje stránek, čísla stran. Řádkování. Použití stylů pro efektivní formátování dokumentu a pro tvorbu automatického obsahu. Vkládání obrázků. Popisky objektů. Tvorba automatických seznamů. Tvorba tabulek, jejich formátování. Dělení slov, komentáře, vzorce a rovnice, poznámky pod čarou.

Kopírování a vkládání textu :-( :-)

Odrážkové seznamy TAB SHIFT + TAB

Seznam použité literatury

Oddíly dokumentu

Styly nadpisů

Titulky objektů

Tvorba tabulek Tabulku můžete vložit nebo nakreslit.

Dělení slov, komentáře Komentář můžete buď smazat (pravé tlačítko myši..), anebo všechny komentáře skrýt (např. před tiskem).

Dotazy? Děkuji za pozornost.