Pravidla volného psaní

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Advertisements

Kdo to udělal? Who did it?. Proč to udělal? Why did he do it?
Škola1. ZŠ T.G.Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_65 NázevThere is x are Téma hodinyPopis města PředmětAnglický jazyk Ročník/y/6.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Novinky ze zahraničí IVIG 2008
Evoluce Katalýza. © 2011 Nature Publishing Group. Published by Nature Publishing Group.2 Figure 1 Rapid evolutionary innovation during an Archaean.
PRODUCTION Translate: 1) Rozdělení pracovních sil v různých sektorech hospodářství se liší v závislosti na úrovni ekonomického rozvoje. 1) The proportions.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Tutorial: Mechanic - electrician Topic: Electric measurement the 2nd. year Measuring devices 1 Prepared by: Ing. Jiří Smílek Projekt Anglicky v odborných.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Lada Leszkowová, Gymnázium K.V. Raise Hlinsko, 2014 leden
English grammar next.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_20.
Unit One TO BE To Have. To Be / být  I am  You are  He, she,it is  We are  You are  They are  Já jsem  Ty jsi  On, ona,ono je  My jsme  Vy.
Písně - poslech, práce s textem. Anotace: Žáci si v prezentaci procvičí poslech a čtení, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci také pracují s textem.
Adele – poslech, práce s textem.
Počítačová grafika pro inženýry - CAD systémy pro DTP - znaky, stránky, dokumenty, tisk, osvitové jednotky pro manažery - obrázky, interpretace pro autory.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-19-Služby Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
SharePoint technologie WSS 3.0 a MOSS 2007 Tomáš Kutěj TSP – Office platform Microsoft.
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-15-Česká republika Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_15.
Abba – poslech, práce s textem.
? PRESENT SIMPLE OR PRESENT CONTINUOUS. PRESENT SIMPLE PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ We read a lot. We read every day. We usually read books of fiction. Our friend,
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_07_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Integrated Development Environment datové modely pro SharePoint Michal Černík.
40.1 If clauses - 2nd and 3rd conditional
Přítomné časy, budoucí – will, minulý čas prostý - 6. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu.
Předpřítomný čas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ondřej Hoberla. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_06_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU Název: Present simple Autor: Mgr.
Modal Verbs = způsobová slovesa.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_17_AJ1G Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Čím pojedete na dovolenou ? Co takhle autíčkem ?.
DIANA NARVÁEZ Hlavní město Ekv. Je Quito nacházející se v horách Ekv se dělí na 4 časti: Amazonie, Hory, Přimoří a Galapágy V Ekv. Žije 12´
Project Tree Planting. About parcel Parcel is owned by Pěnčín village Parcel is owned by Pěnčín village Village Pěnčín is situated near Jablonec nad Nisou.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Budoucí čas prostý autor: Petr Baťa.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_18_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Zjisti, o čem se mluví 1 VY_22_INOVACE_26 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Před pár hodinami jsem byl na cestě sem. Earlier today I was on the way over here.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Educational program: Mechanic - electrician Title of program: Technical training II. class Astable multivibrator Worked out: Bc. Chumchal Miroslav Projekt.
The key strategic targets of the energy policy of the State include: the basic conception of long-term development of the energy sector legislation and.
* Terms * Basic means of transport * Pros & Cons.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Eating at the Restaurant VY_22_INOVACE_12 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Setkání uživatelů SFX Statistické reporty SFX.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Přejít na první stránkuLONDON Test yourself by Ludmila Lukavcova double-decker.
Maturita oral exam rehearsal Lada Leszkowová, GKVR Hlinsko, 2013 prosinec The Czech Republic.
Maturita oral exam rehearsal Lada Leszkowová, GKVR Hlinsko, prosinec 2013.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_68 NázevPresent simple - negative Téma hodinyČinnosti doma i ve škole PředmětAnglický.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_01_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Look VY_22_INOVACE_17 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
All About Friends
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ 007 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr.Stanislava Antropiusová.
Tutorial: Obchodní akademie Topic: Logical Functions Prepared by: Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici VÝBĚR TRASY PRO NOVOU SILNICI Cíl cvičení:  výběr trasy pro novou silnici na základě posouzení.
Route selection problem
Introduction to MS Dynamics NAV (Expected Costs)
Chapter 13 Chemical Kinetics
CONCLUSIONS AND RECOMMENDATION
Observations: Team Dynamics
Transkript prezentace:

Pravidla volného psaní TÉMA: Jak nejlépe určit trasu budoucí komunikace, či dopravní (autobusové) linky? (Jaké jsou latentní, jaké reálné vazby mezi městy atd.) 7 minut Položte tužku na papír a pište Během psaní se nevracejte k tomu, co už jste napsali, nic neopravujte, nevylepšujte Nemyslete na pravopis ani na stylistiku Když vás nic nenapadá, napište klidně (mě zrovna nic nenapadá… atd.) Využijte celý vymezený čas. I když máte pocit, že už k tomu víc říct nejde

Latentní vztahy Gravitační model

Latentní vztahy Gravitační model Ten se dá vyplnit dalšími faktory atraktivity x emisivity

Latentní vztahy Gravitační model Ten se dá vyplnit dalšími faktory atraktivity x emisivity Kulturní příležitosti Cestovní ruch OPM Služby (VPP) Náklady na dopravu Modely intervenujících příležitostí Počty aut (problém určení destinací) Obsazenost dopr. prostředků

VÝBĚR TRASY PRO NOVOU SILNICI Cíl cvičení: Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici VÝBĚR TRASY PRO NOVOU SILNICI Cíl cvičení: výběr trasy pro novou silnici na základě posouzení více faktorů multikriteriální rozhodovací proces

plán spojení dvou měst (Easttown a Westtown) Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Výchozí podmínky: plán spojení dvou měst (Easttown a Westtown) zpracování návrhu vedení trasy (sladění různých zájmů) stanovení nákladů / přínosů trasy obhajoba výsledku práce ve skupinkách (cca 4 osoby) termín dokončení – za týden (27. dubna 2011) obhajoba výsledku (prezentace na cca 6 minut)

trasa nesmí vést přes střed města (tmavě šedé plochy na mapě) Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Základní podmínky trasa nesmí vést přes střed města (tmavě šedé plochy na mapě) město se považuje za obsloužené, pakliže se trasa dotkne jeho sféry vlivu (světle šedé plochy na mapě) trasa musí vést přímo z výchozího do cílového bodu, odbočky nejsou povoleny délku trasy změříte pravítkem

Fyzické / terénní překážky Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Fyzické / terénní překážky The goal is to find the least expensive road, which should in theory be a straight line between the start and finish points, but road construction is influenced by physical constraints. Base construction costs for two miles of road are 1 million dollars (or 0.5 million dollars per mile). Each time a river is crossed, additional costs of 2 million dollars for the construction of a bridge must be added. Rugged terrain characterizes several portions of the territory. This situation generates supplementary costs for road construction, ranging from 1 million to 5 million dollars when the road enters that cell.

Environmentální překážky Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Environmentální překážky The Department of Environmental Quality has identified areas of ecological value and produced a map where each cell ranks between 0 (no value) and 5 (high value). It has expressed reluctance for the construction of a road over these cells, so when the road touches an ecologically valuable cell, a proportional level of environmental damage is assumed. Further, each mile of road constructed creates 0.25 points of environmental damage, mainly because of land removal, biomass destruction, and air pollution. The task is thus to choose a road that is the least damaging to the environment.

Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Ekonomický potenciál A second component of the economic value in addition to linking Eastown and Westown is for the road to serve additional populations. The road cannot enter the already built-up areas of the cities. However, if the road can cross into the outskirts of each city, the population of the city is considered to be serviced, and a benefit estimated at $15 per person can be generated. Furthermore, the government has designated six regions in which it wishes to accelerate industrial development. The Ministry of Finances would give an additional grant of $5 million for each industrial development zone serviced by the road.

Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Politické překážky In addition to physical factors that must be considered when constructing a road, there are also human factors. They are essentially lobbying groups having interest on the land that could be affected by a new road. Some lobbies favor road development in their region and are ready to give a substantial help. In places where the population is in favor of road construction, this will lessen construction costs by 3 million dollars (red circles). Other groups (often labeled as NIMBY; Not In My Back Yard) are against road construction and will ask for public audiences causing delays and supplementary costs of 3 million dollars in each case. These areas are identified as pink rectangles.

Kombinace faktorů Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici Kombinace faktorů

Závěr Geografie dopravy Cv. č. 1: Výběr trasy pro novou silnici (1) Road length ___miles Construction costs (a) Basic construction costs ($0.5 million per mile) $M___ (b) Additional costs for rugged terrain (c) Additional costs for river crossing ($2 million per bridge) Gross construction cost (a + b +c) (d) Additional costs for public audiences ($3 millions per unit) (e) Costs saved from collaboration ($3 millions per city in favor) (f) To serve an industrial development zone ($5 millions per zone) (b)   (g) Savings (benefit) from providing new roads to additional population ($15 per person) (2) Total cost = Gross cost + d - e - f - g Environmental impacts (h) Level of environmental damage ___units (i) Level of environmental damage for road construction (0.25 per mile) (3) Environmental score (h + i)