Použití jazyka v praxi Projekt INOVA CZ.1.07/2.2.00/15.0403.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

PKML.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ RACIONÁLNÍCH ČÍSEL 3
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
Města ČR – orientace na mapě
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
ANALÝZA mzdové, věkové a vzdělanostní struktury pracovníků knihoven v ČR 2003 – signály Zlata Houšková Celostátní porada vysokoškolských knihoven.
19.1 Odčítání v oboru do 100 s přechodem přes desítku
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
MATURITNÍ ZKOUŠKA ČÁST SPOLEČNÁ Český jazyk a literatura Cizí jazyk Matematika/ZSV/Info ČÁST PROFILOVÁ 2 – 3 zkoušky, které stanoví ŘŠ.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
VY_32_INOVACE_M.1.07-Numerace v číselném oboru prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník –
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Matice David Hoznátko.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jazyk vývojových diagramů
Nejmenší společný násobek, největší společný dělitel

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Únorové počítání.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Ivan Novák, Katedra pediatrie IPVZ
Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Sexuální život u pacientů s mentálním postižením v ÚSP
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
TRUHLÁŘ II.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Obchodní činnosti - Kapitola 8 1 VÝZKUM TRHU KAPITOLA 8 Pavlíčková.
JARNÍ TERMÍN MATURITNÍ ZKOUŠKY 2012 Signální souhrnné výsledky (tisková konference ) CERMAT
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Technické kreslení.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Přednost početních operací
Nejprve provedeme výpočet v závorce
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
KONTROLNÍ PRÁCE.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Použití jazyka v praxi Projekt INOVA CZ.1.07/2.2.00/

Soubor Celkem se zúčastnilo 220 respondentů. Instituce a firmy s největší účastíPočet respondentů Fakutní nemocnice v Plzni27 Bohemia sekt a.s.17 Škoda (Electric, Power, Transportation)17 Právníci16 Útvar koncepce a rozvoje města Plzně 10 SAP ČR, spol. s r.o. 6 Lasselsberger, s.r.o.5

Dotazník Data pro analýzu byla sebrána prostřednictvím dotazníku, kde byly kladeny otázky na použití jazyka v různých situacích. Dotazovaný odpovídal pouze ano – ne, a jaký jazyk (Aj, Nj, Rj) Situace přímá komunikace se zahraničním pracovníkemtelefonická komunikace v cizím jazyce prezentaceporozumění prezentacím vedení jednání, schůzí, porad, pracovní diskuzeporozumění jednání společenská konverzaceporozumění předpisům, pokynům a normám čtení odborných publikacípsaní článků nebo jiných odborných textů čtení ůpsaní ů a jiná korespondence čtení zápisů z jednánípsaní zápisů z jednání porozumění formulářůmpsaní zprávy a hlášení porozumění oficiálním hlášením (např. na letišti, atd.)

Nejčastější situace použití cizího jazyka Odpovědi byly kódovány ano = 1 a ne = -1, pro posouzení míry použití byl počítán aritmetický průměr. Jeho hodnotu lze interpretovat tak, že čím více se blíží k hodnotě 1, tím častěji respondenti jazyk v situaci používají a čím více se blíží k hodnotě – 1, tím je použití jazyka méně časté. SituacePrůměr čtení ů v Aj0,41 porozumění oficiálním hlášením (např. na letišti, atd.) v Aj0,35 psaní ů a jiná korespondence v Aj0,31 porozumění formulářům v Aj0,30 společenská konverzace v Aj0,28 porozumění předpisům, pokynům a normám v Aj0,19 porozumění jednání v Aj0,18 telefonická komunikace v cizím jazyce v Aj0,10

Nejčastější situace použití anglického jazyka

Nejčastější situace použití německého jazyka

Nejčastější situace použití ruského jazyka

Použití cizího jazyka u vedoucích pracovníků Použití jazyka se částečně liší podle profesí NejčastějiPrůměr porozumění oficiálním hlášením (např. na letišti, atd.) v Aj0,55 čtení ů v Aj0,50 společenská konverzace v Aj0,16 porozumění formulářům v Aj0,44 Nejméně často psaní článků nebo jiných odborných textů psaní zápisů z jednání

Použití cizího jazyka podle zaměstnavatele Použití jazyka se významně liší podle zaměstnavatele. Bohemia sekt, a.s. - nejčastěji používaný jazyk je NjPrůměr čtení ů Nj0,25 porozumění formulářům v Nj0,13 porozumění předpisům, pokynům a normám v Nj0,13 psaní ů a jiná korespondence v Nj0,13 Fakultní nemocnice v Plzni - nejčastěji používaný jazyk je Aj společenská konverzace v Aj 0,67 čtení ů v Aj 0,44 psaní ů a jiná korespondence Aj 0,44

Použití cizího jazyka podle zaměstnavatele Škoda - nejčastěji používaný jazyk je AjPrůměr čtení ů Aj0,71 psaní ů a jiná korespondence v Aj0,71 společenská konverzace v Aj 0,57 porozumění formulářům v Aj0,57 Útvar koncepce rozvoje města Plzně - nejčastěji používaný jazyk je Aj čtení ů Aj0,60 psaní ů a jiná korespondence v Aj0,60 společenská konverzace v Aj 0,60