ÚŽASNÉ MOSTY v ČÍNĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Další nápady z Malé Hraštice 3: co lze měřit na člověku Leoš Dvořák MFF UK Praha.
Proudění vzduchu v atmosféře
PKML.
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
před tím velkým šílenstvím…
ÚŽASNÉ MOSTY V ČÍNĚ.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
24 Truly Terrifc Things.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
HYDROELEKTRÁRNA GRAND COULEE
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 SILNIČNÍ DOPRAVA 1.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
AMERIKA POVRCH.
SINOVÁ VĚTA PRO III. ROČNÍK SOU Poznámky pro žáky se SPU DOC PDF
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Magnetohydrodynamický (MHD) generátor
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
VY_32_INOVACE_16 JZ Asie - Mrtvé moře. MRTVÉ MOŘE  je bezodtoké slané jezero, které se rozkládá mezi Izraelem a Jordánskem  nachází se 420 m pod hladinou.
Měřítko mapy a plánu 1 : a na mapě ve skutečnosti na plánu
Zápis čísla v desítkové soustavě
Kdo chce být milionářem ?
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Tsunami Josef Matouš.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Lounky PRO Vratimov, o.s. ( 1 Charitativní sbírka Lounky 06/2013.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Světový oceán.
Technické kreslení.
Produktová prezentace
Přednost početních operací
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
DUBAJ.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Využití energie přílivu
Vypracovala: Žaneta Peikerová C1.B
Nová chlouba čínského stavitelství se jmenuje Hangzhou Bay Bridge a spojuje milionová města Šanghaj a Ningbo.
1 Upravil © Paddy NEJDELŠÍ MOST NA SV Ě T Ě 2 Hangzhou Bay most Čínský Hangzhou Bay Trans-Atlantik most je mistrovské dílo moderní architektury. Jedná.
Digitální učební materiál
AUTOR: Mgr.Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_149_ Zemětřesení
Transkript prezentace:

ÚŽASNÉ MOSTY v ČÍNĚ

Nejdelší mosty světa Velký most Wej-che, 79.732m, Čína, 2010, železniční Bangnajská magistrála, 54.000m, Thajsko, 2000, silniční Most přes jezero Pontchartrain, 38.442m, USA, 1956, silniční Most přes Manchacké bažiny, 36.710m, USA, 1970, silniční Most Jang-cchun, 35.812m, Čína, 2007, železniční Most přes zátoku Chang-čou, 35.673m, Čína, 2008, silniční Most Žun-jang, 35.660m, Čína, 2005, silniční Most Tung-chaj, 32.500m, Čína, 2005, silniční Most přes Atchafalayské bažiny, 29.290m, USA, 1973, silniční Most Jen-šú, 28.543m, Čína, 2009, železniční Rekordy v Česku Rekordy se nejspíš budou lámat i v ČR. Dosud nejdelším mostem v Česku je od října 1998 dálniční most u Doksan přes Ohři, který měří 1183 metrů. Již letos by jej mělo překonat přemostění údolí Vltavy a Berounky na Lahovické estakádě, které má měřit na 2055 metrů. (letos je rok 2010)

Most přes zátoku Chang-čou přemosťuje mořskou zátoku na východě Číny, jižně od Šanghaje. Zkracuje cestu mezi Šanghají a důležitým přístavem Ningbo asi o 120 kilometrů: do té doby nejkratší silniční trasa zátoku objížděla oklikou. S délkou 35 673 metrů mu patří pozice nejdelšího mostu světa vedoucího přes moře.

Přípravy na specifické problémy v zálivu Chang-čou probíhaly od roku 1994. Zátoka patří mezi místa s nejvyšším přílivem na světě, vyskytují se zde silné větry a vysoké vlny, voda v moři má silný proud kvůli prudkému přítoku vody z řeky Qiantang. Velký problém představovalo mořské podloží, na mořském dně dochází k erupcím plynu. Most navíc musí odolat působení vysokého množství agresivních solí v mořské vodě i případnému zemětřesení (měl by snést otřesy o síle 7 stupňů Richterovy stupnice). Vlastní stavba začala v roce 2003 a slavnostní otevření mostu (za značného zájmu čínských médií) proběhlo 26. června 2007. Od května 2008 je otevřen pro běžný provoz.

Jde o nejdelší most světa s visutou konstrukcí; pokud však délku visutého mostu posuzujeme podle délky hlavního pole, zdaleka se neřadí mezi rekordmany, protože maximální vzdálenost mezi jeho pylony je 448 metrů. Vozovka je asi 62 metrů nad hladinou moře. Most je lehce zatočen do tvaru písmene S. V každém směru jsou 3 jízdní pruhy, široké 3,75 m. Most je konstruován pro rychlost do 100 km/h (na příjezdech se smí jet 120 km/h) a měl by vydržet minimálně příštích 100 let. Za použití mostu se platí poplatek zhruba 12 USD.

Jedinečné na Hangzhou Bay Bridge je to, že má 10 Jedinečné na Hangzhou Bay Bridge je to, že má 10.000 čtverečních metrů servisního centra přímo v jeho středu. Centrum má k dispozici restaurace, kiosek, čerpací stanici, hotel, konferenční místnosti a rozhlednu, odkud mohou návštěvníci pozorovat mimořádný příliv a vlny . Servisní středisko je umělý ostrov, který je postaven na pilotech, aby se nebránil mořským proudům. Naplánovány jsou rovněž dva veřejné parky po obou stranách mostu. Záliv je známý pro své přílivy a vlny - přírodní div a hlavní turistická atrakce. Vlny se pohybují rychlostí 30 km / h za zvuku, který připomíná burácení hromu. S-tvarovaný most byl speciálně navržen a postaven, aby vydržel i řádění hurikánu.

THE END