Dramatické a pohybové činnosti v Mš

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lions Eye Lions Eye Projekt „Oko lva“ na podporu screeningu zrakového postižení u předškolní mládeže Ing. Jan Steringa.
Advertisements

Přítel je osoba, se kterou se odvažujete být sami sebou
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Mladší školní věk 6/7 – 11/12 let
Technika,tak jak ji vidím já…
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
LIONS CLUB Plzeň Bohemia
Přeji Ti sílu všech živlů
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora
v Plzni a v Plzeňském kraji
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Registrační číslo CZ.1.07/1.400/
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
Koňská farma Vysoká CHRASTAVA. Po příjezdu a dobrém obědě procházka a průzkum okolí.
Kdo jsem…!? Děti z Dětského domova Uherský Ostroh.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Možnosti mystifikace ve školním dějepise metodami dramatické výchovy
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
PROJEKT ZVLÁDNEME TO ČÁST CHODÍCÍ LIDÉ I. ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
Hry Jmenuji se Sabina Purkrtová a chodím do základní školy Pyšely do 7. tř.Chtěla bych se s vámi podělit o zajímavosti her(souvisí to s nadpisem).Vybrala.
Michaela Glabazňová Lions Eye - Zdravá očka Projekt „Zdravá očka“ na podporu screeningu zrakového postižení u předškolní mládeže Lions Club Opava.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Název projektu:
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Pracovní desatero.
Ing. Jana Flanderová Lions Eye – Lví očko v Plzni Projekt na podporu screeningu zrakového postižení u předškolní mládeže LIONS CLUB Plzeň Bohemia LCI -
Velikonoční hry Pozvali jsme děti z MŠ na dopoledne plné zábavy a her.
Na to aby jsi mohl začít hrát RPG Numínia budeš potřebovat znalost spisovného jazyka českého / slovenského, znalost RPG pravidel a především pořádnou.
- Hravost je jedním z důležitých předpokladů, jak se něčemu naučit - Zvídavému chování se odborně říká explorační – aktivní vyhledávání a zkoumání nových.
Nedbalová MartinaDubová KateřinaNedbalová MartinaDubová Kateřina.
Představování. Free Template from Představování partnera Trvání: asi 30 min. Skupina: 8-20 členů Materiál: šňůrky (provázky stejné.
JITKA HOUFKOVÁ KDF MFF UK Praha
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
Přísudek a podmět II – Shoda Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Ingo a Poldi jsou dvě domácí zvířata patřící německé fotografce Tanja Brandt. Ti dva se v průběhu let stali přáteli a Tanja, která se specializovala na.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Projekt figura v současném malířství a na 1. stupni zš Mgr
Čím chci být ,až vyrostu.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Žákovský parlament – I. stupeň
Umění ptát se Jitka Navrátilová, Ph.D
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Všichni o ní mluví, ale víme, jak opravdu vypadá? Školní inkluze
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Pes Ingo a sovička Poldi
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Ekocentrum Paleta Jeden za všechny.
Bc. Kristýna Menclová MŠ Rozmarýnek
CHARAKTERISTIKA Aneta Bartošová. CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ – VZHLED POSTAVA.
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

Dramatické a pohybové činnosti v Mš Dramatika a pohyb v Mš Praxe Zkušenosti

Dramatika pomáhá rozvíjet fantazii, projev, odvahu, otevřenost, sebedůvěru a je také skvělým pomocníkem při stmelování kolektivu. Pohyb je pro dítě přirozenou aktivitou, tudíž cokoli založeného na pohybu dětem jen prospívá a zároveň dokáže zaujmout a pobavit. V Mš by pohybové činnosti nikdy neměly chybět.

Praxe - Mš Vrčeň, zima 2011 - Třída včeličky + medvídci - počet dětí do 20, o poledním klidu do 8 V průběhu praxe jsem se zaměřila hlavně na: Aktivity s předškoláky, kteří nespí po obědě → možnost pracovat s dětmi individuálněji → výhoda školky, kde je na třídě k dispozici více učitelek → možnost pracovat s náročnějšími úkoly → výhoda ve smíšené třídě

Zrcadlo Každé dítě si najde jednoho kamaráda. Chytí se za obě ruce tak aby stáli obličejem k sobě. Pustí se a každý udělá dva kroky dozadu. Jedno dítě se pomocí zaříkadla proměňuje v zrcadlo. Druhé dítě zůstává člověkem a do zrcadla se dívá. Zrcadlo má za úkol přesně opakovat jeho pohyb.

Loutky Jde o dosti náročnou hru, která se dá hrát s dětmi v omezeném počtu, hlavně kvůli bezpečnosti a radosti ze hry. Děti utvoří dvojice, jedno z dětí je začarováno v loutku, druhé dítě zůstává člověkem a je majitelem loutky a pohybem ruky, ketrou má nataženou před sebou ji "ovládá". Majitel loutky musí bát na svou loutku moc opatrný a nedělat nic, co by jí mohlo být nepříjemné. Loutka má za úkol nespustit z očí ruku, jež ji spojuje neviditelným provázkem, a dodržovat stále stejnou vzdálenost, ať už jde ruka kamkoli.

Proměny Tuhle hru má kouzelník ze všech nejraději. Proměny v různá zvířátka pomocí zaříkadla (kouzelník je z počátku vždy učitelka) to je opravdová zábava! Děti se volně pohybují po prostoru, na zvolání slova „štronzo“ „zkamení“, a kouzelník je změní zaříkadlem na něco jiného. Je na fantazii dětí, jak ztvární zvířata nebo rostliny, ve které je kouzelník promění.

Pohádka Učitelka vypráví pohádku, tím tvoří prostor pro obrazy které vytvářejí děti. Obrazy odděluje slovem „štronzo“. Děti chodí po místnosti, nebo sedí a ztvárňují začátek pohádky. Děti se samy rozhodnou jakou postavu teď ztvární.

Děkuji za pozornost Řehořovská Michaela Mš p. 3