E-AUKCE soutěžení elektrických energií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁKUP ELEKTRICKÉ ENERGIE A PLYNU NA ČMKBK
Advertisements

Projekt KIC pro nakládání s odpady
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Ostrava!!! Statutární město Ostrava – Městský obvod Třebovice Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností.
Vztah distribuční společnosti a Zákazníka po otevření trhu se zemním plynem Ing.Milan Kajtman člen představenstva Jihočeské plynárenské a.s. 1.
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Souhrnné hodnocení situace v plynárenství z pohledu velkých zákazníků Ing. Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Listopad 2012.
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
SOUČASNÁ OBCHODNÍ NABÍDKA Martin Polák senior specialista prodeje ZP, ČEZ Prodej, s.r.o. Praha, 3. června 2010.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
NEREGULOVANÝ BUSINESS REGULOVANÝ BUSINESS NEREGULOVANÝ BUSINESS
Solární systémy pro aktivní topení
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Bydlení v obecních bytech
 Škola: ZŠ, ul. L. Kuby 48, České Budějovice  Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání, druhý stupeň  Předmět: Občanská výchova  Ročník: 8,9 
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Zadluženost města. Jak se projeví výstavba Polárky na zadluženosti města?
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Větrný Jeníkov.  Jednoduchým nákupem energií v garantovaném prostředí komoditní burzy dosáhnout cenového soupeření dodavatelů a tím i nejlepších.
Benefitní program Moje energie pro členy Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.
TRH S ELEKTŘINOU TRH S ELEKTŘINOU E URO E NERGIE CZ, spol.s r.o. E URO E NERGIE CZ Pokyny pro ovládání prezentace: Pokyny pro ovládání prezentace: Prezentace.
Bývalý provozní areál firmy
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Pracovní jednání Ing. Milan Plesar, místostarosta města.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Technické zhodnocení domu
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Jen pár kroků k úsporám… 1. krok: Na kontaktním místě podepíšete smlouvu s eCENTRE a předáte potřebné.
Integrovaná doprava Plzeňska a veřejná doprava v Plzeňském kraji
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Město Roztoky, Nám. 5 května 2, Roztoky, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokV malé zasedací místnosti.
Město Náchod, Masarykovo náměstí 40, Náchod, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokNa.
Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.
VÝSLEDKY e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI. ČERVENCOVÁ e-AUKCE – Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 95,2 milionů Kč Dosažená úspora 26 milionů.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Otevírání trhu s elektřinou základní pravidla a informace
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
VÝSLEDKY e-AUKCÍ PRO DOMÁCNOSTI. VÝSLEDEK 1. e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 17,120 milionů Kč Dosažená úspora.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Magistrát města Zlína.
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
Komentář ERÚ k cenovým rozhodnutím, kterými se stanovují ceny plynu, tepla, elektřiny a souvisejících služeb seminář AEM , Praha Josef Fiřt.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Průběh otevírání trhu s elektřinou v České republice 1.část Pavel Kašpar Seminář AEM v Praze 14. dubna 2004.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
E-AUKČNÍ SÍŇ eCENTRE. Kdo je eCENTRE, a.s. ? Společnost eCENTRE, a.s. působí na trhu již od roku 2006, kdy začala prostřednictvím sdružování poptávky.
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Snížení nákladů pro domácnosti. SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO DOMÁCNOSTI Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady.
Porovnání regulovaných cen v EU a situace v plynárenství Seminář SVSE Ing. Jiří Gavor, CSc., Ing. Vladimír Štěpán ENA s.r.o.
Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti
Obec Pstruží pro občany
Transkript prezentace:

E-AUKCE soutěžení elektrických energií Ing. Milan Plesar místostarosta města Otrokovice Brno 17. září 2013

&

Charakteristika města otrokovice Poloha: Zlínský kraj Počet obyvatel: 18 049 Rozloha: 1 961 ha Význam: obec s rozšířenou působností Zajímavost: 69. největší město v ČR Politická situace: koalice ČSSD + NOVÝ IMPULS + Nezávislí Rozpočet: bilance 320.190.000 korun Úvěrové zatížení: 72.190.000 korun (22,5 %)

Příspěvkové organizace Obchodní společnosti Tehos Technické služby Otrokovice Městská poliklinika Otrokovice Otrokovická BESEDA Příspěvkové organizace Senior Otrokovice DDM Sluníčko 3 základní školy Mateřská škola Otrokovice Městská policie

Centrální nákup el. energie 2010 neuměli jsme si to v podmínkách města představit 2011 tlak na úspory = společná řeč pasport všech přípojných míst… 2012 dodavatel EON – 349 odběrných míst celková dosavadní cena 5.968.202 Kč nová cena na 1 rok 5.221.882 Kč úspora v penězích 746.320 Kč úspora v % 12,5 % 2013 nalezení shody nad komoditní burzou (PROFIT Praha) soutěž na 2 roky 2014-2015 obchod proběhl 17.7.2013 (Otrokovice + Zlín dohromady) vysoutěžené ceny dle tarifů (vys., nízký) od 1.150 po 1.350 Kč/MWh

Dosažené úspory El. energie pro rok 2014 El. energie pro rok 2015 Původní cena 5.221.882 Kč Cena dosažená na komoditní burze 3.875.365 Kč Úspora v penězích 1.346.517 Kč Úspora v % 25,8 % El. energie pro rok 2015 Původní cena 5.221.882 Kč Cena dosažená na komoditní burze 3.883.784 Kč Úspora v penězích 1.338.098 Kč Úspora v % 25,6 %

Občané V březnu 2013 osloveni k zapojení do společného postupu místostarostou města Ing. Milanem Plesarem Přijďte si na jedno místo poslechnout, o co jde Přineste stávající smlouvy s dodavatelem el. energie a plynu Všichni spolupracujme Partner – externí odborná společnost Zajímavosti Na trhu existuje 15 aktivních obchodníků - licencovaných dodavatelů el. energie Na trhu existuje 8 dodavatelů zemního plynu nabízejících ceny v aukcích Regulovaná složka je především cena za distribuci energie (elektřiny či zemního plynu), která je každoročně pevně stanovena Energetickým regulačním úřadem a nelze ji tudíž soutěžit. Neregulovaná složka je část, jejíž výši si dodavatelé stanovují sami, a tudíž ji můžete ovlivnit. Tuto část totiž lze soutěžit v e-aukci.

Výsledky občané 73 domácností z Otrokovic ze stalo součástí balíku 1660 domácností měst a obcí z celé ČR vysoutěžená % úspora průměrně 26 % pro obyvatele města Otrokovice můj osobní příklad: panelový dům 1 rok 3.343 Kč nová cena 2.533 Kč úspora v penězích 809,65 Kč úspora v % 24,22 % zahájení dodávky 1.12.2013 

Občané - co dál? Podzim 2013 – 2. kolo e-aukce Výzva lidem Sjednocení poptávky E-aukce ve spolupráci s externí odbornou firmou

„Čas a příležitost nečekají“