Psaní grantových žádostí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Projekt empirického výzkumu
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA FLD
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Projektový management a fundraising Petr Machálek.
SVOČ Stručné základní informace o možnostech zapojení studujících do studentských vědeckých odborných činností.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Gender Budgeting in practice Komunitární program VP Ústí nad Labem
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
S využitím prezentací Mgr. Pavlíny Mazáčové, Ph.D.:  Jak napsat dobrý odborný článek  Tvorba odborného textu.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Jak psát grantovou žádost Vědecká komunikace - PSY475 Mgr. Michaela Širůčková.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Seminář k podávání projektů pro rok 2017
Žádost o grant.
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Nadace Rotary Distriktní granty
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Martin Pešl, Martin Vrubel
Prezentace obchodního plánu
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Název společnosti Obchodní plán.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Prezentace obchodního plánu
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Psaní grantových žádostí 25. 4. 2013 Vědecká komunikace

Program granty v akademickém prostředí hlavní poskytovatelé zásady psaní grantových žádostí

Granty v akademickém prostředí granty jsou klíčovým zdrojem financování výzkumu na univerzitách i mimo ně

Granty v akademickém prostředí granty jsou klíčovým zdrojem financování výzkumu na univerzitách i mimo ně psaní grantových žádostí je neviditelnou, ale důležitou náplní práce většiny akademiků

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Podání žádosti

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Podání žádosti Posouzení formálních parametrů

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů)

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) na rozdíl od recenzního řízení v časopisech nejde pouze o kvalitu vašeho návrhu, ale rovněž o kvalitu vás a vašeho týmu (dosavadní publikace, předchozí projekty)

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) Rozhodnutí o přidělení grantu

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Průběh projektu (u delších projektů obvykle nutné pravidelně předkládat průběžné zprávy a dílčí výstupy) Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) Rozhodnutí o přidělení grantu

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Průběh projektu (u delších projektů obvykle nutné pravidelně předkládat průběžné zprávy a dílčí výstupy) Předložení závěrečné zprávy a výstupů projektu poskytovateli Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) Rozhodnutí o přidělení grantu

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Průběh projektu (u delších projektů obvykle nutné pravidelně předkládat průběžné zprávy a dílčí výstupy) Předložení závěrečné zprávy a výstupů projektu poskytovateli Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Oponentní řízení Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) Rozhodnutí o přidělení grantu

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Průběh projektu (u delších projektů obvykle nutné pravidelně předkládat průběžné zprávy a dílčí výstupy) Předložení závěrečné zprávy a výstupů projektu poskytovateli Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Oponentní řízení Obdržení celkového hodnocení Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) Rozhodnutí o přidělení grantu

Granty v akademickém prostředí Vypsána výzva s termínem podávání žádostí Průběh projektu (u delších projektů obvykle nutné pravidelně předkládat průběžné zprávy a dílčí výstupy) Předložení závěrečné zprávy a výstupů projektu poskytovateli Podání žádosti Posouzení formálních parametrů Oponentní řízení Obdržení celkového hodnocení Posouzení obsahu žádosti (obvykle několik oponentů) Rozhodnutí o přidělení grantu

Hlavní poskytovatelé univerzita národní poskytovatelé zahraniční poskytovatelé program rektora MU podpora vynikajících diplomových prací a podpora tvorby studentských časopisů

Hlavní poskytovatelé univerzita národní poskytovatelé zahraniční poskytovatelé projekty specifického výzkumu výzkumné projekty s požadovanou účastí studentů

Hlavní poskytovatelé univerzita národní poskytovatelé zahraniční poskytovatelé Grantová agentura České republiky Technologická agentura České republiky Ministerstva (například MŠMT) Kraje

Hlavní poskytovatelé univerzita národní poskytovatelé zahraniční poskytovatelé Rámcové programy Evropské unie Visegrádský fond Další nadace (například Jacobs Foundation)

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Časový plán Výstupy Finanční rozpočet CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Časový plán Výstupy Finanční rozpočet CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Shrnutí dosavadního poznání Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Identifikace problému Časový plán Návrh výzkumu Výstupy Očekávané přínosy Finanční rozpočet Literatura CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Stručnost a věcnost Dejte najevo přehled o tématu Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Časový plán Ukázat nadšení a upozadit sebekritiku Výstupy Být přiměřeně specifický Finanční rozpočet CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Obvykle v řádu měsíců Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Zapojení jednotlivých členů týmu Časový plán Být realistický Výstupy Finanční rozpočet CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Publikace (počet a typ) Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Konference (počet a název) Časový plán Být realistický Výstupy Finanční rozpočet CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Zde obvykle potřebujete pomoc někoho dalšího Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Časový plán Pracovní úvazky (mzdy a odvody) Cestovní náklady Výstupy Materiální náklady (papír, software, knihy …) Finanční rozpočet Služby (korektury, překlady) CV a publikace výzkumného týmu Obvykle vyžadováno podrobné zdůvodnění

Zásady psaní grantových žádostí struktura: Abstrakt (stručný popis hlavních cílů) Předchozí granty Dosavadní publikace a jejich významnost Věcný obsah projektu a jeho zdůvodnění Časový plán Kvalifikace pro řešení daného problému Výstupy Finanční rozpočet CV a publikace výzkumného týmu

Zásady psaní grantových žádostí důkladně si přečíst výzvu někteří poskytovatelé zveřejňují příklady úspěšných žádostí

Zásady psaní grantových žádostí důkladně si přečíst výzvu někteří poskytovatelé zveřejňují příklady úspěšných žádostí identifikovat a při psaní využít klíčové pojmy, které jsou ve výzvě obsaženy

Zásady psaní grantových žádostí důkladně si přečíst výzvu někteří poskytovatelé zveřejňují příklady úspěšných žádostí identifikovat a při psaní využít klíčové pojmy, které jsou ve výzvě obsaženy musí být na první pohled jasné, že grant reaguje na danou výzvu

Zásady psaní grantových žádostí důkladně si přečíst výzvu někteří poskytovatelé zveřejňují příklady úspěšných žádostí identifikovat a při psaní využít klíčové pojmy, které jsou ve výzvě obsaženy musí být na první pohled jasné, že grant reaguje na danou výzvu identifikovat zájmy poskytovatele

Zásady psaní grantových žádostí důkladně si přečíst výzvu někteří poskytovatelé zveřejňují příklady úspěšných žádostí identifikovat a při psaní využít klíčové pojmy, které jsou ve výzvě obsaženy musí být na první pohled jasné, že grant reaguje na danou výzvu identifikovat zájmy poskytovatele dejte jim, co chtějí …

Zásady psaní grantových žádostí všechny části žádosti musí působit jako soudržný celek

Zásady psaní grantových žádostí všechny části žádosti musí působit jako soudržný celek literatura  problém  návrh výzkumného řešení rozpočet odpovídá navrhovanému výzkumu tým odpovídá navrhovanému výzkumu výstupů je reálné dosáhnout v rámci navrženého časového plánu atd.

Zásady psaní grantových žádostí na rozdíl od empirického článku můžete dát najevo více osobního zaujetí pro téma

Zásady psaní grantových žádostí na rozdíl od empirického článku můžete dát najevo více osobního zaujetí pro téma nemusíte být kritičtí k tomu, co navrhujete (buďte pouze realističtí)

Zásady psaní grantových žádostí na rozdíl od empirického článku můžete dát najevo více osobního zaujetí pro téma nemusíte být kritičtí k tomu, co navrhujete (buďte pouze realističtí) buďte originální pouze do té míry, do jaké to zvyšuje vaše šance na přijetí

Zásady psaní grantových žádostí na rozdíl od empirického článku můžete dát najevo více osobního zaujetí pro téma nemusíte být kritičtí k tomu, co navrhujete (buďte pouze realističtí) buďte originální pouze do té míry, do jaké to zvyšuje vaše šance na přijetí nemusíte zacházet do detailů (na druhou stranu nebuďte příliš obecní)

Zásady psaní grantových žádostí na rozdíl od empirického článku můžete dát najevo více osobního zaujetí pro téma nemusíte být kritičtí k tomu, co navrhujete (buďte pouze realističtí) buďte originální pouze do té míry, do jaké to zvyšuje vaše šance na přijetí nemusíte zacházet do detailů (na druhou stranu nebuďte příliš obecní) ideálně by měl návrh vyvolat dojem, že přesně víte, co chcete zkoumat, ale nemáte prostor to tam všechno vypisovat …

Zásady psaní grantových žádostí střízlivost a vědeckost neslibujte nesplnitelné, i když si myslíte, že by to zvýšilo šance na přijetí

Zásady psaní grantových žádostí střízlivost a vědeckost neslibujte nesplnitelné, i když si myslíte, že by to zvýšilo šance na přijetí podstatu vašeho výzkumu musí být možné vyjádřit v jedné smysluplné větě

Zásady psaní grantových žádostí střízlivost a vědeckost neslibujte nesplnitelné, i když si myslíte, že by to zvýšilo šance na přijetí podstatu vašeho výzkumu musí být možné vyjádřit v jedné smysluplné větě … a věnujte zvláštní pozornost abstraktu!

Zásady psaní grantových žádostí v případě odmítnutí grantová žádost není publikace: upravte ji s ohledem na poskytovatele a žádejte jinde nebo jindy

Zásady psaní grantových žádostí v případě odmítnutí grantová žádost není publikace: upravte ji s ohledem na poskytovatele a žádejte jinde nebo jindy obvykle jsou na vyžádání k dispozici posudky na vaši práci – inspirujte se jimi, zvlášť pokud se chystáte opakovaně žádat stejného poskytovatele