ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kmenové buňky z pupečníkové krve současnost a budoucnost
Advertisements

KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ZKUŠENOSTI PRACOVIŠŤ ZAPOJENÝCH DO ŘEŠENÍ PROJETŮ EU NA LF UK PLZEŇ ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV V. Zamrazil Endokrinologický ústav Praha Subkatedra endokrinologie.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
KCH/NANTM.
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Technická univerzita v Liberci
Nanovlákna.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Výzkumné centrum Pokročilé sanační technologie a procesy Dana Rosická Doktorandský seminář NTI, Tématický okruh: Transport a interakce koloidních.
Oddělení funkčních materiálů výzkumná skupina Funkční materiály a kompozity Slitiny s tvarovou paměti Patří do kategorie funkčních materiálů díky svým.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Vypracovaly: Iveta Vyskočilová Michaela Poláková
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Podmínky spolupráce univerzity a průmyslu v oblasti fotovoltaiky Ondřej Hégr 1,2, Radim Bařinka 1 1 Solartec s.r.o., Televizní 2618, Rožnov pod.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
PŘÍRODNÍ POLYMERY PŘF MU POLYSACHARIDY III1 PŘÍRODNÍ POLYMERY POLYSACHARIDY III KYSELINA HYALURONOVÁ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc. POLYMER INSTITUTE.
ZAŘÍZENÍ PRO ODDĚLOVACÍ PROCES
Inovace malém a středním podniku Karel Havlíček
Vývoj inovativní in-situ sanační technologie uplatňující mikrovlnný ohřev Ing. Jiří Kroužek Ing. Jiří Hendrych Ph.D., Ing. Jiří Sobek Ph.D., Ing. Daniel.
Školení bezpečnosti práce (BOZP)
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
PEDAGOGICKÁ ČINNOST na KVM – TU v Liberci Celestýn Scholz _____________________________________________________________________________________.
„DRAWING“ EXPERIMENTÁLNÍ METODA TVORBY OJEDNOCENÝCH NANOVLÁKEN Ing
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Závislost na energiích a na vodě Ing.Kristýna Friedrischková, doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D. VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Nanotechnologie v medicíně (nanomedicína)
PŘÍRODNÍ POLYMERY POLYSACHARIDY III KYSELINA HYALURONOVÁ

Základní pojmy organické chemie
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Listopad A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
1 Masarykova univerzita - partner pro spolupráci s aplikační sférou Eva Janouškovcová Jan Alán, Jan Brulík Centrum pro transfer technologií MU 6. března.
O. Topolčan 1, J. Kinkorová 2 1 Lékařská fakulta UK Plzeň a FN Plzeň, 2 Technologické centrum, AV ČR Praha Sponzorováno z projekt ů: CZ.1.07/2.3.00/ ,
Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky k terapeutickému využití. Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky k terapeutickému využití. PŘIHLASTE.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Prof. Ing. Cyril Höschl, Dr.Sc.. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Vystudoval v Praze na Vysoké.
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
! ! ! Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Textilní nanomateriály pro nanotechnology (TNM)
Ing. David Havlíček, Ph.D. 22. září 2016
KCH/NANTM.
Nanotechnologie a nanomateriály na Univerzitě J.E. Purkyně
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Studijní obor Fyzioterapie
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Transkript prezentace:

ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team

Využití nanotechnologie v medicíně Výzkumný projekt Využití nanotechnologie v medicíně Tkáňové inženýrství

Poranění holenní kosti otevřená zlomenina holenní kosti

Poranění holenní kosti řešení - pomocí elektrospinningu – technologie - vytahování kapilárního vlákna z trysky pomocí silného elektrostatického pole zkouší se i nanovlákna z přírodních materiálů - kolagen, chitosan, kyselina hyaluronová, fibroin i z materiálů syntetických, i uhlíku nebo z oxidu hlinitého.

Nanospider v IQ parku

Oslovení odborníci Ing. Václav Gerla MUDr. Jaromír Šrámek Studoval CVUT, obor Kybernetika – Biomedicínské inženýrství Pro své doktorandské studium si vybral obor Umělá Inteligence a Biokybernetika MUDr. Jaromír Šrámek Pracuje v Biofyzikálním ústavu LF MUNI Brno v oboru Lékařská biofyzika Doc. Ing. Josef Šedlbauer, Ph. D. Didaktika chemie a enviromnentální výchova. Termodynamika vodných roztoků. Odpovědi odborníků

Nanovlákna – materiál budoucnosti? Nanospider je unikání technologie, díky níž je možné nanovlákna a nanovlákenné textilie vyrábět v průmyslovém měřítku. Tato technologie byla vynalezena na Technické Univerzitě v Libereci (TUL), na Katedře netkaných textilií, a následně patentována. http://digiweb.ihned.cz/c3-23053440-009000_d-nanotechnologie-z-liberce-maji-budoucnost-i-za-oceanem

Nanotechnologie Technická univerzita v Liberci http://www.elmarco.cz

Nanotechnologie http://www.technologiezitrka.cz/tag/nanotechnologie

Víte že… nanos techne Dovednost Zkušenost

Richard Phillips Feynman

Rychlejší hojení kostí umožní tkáně vypěstované v laboratoři Nanomedicína Rychlejší hojení kostí umožní tkáně vypěstované v laboratoři Tkáňové inženýrství, které dokáže z kmenových buněk připojených na polymerní nosič vypěstovat zcela novou tkáň, přináší převratné terapeutické možnosti u mnoha onemocnění. http://www.inovace.cz/for-business/veda-vyzkum/clanek/rychlejsi-hojeni-kosti-umozni-tkane-vypestovane-v-laboratori/ http://www.technologiezitrka.cz/prumyslova-nanotechnologie-poprve-v-liberci

Nanomedicína – hudba budoucnosti Nanomedicína – založena na třech vzájemně se překrývajících a rozvíjejících molekulárních technologiích: Nanostrukturní materiály a zařízení, které se jeví velmi slibné ve zlepšování funkce diagnostických biosenzorů, cílené distribuce léčiv a ve vývoji léků. Molekulární medicína, zejména genomika, proteomika a využití umělých organizmů. Molekulární stroje (např. nanoboti), které umožní prakticky okamžitou diagnostiku následovanou kauzálním zásahem (např. opravou poškozeného chromozomu nebo nanochirurgickým zákrokem na buňce).

Práce na projektu