Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Možnosti studia v Asii, Střední a Jižní Americe 4
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv A AKADEMICKÁ I INFORMAČNÍ A AGENTURA.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
CTY CE – Centrum pro talentované děti a mládež Jeanne Bočková.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
AIA Akademická informační agentura Zahraniční stipendia na základě mezinárodních smluv.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v Číně pro zájemce z VŠE Zpracovala: Eva Jermanová.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová Zahraniční vztahy Západočeská univerzita v Plzni

Možnosti studia v zahraničí Programy ZV Marquette University Hogeschool Rotterdam PGP College, Indie FH Regensburg Mezinárodní mobility Stipendia MŠMT – kvóty Centrum pro studium v zahraničí Ostatní Aktuální nabídka stipendií AIA DZS MŠMT (vládní stipendia) Organizace podporující mobilitu studentů

Marquette University společný semestrální kurz pro studenty ekonomických směrů ZČU (FEK, FST) a Marquette university, WI, Milwaukee, USA prosinec – květen studenti 3. - 5. ročníků dobré studijní výsledky, znalost angličtiny, motivace kreditní ohodnocení propagace a nábor účastníků: říjen spolufinancování Cíl: Poznání ekonomiky druhé země. Spolupráce na případové studii z podnikové praxe.

Hogeschool Rotterdam společný program studentů pedagogické fakulty a Hogeschool Rotterdam, Nizozemí týden na univerzitě v Nizozemí (listopad) týden na ZČU (duben) finanční spoluúčast Cíl: Poznání systému školství a praktik vzdělávání ve druhé zemi. Exkurze do různých typů škol a institucí zabývajících se vzděláváním.

PGP College, Namakkal, Indie měsíční studijní reciproční pobyt studium dvou předmětů v angličtině studenti FAV, FEL, FST (3., 4. ročník) termín stáže v jednání kreditní ohodnocení spolufinancování Cíl: Zlepšení jazykových a odborných znalostí. Zkušenost se studiem na zahraniční univerzitě.

FH Regensburg pro technické obory (FEL, FST, FAV) 1 semestr (možnost prodloužení) studium či pracovní stáž nabídky v červnu a v říjnu fakulty - proděkani pro zahr. styky plné stipendium

Mezinárodní mobility – bilaterální smlouvy a „free movers“ Rozvojové programy MŠMT – Podprogram mobilit Mezinárodní mobilita studentů v rámci: I. bilaterálních smluv o přímé spolupráci mezi VŠ - smlouva o vzájemné spolupráci příslušné fakulty/katedry ZČU - informace o spolupracujících institucích a výběrovém řízení poskytnou proděkani pro vnější vztahy příslušné fakulty (mimo FAV) II. „free movers“ - souhlas vysílající instituce (příslušná fakulta ZČU) a přijímající instituce v zahraničí - informace o volných místech v programu a výběrovém řízení poskytnou proděkani pro vnější vztahy fakulty (mimo FAV) Termín a způsob výběrového řízení je plně v kompetenci fakult

Stipendia MŠMT - kvóty stipendijní pobyty na základě mezinárodních smluv přidělené počty stipendijních míst pro ZČU zájemci podávají přihlášku prostřednictvím ZV Uzávěrka přihlášek: 18.listopadu 2005 Přehled přidělených kvót pro ak. rok 2005/2006, formuláře přihlášek a další informace jsou k dispozici na http://www.international.zcu.cz- Informace pro studenty – Stipendia MŠMT

Centrum pro studium v zahraničí Zahraniční vztahy - UR 313 propagační materiály od univerzit z celého světa Studium v USA (aktuální databáze stipendií, praktické průvodce pro pobyt studenta, metodické příručky pro psaní motivačních dopisů a vyplňování formulářů, materiály pro veškeré testy požadované na US univerzitách TOEFEL, GRE, G-MAT, SAT) materiály k zapůjčení centrum vybaveno PC – přístup na internet – možnost využít pro hledání informací o studiu v zahraničí

Další možnosti studia v zahraničí Aktuální nabídka stipendií na webových stránkách ZV AIA DZS MŠMT – vládní stipendia – konkurzy: - stipendijní pobyty na základě mezinárodních smluv - nabídka stipendií, termíny, formuláře přihlášek na http://www.dzs.cz - předvýběr uchazečů – MŠMT - o přijetí ke studiu rozhoduje zahraniční partner Organizace podporující mobilitu studentů – seznam ke stažení na webových stránkách ZV http://www.international.zcu.cz – Informace pro studenty – Další nabídky studia v zahraničí

Kontakty Ing. Hana Rendlová rendlova@rek.zcu.cz tel.: 37 763 57 75 Mgr. Helena Bicanová bicanova@rek.zcu.cz tel.: 37 763 57 77 Zahraniční vztahy UR 313, UR 315