1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Obecně o operačních systémech
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
SOFTWARE operační systémy
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
PC SÍTĚ I.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZMVŠ. Bezpečnost Windows 8 Dynamic Access Control (DAC) Volně – Dynamický kontrolní přístup) rozšíření NTFS access control listů (ACL) o složitá pravidla.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Představujeme službu Samepage
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Operační systémy.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Databázové systémy Architektury DBS.
Serverové systémy Windows
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Tiskové služby v sítích Microsoft
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Active Directory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
WEB-HOME Ovládání topení pomocí počítače přes internet nebo mobilním telefonem S použitím WEBHOME™ mohou vaši zákazníci snadněji sledovat, měnit a předem.
Ovládací panely Síť a internet.
2OP381 Manažerská informatika 1
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
Internet.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Úvod do počítačových sítí
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Ivana Topolová VŠE v Praze
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
 Jak zaměstnanci tráví pracovní dobu?  Zneužívají vaši techniku k vlastnímu podnikání?  Tisknou soukromé dokumenty?  Vynášejí interní data ke konkurenci?
Informatika – Datové sítě
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Živočichopis (taxonomie) sítí
Operační systémy - úvod
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Transkript prezentace:

1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001

2 Nehledě na velikost Vaší společnosti je pro Vás operační systém Windows XP Professional ideálním řešením. Operační systém Windows XP Home není řešením navrženým pro obchodní využití, protože neposkytuje: 1. Síťové řešení, které uspokojí Vaše nynější potřeby a nastaví adekvátní očekávání do budoucna. 2. Flexibilitu pracovat z libovolného umístění a mít přístup ke svým souborům, aplikacím a síťovým službám z prakticky každého osobního počítače. 3. Bezpečnost třídy Business-class pro důvěrné informace v obchodování. Platforma pro zpracování zpráv ve Windows XP Pro versus Windows XP Home

3 Podpora platformy pro zpracování zpráv (Messaging Platform Support) Nevýhoda Podpůrné body Disponujete-li serverem či si ho chystáte pořídit, umožní Vám řešení počítačových sítí operačního systému Windows XP založené na serveru (není součástí operačního systému Windows XP Home Edition) 1. připojit k serveru tolik osobních počítačů či periferních zařízení, kolik jen budete potřebovat; 2. připojit se k serveru a centrálně spravovat Vaše data, zdroje či periferní zařízení, což Vám dává lepší přístup a kontrolu na daty a celou počítačovou sítí. Nedisponujete-li serverem a ani se nechystáte si ho pořídit, umožní Vám řešení počítačových sítí peer-to-peer operačního systému Windows XP Professional: 1. Poskytnout přístup až deseti počítačům ke sdíleným zdrojům ve Vaší síti (operační systém Windows XP Home Edition podporuje přístup pouze pěti osobních počítačů). Disponujete-li serverem či si ho chystáte pořídit, umožní Vám řešení počítačových sítí operačního systému Windows XP založené na serveru (není součástí operačního systému Windows XP Home Edition) 1. připojit k serveru tolik osobních počítačů či periferních zařízení, kolik jen budete potřebovat; 2. připojit se k serveru a centrálně spravovat Vaše data, zdroje či periferní zařízení, což Vám dává lepší přístup a kontrolu na daty a celou počítačovou sítí. Nedisponujete-li serverem a ani se nechystáte si ho pořídit, umožní Vám řešení počítačových sítí peer-to-peer operačního systému Windows XP Professional: 1. Poskytnout přístup až deseti počítačům ke sdíleným zdrojům ve Vaší síti (operační systém Windows XP Home Edition podporuje přístup pouze pěti osobních počítačů). Operační systém Windows XP Home neposkytuje: Síťové řešení, které uspokojí Vaše nynější potřeby a položí základy pro budoucnost. Nehledě na velikost Vaší společnosti je pro Vás operační systém Windows XP Professional ideálním řešením.

4 Podpora platformy pro zpracování zpráv (Messaging Platform Support) NevýhodaPodpůrné body Technologie Remote Desktop operačního systému Windows XP Professional poskytuje bezpečný přístup do osobního počítače ve Vaší kanceláři prostřednictvím Internetu, když nejste v kanceláři, z prakticky každého osobního počítače. Přístup do Vaší sítě z notebooku je nyní jednodušší než kdykoliv předtím, soubory v notebooku jsou nyní bezpečnější, takže si můžete svůj notebook vzít nyní sebou kamkoliv. Technologie Remote Desktop operačního systému Windows XP Professional poskytuje bezpečný přístup do osobního počítače ve Vaší kanceláři prostřednictvím Internetu, když nejste v kanceláři, z prakticky každého osobního počítače. Přístup do Vaší sítě z notebooku je nyní jednodušší než kdykoliv předtím, soubory v notebooku jsou nyní bezpečnější, takže si můžete svůj notebook vzít nyní sebou kamkoliv. Operační systém Windows XP Home neposkytuje: Flexibilitu pracovat z libovolného umístění a mít přístup ke svým souborům, aplikacím a síťovým službám z prakticky každého osobního počítače. Nehledě na velikost Vaší společnosti je pro Vás operační systém Windows XP Professional ideálním řešením.

5 Podpora platformy pro zpracování zpráv (Messaging Platform Support) NevýhodaPodpůrné body Bezpečnost třídy Business-class operačního systému Windows XP Professional Vám umožňuje zamknout svá důvěrná data a jiné citlivé soubory, takže k ním máte přístup pouze Vy. Operační systém Windows XP Professional Vám umožňuje rozhodovat, kteří z Vašich zaměstnanců budou mít přístup ke sdíleným zdrojům včetně souborů, složek, tiskáren a faxů. Bezpečnost třídy Business-class operačního systému Windows XP Professional Vám umožňuje zamknout svá důvěrná data a jiné citlivé soubory, takže k ním máte přístup pouze Vy. Operační systém Windows XP Professional Vám umožňuje rozhodovat, kteří z Vašich zaměstnanců budou mít přístup ke sdíleným zdrojům včetně souborů, složek, tiskáren a faxů. Operační systém Windows XP Home neposkytuje: Bezpečnost třídy Business-class pro důvěrné informace v obchodování Nehledě na velikost Vaší společnosti je pro Vás operační systém Windows XP Professional ideálním řešením.

6 5 nejdůležitějších důvodů proč si pořídit operační systém Windows XP Professional namísto operačního systému Windows XP Home Edition 1.Pořiďte si základ pro počítačové sítě, kterou potřebujete – Nyní obdržíte základ pro řešení počítačových sítí, které potřebujete. S vývojem Vaší společnosti budete disponovat flexibilním základem pro řešení počítačových sítí. 2.Pracujte z libovolného umístění – Vy i Vaši zaměstnanci budete moci pracovat na cestě či v teple Vaší domácnosti, neboť, i když nejste v kanceláři, budete mít přístup k souborům a aplikacím Vašeho kancelářského počítače. 3.Sdílejte zdroje jako, dokumenty, tiskárny faxy a připojení k Internetu až pro deset osobních počítačů. 4.Vy rozhodujte o tom, kdo bude mít přístup k nejdůležitějším zdrojům a datům. 5.Vaše důvěrné informace budou v bezpečí díky pokročilým prvkům pro bezpečnost a soukromí Pro uživatele vícejazyčné verze 6.Flexibilní jazyková podpora – Můžete měnit uživatelské rozhraní a získat dialogová okna, nabídky soubory nápovědy, soubory či slovníky v mnoha různých jazycích.

7 5 nejdůležitějších důvodů proč si nepořídit operační systém Windows XP Home Edition namísto operačního systému Windows XP Pro 1.Poskytuje pouze síťové řešení typu peer-to-peer – neposkytuje síťové řešení založené na serveru 2.Bez možnosti vzdáleného přístupu – Nejste-li ve Vaší kanceláři, nemáte přístup ke svým souborům a aplikacím ve svém kancelářském osobním počítači. 3.Omezené sdílení zdrojů – Nelze sdílet důležité zdroje jako dokumenty, tiskárny, faxy, a připojení k Internetu pro více než 5 osobních počítačů. 4.Snížená kontrola uživatelského přístupu – Je obtížnější kontrolovat, kdo bude mít přístup ke sdíleným zdrojům a informací ve Vaší síti. 5.Snížená ochrana dokumentů a souborů – Neobsahuje pokročilé prvky pro bezpečnost, které obsahuje operační systém Windows XP Pro Pro uživatele vícejazyčné verze 6.Omezená jazyková podpora – Nelze měnit jazyk uživatelského rozhraní.