Komplexní informační systém pro státní a veřejnou správu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.

© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Informační systém pro plánování civilních zdrojů Argis
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
CIS Cizinecký informační systém
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Firma připravená ke spolupráci v oblasti nasazování B2C a B2B systémů s napojením na MS Dynamics NAV… Luděk Blanda Obchodní ředitel NetDirect s.r.o.
Pilotní projekt DeepSee. O Prezentaci O nás a o IS-MLINE Datový sklad Co dál? DeepSee Pilot Ukázky Shrnutí projektu.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Selektivní šifrování dat v databázích
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
26. uživatelská konference 28. – 29. května 2015, Deštné v Orlických horách PRODEJ - SKLADY - VÝROBA V ORSOFT OPEN 2015 Šárka Vaňková.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Helios Orange - Implementace systému
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
as4u advanced system for you
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Prodej - sklady - Výroba v orsoft open 2015
Základní informace Možnost zadání rozpočtu i v cizí měně
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Modul objednávky a rozpočty
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2019
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Komplexní informační systém pro státní a veřejnou správu

SYSCOM SOFTWARE Společnost SYSCOM Software s.r.o. vznikla v roce 1994. Zaměřuje se na dodávky komplexních služeb v oblasti informačních systémů a dalších IT služeb. Orientuje se především na velké zákazníky z řad státní správy, ale mezi její zákazníky patří i velké komerční organizace. Hlavními zákazníky jsou MF ČR, Quelle, Čedok, DATART… Od svého založení sídlí firma v Praze a má pobočku v Hradci Králové.

Působnost ve státní správě Firma SYSCOM Software pracuje již od roku 1994 na významných zakázkách pro státní a veřejnou správu. Za toto dlouhé období disponuje velmi značným know-how, týkajícím se znalostí prostředí, legislativy a metodiky ve státní správě České republiky. Etapa - doplnění nadstavbové funkčnosti. Firma se zaměřuje zejména na ekonomické systémy se zaměřením na problematiku rozpočtu a to jak na úrovni OSS, tak i na úrovni centrální (kapitoly). Firma se také úspěšně podílela na projektu, jehož cílem bylo propojit rozpočtovou skladbu s programovým financováním. Výsledek tohoto projektu je postupně implementován do systémů AVISME i ISPROFIN.

ISPROFIN Informační systém ISPROFIN je nadrezortní informační systém, používaný napříč celou státní správou. Jeho hlavním úkolem je umožnit kontrolu nad postupem správců kapitol státního rozpočtu a hospodárnosti výdajů státního rozpočtu na pořízení, technické zhodnocení, opravy a udržování hmotného a nehmotného investičního majetku.

Základní funkce isprofin plánování finančních potřeb a zdrojů akcí sledování akcí podle hodnotových, termínových a technologických kritérií operativní sledování průběhu realizace akce zpracování požadované projektové dokumentace zpracování dokumentace nutné k uvolňování prostředků SR export dat pro externí systémy základní údaje přístupné na Internetu

Informační systém AVISME Informační systém AVISME byl vyvinut na míru pro rozpočtové organizace. Komplexně řeší problematiku vnitřního informačního systému rozpočtových organizací, se zaměřením jak na ekonomické agendy a jejich nadstavby, tak i na jejich propojení s kancelářskými systémy. AVISME je víceúrovňový systém. Jeho hlavní výhoda spočívá v propojení všech jednotlivých složek organizace a ve vzájemné výměně dat. Systém lze provozovat centralizovaně i decentralizovaně, obě varianty jsou v současné době celorepublikově naimplementovány.

Modularita systému Systém je modulární, skládá se z cca 20 modulů. Každý modul má svoji „zapouzdřenou“ funkčnost. Rozhraní mezi moduly je vytvořeno na úrovni objektů. Všechny moduly využívají jednu společnou datovou základnu. Datové rozhraní mezi moduly je realizováno prostřednictvím SP. Jednotlivé moduly se dají provozovat samostatně.

Moduly systému AVISME

rozpočet automatické vytváření analytického členění rozpočtových účtů z modulu Účetnictví a výkaznictví rozpis schválených a upravených částek na střediska, účely, okruhy, podprogramy a akce sledování účelového vázání finančních prostředků dle rozpisu ukazatelů záznamy o předběžné řídící kontrole provádění rozpočtových opatření okamžité promítnutí čerpání po zaúčtování dokladů předběžné čerpání z ostatních modulů plánování následujícího rozpočtového roku rozpis a čerpání rezervního fondu limitky sumarizace dat z podřízených úrovní

Disponibilní zůstatek rozpočtu

účetnictví uživatelsky definovatelné číselníky možnost předvyplnění účetních dokladů - účetní operace používání „následných“ operací možnost úpravy dokladů vytvořených v jiných modulech jednostranné i oboustranné doklady uživatelsky definovatelná struktura automatizované vazby na ostatní moduly (přímý zápis účetních dokladů a předkontovaných dokladů) automatická vazba na čerpání rozpočtu evidence dokladů v technické formě podepisování záznamů kvalifikovaným certifikátem

Obecné vlastnosti systému audit veškerých změn uživatelsky nastavitelné prostředí propracovaný systém přístupových práv a viditelnosti dat sofistikovaný výběr dat z databáze ve všech agendách neomezená filtrace vybraných dat co nejvíce informací v jedné obrazovce

Architektura AVISME Důraz na bezpečnost dat Zapouzdření datových objektů Možnost šifrování dat DB DS Datová vrstva Databázové servery Vlastní aplikační server Multithread Škálovatelnost zátěže Možné využití technologie TK Rozhraní XML .NET Remoting Optimalizovaný přenos dat (ZIP) Aplikační servery Výkonná vrstva Citrix Vlastní „chytrý“ Windows klient Automatická instalace Webový klient Prezentační vrstva

Technologické platformy programovací jazyky: C#, C++, ASP .NET aplikační server: .NET komponenty, .NET Framework, .NET Remoting, Web services podporované DB enginy: MS SQL Server 2000 a 2005, Oracle 9 a 10 serverové operační systémy: MS Windows Server 2000 a 2003, Linux klientský operační systém: Windows 2000, XP a 2003 podporované TK: Citrix, Windows Terminal Services webový prohlížeč: IE 5.5 a vyšší

bezpečnost instalace – certifikované komponenty možnost použití protokolu HTTPs SSL, volitelné 128 bitové šifrování pomocí certifikátů uživatelem definovatelný systém rolí, přístupových práv a viditelnosti lze definovat práva až na položky formuláře lze definovat práva na všechny položky menu lze definovat práva na jednotlivé sestavy každému uživateli je možné přiřadit pouze určitý výsek viditelnosti dat automatické logování všech změn v datech možnost napojení na externí autorizační systém zapouzdřené databázové objekty šifrování uložených dat

lokalizace Systém AVISME je vlastním produktem firmy SYSCOM Software a byl vyvinut v českém jazyce. Je možná lokalizace do jiných jazyků. Systém je vytvořen v souladu s legislativou ČR a EU. Jakákoli změna legislativy je zapracována automaticky podle podmínek daných smlouvou o technické podpoře.

implementace samostatný implementační tým na začátku studie proveditelnosti a procesní analýza plán implementace a harmonogram pomoc při změně metodiky obvyklá délka implementace : 3 měsíce až jeden rok, podle velikosti organizace a složitosti procesů

Licenční podmínky MF ČR je vlastníkem multilicence systému pro celou státní správu včetně DMS.

Reference AVISME nasazení: rutinní provoz od roku 1995 8 finančních ředitelství 225 finančních úřadů ÚFDŘ Generální ředitelství cel 8 celních ředitelství úřad Ministerstva financí rutinní provoz od roku 1995

diskuse Děkuji za pozornost. vnemec ssw.cz