Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Informatika Počítačové sítě.
Počítačové sítě.
Počítačové sítě – teorie
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
PC SÍTĚ I.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Internet pro 6. ročník Ing. Zdeňka Javorková
INTERNET.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_08.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internet Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Informatika Internet.
Počítačová síť a typy sítí
INTERNET - TERMINOLOGIE
Vysvětlit způsob zapojení sítě peer to peer a sítě klient–server - pojmy LAN a WAN - znát základní technické díly, nutné pro výstavbu sítě (síťová karta,
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informatika - prezentace
Internet Eva Suchardová. Co je to internet Internet je celosvětová síť (WAN). Prakticky se skládá z mnoha menších sítí, jež jsou vzájemně propojeny. Pro.
Internet.
Klára Pospíchalová 5. A.  Propojení počítačů  Komunikace, sdílení a předávání informací  Uzly  IP adresa.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí Maturitní téma č.6.
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_053 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
INTERNET Možnosti připojení.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
CLIENT- TO- SERVER server = řídící počítač klienti = počítače zapojené do sítě PEER- TO- PEER všechny počítače jsou rovnocenné.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Počítačové sítě Základní pojmy.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Základy informatiky část 6
Síť a MS Windows.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Úvod do počítačových sítí
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Inf Struktura sítě internet. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Možnosti připojení k internetu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internet - historie.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Počítačové sítě.
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Počítačová síť vznikne propojením dvou a více počítačů pomocí síťových karet, kabelů a dalších zařízení (Switch, Router atd.) Výhody: sdílení dat sdílení hardwaru

A.) LOKÁLNÍ - LAN Např. síť ve třídě, v budově Výhodou je úspora peněz, protože některá zařízení může sdílet více počítačů Sítě mohou být:

B.) ROZLEHLÁ - WAN Realizuje spojení na velké vzdálenosti (mezi městy, státy, kontinenty) Výhodou je rychlost předávání informací i na obrovskou vzdálenost Příkladem je síť Internet

INTERNET Internet je celosvětová síť počítačů (které jsou mezi sebou „zdánlivě chaoticky “propojeny) Všechny servery mají v internetu rovnocenné postavení (neexistuje žádný centrální uzel) → velká stabilita a spolehlivost Kdo je připojen, může přistupovat k datům na jiných počítačích

Identifikace serveru v internetu Každý počítač v Internetu má svoji číselnou adresu - IP adresu ( ) Počítače mohou mít také textové adresy - domény ( Neexistují 2 servery se stejným jménem nebo číselnou adresou

Hlavní služby: WWW - hypertextový přístup k informacím - elektronická pošta Komunikační programy (např. ICQ, Skype, …) E-business - nakupování přes internet Internetové bankovnictví Internetové rozhlasové a TV vysílání

Druhy připojení: ADSL - připojení po běžné telefonní lince Pevná linka - připojení kabelem Bezdrátové (vzduchem) - Wi-Fi Kabelovou televizí Mobilním telefonem Uživatelé se připojují k páteřním sítím internetu, které provozují různí poskytovatelé připojení (PROVIDEŘI)

Zdroje: