Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová ANOTACE Žáci si nejdřív s pomocí učitele a zápisu či přehledu zopakují,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Seznamuje žáka s předpoklady pro různá povolání. Druh učebního.
Advertisements

Seřaď obrazce podle velikosti
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje fiktivní internetový obchod, který žákům slouží jako podklad pro sepsání objednávky. Vzdělávací.
To have got - negative Anglický jazyk VY_32_INOVACE_376, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání slovesa to have got.
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jitka Smékalová (text) a Mgr. Monika Chudárková (animace) ANOTACE Materiál seznamuje.
ANOTACE Žáci se seznamují s německými názvy zvířátek na fotografiích a své znalosti si ověřují přiřazováním názvů k obrázkům o odpověďmi na jednoduché.
Věty jednočlenné a dvojčlenné
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.12 Anotace: Prezentace je zaměřena na obohacování slovní zásoby slovy jednoznačnými, mnohoznačnými a citově zabarvenými. V závěru.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_
VY_32_INOVACE_437, 22. sada, Prvouka
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
1 To have got - questions Anglický jazyk VY_32_INOVACE_377, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání slovesa to have.
Přímá řeč 12_03_17: Čtenářská gramotnost – Anotace Jazyk
Násobilka 3 VY_32_INOVACE_086, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Násobilka 8 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 4 VY_32_INOVACE_087, 5. sada, M ANOTACE
Slovesa – osoba, číslo, čas
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a případně zápisu v sešitě zopakují,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci s pomocí učitele zopakují, co jsou antonyma.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.09 Anotace: Žáci si hravou formou ověří své znalosti a všeobecný přehled. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr.
ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a gramatického přehledu zopakují pravidla určování slovních druhů. Pak vybírají na interaktivní tabuli jednu ze tří vět.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si nejdříve zopakují s pomocí učitele učivo o podstatných.
Vypravování VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.11
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci přiřazují obrázky k hlásce ( písmenu ). Druh učebního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Násobilka 6, 7, 8, 9 VY_32_INOVACE_090, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2, 3, 4, 5 VY_32_INOVACE_085, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy číslovek, žáci si.
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci zopakují s pomocí učitele a přehledu určování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová ANOTACE Žáci si doplňováním jevu na interaktivní tabuli a následným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s pojmy souvětí, spojka. Přiřazují spojky do.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Římské číslice 1 – 20 Matematika , 5. ročník
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Násobilka 7 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_432, 22. sada, Prvouka
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Materiál seznamuje žáky s postupem řešení slovních úloh o pohybu.
Násobilka 9 VY_32_INOVACE_093, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Procvičování porovnávání a sčítání zlomků
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_29CJ_5_PŘÍMŘEČ
Písemné násobení desetinných čísel
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová ANOTACE Žáci si nejdřív s pomocí učitele a zápisu či přehledu zopakují, jak poznají přímou řeč a jak ji v textu označit. Pak si přečtou na interaktivní tabuli celý text vtipu a po částech označují přímou řeč v textu. Nácvik probíhá pod vedením učitele, který pomáhá se zdůvodněním a pro větší názornost je každý úsek doplněn i následným správným písemným řešením na interaktivní tabuli. Nakonec se zobrazí celý text vtipu s vyznačenou přímou řečí. Žáci pak mohou vtip sehrát v krátké scénce. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Přímá a nepřímá řeč, doplňování uvozovek do textu, dramatizace. Žáci si doplňováním jevu na interaktivní tabuli a následným zdůvodněním a vizuální kontrolou upevňují znalosti o přímé a nepřímé řeči, uvědomují si rozdíl mezi přímou a nepřímou řečí. Textem je vtip, což přispívá k motivaci žáků, kteří si tak lépe uvědomují mechanismus slovního humoru. Pro koho je materiál určen Žáci 10 – 15 let Autor Mgr. Jitka Smékalová Datum vzniku Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Procvičování přímé řeči Český jazyk VY_32_INOVACE_470, 24. sada, ČJ3

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Procvičování interpunkce Přímá řeč

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Označ přímou řeč uvozovkami

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Nejdříve si celý text přečteme.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Přijde pán k holiči a na hlavě má jenom tři vlasy. Jeden mi učešte vlevo, druhý vpravo a třetí dozadu! Holič opatrně češe a najednou jeden vlas neopatrností vytrhne. Pán na to nerudně: No, co se dá dělat. Jeden mi učešte vpravo a druhý vlevo! Holič s ještě větší opatrností češe dál a najednou rup – další vlas je venku. Už toho česání nechejte, rozčílí se pán, já raději zůstanu rozcuchaný!

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Teď najdeme a označíme přímou řeč.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Přijde pán k holiči a na hlavě má jenom tři vlasy. Jeden mi učešte vlevo, druhý vpravo a třetí dozadu! Přijde pán k holiči a na hlavě má jenom tři vlasy. „Jeden mi učešte vlevo, druhý vpravo a třetí dozadu!“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Holič opatrně češe a najednou jeden vlas neopatrností vytrhne. Pán na to nerudně: No, co se dá dělat. Jeden mi učešte vpravo a druhý vlevo! Holič opatrně češe a najednou jeden vlas neopatrností vytrhne. Pán na to nerudně: „No, co se dá dělat. Jeden mi učešte vpravo a druhý vlevo!“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Holič s ještě větší opatrností češe dál a najednou rup – další vlas je venku. Už toho česání nechejte, rozčílí se pán, já raději zůstanu rozcuchaný! Holič s ještě větší opatrností češe dál a najednou rup – další vlas je venku. „Už toho česání nechejte, “rozčílí se pán, „já raději zůstanu rozcuchaný!“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Přijde pán k holiči a na hlavě má jenom tři vlasy. „Jeden mi učešte vlevo, druhý vpravo a třetí dozadu!“ Holič opatrně češe a najednou jeden vlas neopatrností vytrhne. Pán na to nerudně: „No, co se dá dělat. Jeden mi učešte vpravo a druhý vlevo!“ Holič s ještě větší opatrností češe dál a najednou rup – další vlas je venku. „Už toho česání nechejte, “rozčílí se pán, „já raději zůstanu rozcuchaný!“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová A ještě jeden pro zasmání…

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Ve škole řekl žák velmi hrubé slovo. Zděšená učitelka mu ihned domlouvá: Takhle se nemluví, kdes to, prosím tě, slyšel? Já to slyšel u tatínka. Dobře, ale to se přece neříká. Víš vůbec, co to znamená? Ano, zazáří chlapci oči, že chci nastartovat auto!

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Ve škole řekl žák velmi hrubé slovo. Zděšená učitelka mu ihned domlouvá: Takhle se nemluví, kdes to, prosím tě, slyšel? Ve škole řekl žák velmi hrubé slovo. Zděšená učitelka mu ihned domlouvá: „Takhle se nemluví, kdes to, prosím tě, slyšel?“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Já to slyšel u tatínka. Dobře, ale to se přece neříká. Víš vůbec, co to znamená? Ano, zazáří chlapci oči, že chci nastartovat auto! „Já to slyšel u tatínka.“ „Dobře, ale to se přece neříká. Víš vůbec, co to znamená?“ „Ano,“ zazáří chlapci oči, „že chci nastartovat auto!“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Ve škole řekl žák velmi hrubé slovo. Zděšená učitelka mu ihned domlouvá: „Takhle se nemluví, kdes to, prosím tě, slyšel?“ „Já to slyšel u tatínka.“ „Dobře, ale to se přece neříká. Víš vůbec, co to znamená?“ „Ano,“ zazáří chlapci oči, „že chci nastartovat auto!“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová Nezbedův humor, vydala redakce dětského časopisu Nezbeda, Zlín, Divadelní 6, 2007 Použité zdroje: