* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vznik PN přechodu.
Advertisements

* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
* pevný disk (označovaný jako HDD – harddisk) patří mezi základní HW počítače * slouží pro dlouhodobé uložení dat i bez nutnosti napájení * dnešní disky.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vznik střídavého proudu
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Elektromagnetické záření
PN přechod v el. poli.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Elektrické spotřebiče - bezpečnost
Využití elektromagnetu
Počítačová síť a typy sítí
ZAŘÍZENÍ K PŘÍJMU INFORMACÍ
INTERNET - TERMINOLOGIE
* Zařízení, které umožňuje zachytit statické snímky a ty převést a zaznamenat v digitální formě. * Záznam formou obrazových souborů (JPEG, RAW, TIFF)
Lineární elektromotor
* Jev, při kterém se do vodiče umístěného do proměnného magnetického pole indukuje elektromotorické napětí. * Jestliže je vodič v uzavřeném elektrickém.
Rozvod elektrické energie
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Vedení elektrického proudu v látkách
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informatika - prezentace
* Pohyb volných elektricky nabitých částic nebo těles. * Vodič – látka obsahující volné elektricky nabité částice. * Izolant – látka, která má zanedbatelný.
Klára Pospíchalová 5. A.  Propojení počítačů  Komunikace, sdílení a předávání informací  Uzly  IP adresa.
Internet.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
Komunikační porty a síťová rozhraní.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Mobilní telefonní síť GSM
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Kolem vodiče s proudem. * Kolem vodiče, kterým protéká elektrický proud, je magnetické pole. Na tento fakt přišel Hans Christian Ørsted, který zpozoroval.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Elektrické spotřebiče
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Polovodičová dioda.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Počítač a jeho složení.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Druhy transformátorů.
Počítač a příslušenství
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Název materiálu: Bluetooth Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: leden 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
GSM.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Typy připojení k internetu
Mobilní telefony a tablety
Možnosti připojení k internetu
Elektronické bankovnictví
INTERNET - TERMINOLOGIE
Počítačová síť.
Transkript prezentace:

* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není díky použití rádiových vln vázán na místo, kde končí telefonní přípojka. [1] * Podle způsobu komunikace se dělí na: * Celulární telefony * Satelitní telefony * Bezdrátové telefony

* Je to nejrozšířenější skupina mobilních telefonů * Dříve: Jednalo se o zařízení (poměrně velké a těžké), které umožňovalo pouze telefonní hovory, později, s nástupem GSM sítí dokázaly i posílat SMS a datové pakety (WAP), zobrazovat telefonní číslo volajícího atd. * Dnes: Mobilní telefony dnešní doby jsou kompaktní, lehké, mají barevné displeje (i dotykové), nabízejí rozličné funkce a spolupracují se 3G sítěmi a sítěmi datové komunikace (WiFi, BlueTooth) Foto: W.ashx?fd=f3&cd=RN 300a&i=1.jpg [2] W.ashx?fd=f3&cd=RN 300a&i=1.jpg

* Satelitní telefon je přenosné telekomunikační zařízení, pomocí kterého může být uskutečněn hlasový, nebo datový přenos do veřejné telekomunikační sítě. * Zařízení se do sítě připojuje přes telekomunikační satelit. Ten umožňuje spojení s většinou národních telekomunikačních sítí na světě. * Satelitní telefon je nezávislý na stavu jakýchkoliv lokálních sítí, v jejichž dosahu se majitel satelitního telefonu nachází. [3] Foto: w3images/XT-DUAL-front.jpg [4] w3images/XT-DUAL-front.jpg

* Umožňují volný pohyb po bytě, domě nebo pozemku; komunikují se základnovou stanici vlastněnou účastníkem a připojenou na běžnou pevnou telefonní linku, případně do mobilní sítě. Foto: [5]

* Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě. * Zdroje informací: * [1] * [2] * [3] * [4] * [5]