Václava měj nejradši. Tři růže Svatý Václav, český král co dobrého udělal pro tu naši českou zemi dnes už málokdo si cení: Skrytou silou, skrytou mocí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
Vzdělání: Univerzita Karlova v Praze - filozofická fakulta – pedagogika a psychologie – učitelství pro školy II. cyklu – rok zakončení 1981 Univerzita.
Absolventi.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Václav Metlička Cyklokros
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.
Tisková konference Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR 12. března 2013.
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Rektor Zdroj:
Velká pardubická. HistorieJosef Váňa ŽelezníkSoučasnost Závěr KONEC.
40. Výročí naší školy 1974–2014.
17.Listopad 1939 a 1989 Lukáš Maršoun 7.třída – 2010/2011.
KAREL ČAPEK -ŽIVOT * Malé Svatoňovice u Trutnova
Husovi předchůdci Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
HUDBA DOZNÍVÁ HUDBA DOZNÍVÁ, K TOBĚ PŘICHÁZÍM, CHCI JEN TEBE ZNÁT,
19. ROČNÍK ČERVENCE 2010 NEJSTARŠÍ FUTSALOVÝ TURNAJ NA MORAVĚ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ OD ROKU 1992 KONANÝ TRADIČNĚ V PŘÍJEMNÉM PROSTŘEDÍ HÁZENKÁŘSKÉHO.
Česká republika Demokratický stát.
JIŘÍ ŽÁČEK * v Chomutově.
Nejvýznamnější představitel historické prózy 19.století
Všude zní ozvěna vánočního ticha. Odněkud ze tmy mráz do oken dýchá. Hvězdy v našich očích září, přišel čas obrátit list ve starém kalendáři.
Jaroslav Žák a Únor 1948 VY_32_INOVACE _1B18
Božena Němcová ( 1820 – 1862) Tvůrce původní české povídky
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
1. Tam nad hvězdami v nebi Otce mám, | na jehož věčnou lásku spoléhám: | On zve mne z této ciziny | do zaslíbené otčiny. | Jsem hotov, hotov odtud jít,
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
Víc lásky, víc moci, víc Tě znát srdcem svým.
Název knihy: Kočka Linda, poklad rodiny Autor: Markéta Zinnerová Ilustrátor: Petra Jelenová Nakladatelství: Knižní klub, 2012 Počet stran: 132.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Poutníci v Mladé Boleslavi –
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
KARIN   Kalendář mi dneska praví,    že se tvůj svátek slaví,    proto spěchám napsat přání,    hodně dárků k pomilování.    Hlavně štěstí, lásku a to.
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
František Weiss Zabývá se modelingovou a výtvarnou fotografií, fotografováním společenských akcí, fotografováním svateb a životních událostí. „Doufám,
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
VY_32_INOVACE_47_NE.
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Na dortu zas přibyla Ti, další svíčka hořící
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Politici České republiky Monika Synková. 1.) Vlasta Parkanová  2010 – současnost: Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky 
VY_32_INOVACE_17_Literatura 19. století Česká literatura 2. pol. 19. století Česká literatura 2. poloviny 19. století - úvod.
SITUACE V ČESKÝCH ZEMÍCH V 1.POLOVINĚ 19.STOLETÍ A.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
 1808 v Kutné Hoře Otec vojenský hudebník, později krejčí, matka dcera mlynáře. Vystudoval gymnázium, filozofickou fakultu nedokončil – odchází ke kočovné.
Alois Jirásek „Lehká věc je mlčeti, když člověk nic neví.“
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Literární riskuj Jarmila Karlovcová 6. třída Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jarmila Karlovcová. Dostupné z Metodického.
Václav Hrabě NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Literární riskuj Jarmila Karlovcová 6. třída
Spisovatelé a ilustrátoři
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Karel Toman - Měsíce Název : VY_32_inovace_03 Český jazyk a literatura.
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
VY_32_INOVACE_34 JOSEF KAJETÁN TYL 1808 – 1856.
Transkript prezentace:

Václava měj nejradši

Tři růže

Svatý Václav, český král co dobrého udělal pro tu naši českou zemi dnes už málokdo si cení: Skrytou silou, skrytou mocí každému byl ku pomoci.

Václav jmenuje se Strachota on též vtělená je dobrota Pomáhá každému, kde jen může na cestu sypejme mu růže … Život je někdy samá práce růže se sypou z prezentace Posílá je srdce jeho paní, a v počítači jsou tu k mání.

"Ing. Václav Strachota " Narozen v Praze Ženatý od 1982, manželka PhDr. Olga Nytrová, publicistka, spisovatelka Studia a povolání: 1972 – 1977 fakulta řízení na Vysoké škole ekonomické v Praze – obor automatizované systémy řízení v ekonomice 1984 – 1988 obor skladby a aranžování na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze (studium při zaměstnání) od 1977 pracuje v Národním filmovém archivu, připravil a naprogramoval databázi rozsáhlých filmových sbírek NFA, účast v mezinárodních projektech Věnuje se průběžně i profesionálnímu skládání a aranžování hudby, nejraději scénické a hudbě na písňové texty Olgy Nytrové, například pro Jitku Molavcovou aj. Členství v literárních organizacích: KALF (Klub autorů literatury faktu), Syndikát novinářů

Bibliografie: knihy Knihy : Králové, královny, princové a princezny českého filmu (spoluautorka Olga Nytrová), Praha, FORMÁT 1998 Študáci a kantoři aneb Hvězdy českého filmu za školou (spoluautorka Olga Nytrová), Praha, FORMÁT 1999 Opravdové příběhy zvířat (spoluautorka Olga Nytrová), Praha, Formát 1999 Můj pes, má kočka (spoluautorka Olga Nytrová ), Praha, TEVIS 2000 Z tajného deníčku Mariky S. aneb Karel Gott je jen jeden (spoluautoři Marika Sörösová a Olga Nytrová), Praha, HART 2001 Děti slavných (spoluautorka Olga Nytrová), Praha, ERIKA 2003 O čem sní muži aneb Jak to vidí otcové (spoluautoři Eduard Bakalář a Olga Nytrová), Praha, Beta Books 2005 Osudové lásky slavných /spoluautorka Olga Nytrová /, Alfa nakladatelství, Praha, 2008

Sborníky Naše a evropská společnost, Sborník projevů pronesených na slavnostním setkání u příležitosti 156. výročí narození T.G.Masaryka v budově poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Církev čs. husitská a Dialog na cestě, Praha, 2006 /spolueditor / Dialog na cestě 1 (sborník), Blahoslav, Praha, 2005 /spolueditor / Dialog na cestě 2 (sborník), Blahoslav, Praha, 2006 /spolueditor / Masarykova nepolitická politika, Sborník projevů pronesených na slavnostním setkání u příležitosti 157. výročí narození T.G.Masaryka v budově poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Církev čs. husitská a Dialog na cestě, Praha, 2007 /spolueditor / Res publica – věc veřejná, Sborník projevů pronesených na slavnostním setkání u příležitosti 157. výročí narození T.G.Masaryka v budově poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Církev čs. husitská a Dialog na cestě, Praha, 2008 /spolueditor /

Sborníky a odb. činnost O smyslu vzdělanosti a jiná zamyšlení, Sborník projevů pronesených na slavnostním setkání u příležitosti 159. výročí narození Tomáše Garrigue Masaryka Jan Žižka z Trocnova, Sborník projevů pronesených na slavnostním setkání u příležitosti 585. výročí úmrtí Jana Žižky Blahoslav 2010, kalendář Církve československé husitské, Blahoslav, Praha, 2009 /spolueditor / Blahoslav 2011, kalendář Církve československé husitské, Blahoslav, Praha, 2010 /spolueditor / Autorská spolupráce na přípravě odborných filmových publikací: Publicistická a jiná činnost: od 1993 – 2000 externí publicistická spolupráce s Českým rozhlasem Regina Praha, rozhovory s osobnostmi se zaměřením na divadlo a film apod.

Jak šel čas s hudbou

Doma

S Olgou v Karlíně

Sázava

Máme rádi zvířata

Papejte, kozičky, chlebíček, který jsem vám přines´ s nasazením života já na vrchol skal jej vynes´ Námaha to byla ale hrozitánská neboť nejsem kamzík ani koza sánská

S přáteli

S Olgou a Jitkou Molavcovou

S Janem Vodňanským

Ve společnosti krásných žen s Evitou na Sázavě

V Betlémské kapli

Sláva, už vyšel Blahoslav

Naši fotografové

Píseň o růži Růže, růžičky, poupata, Jak vás mám já rád Toužím mít jednou pod okny růžový sad V něm škádlil bych růžové víly Hebounké, voňavé jež by tam žily Bránil bych je proti celému světu Mluvil k nim řečí květů Při té představě srdce mi prudce buší, dech se úží….. Auuuu! Byl to jen sen… V popíchané ruce držím jednu růži

Dnes už ty růže postačí Václava měj nejradši

Vítáme Tě, Zdeňku

Přinášíme Ti tři růže

Zdeněk Loníček herec, moderátor, publicista

Výroční shromáždění v Karlíně

S Ivo Kubečkou a Bořivojem Navrátilem při prezentaci básnických sbírek O. Nytrové a M. Hlasivcové

…v Karlíně

Natáčení pro Radio Proglas

Příprava vánočního pásma

V galerii Cesty ke světlu s A. Mynaříkovou

Sázava 2009

Milý Zdeňku Loníčku, pozvedni svou skleničku Připijem´ si na zdraví odhoďme své obavy Starostí má každý dost scházíme se pro radost V tradici té vytrváme Buďme rádi, že se máme

Milý Zdeňku, Přejeme Ti vše nejlepší