Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Unit 6 – test: have to + adverbs Jana Chmelová 8.ročník

3 1)Rewrite the sentences with the adverb. 1.We go to concerts. (never) 2.I read in bed. (sometimes) 3.Peter is late on Mondays. (always) 4.I don´t go to bed late. (often) 5.My grandmother comes to see us at the weekend. (usually) 6.There is a café open on Saturday afternoon. (usually)

4 Solution: 1.We never go to concerts. 2.I sometimes read in bed. 3.Peter is always late on Mondays. 4.I don´t often go to bed late. 5.My grandmother usually comes to see us at the weekend. 6.There is usually a café open on Saturday afternoon.

5 2) Underline the correct word. 1.John plays the guitar really good/well. 2.You are as slow/slowly as a tortoise! 3.You must work hard/hardly at our school. 4.Please speak quiet/quietly, I´ve got a headache. 5.Oh, Tommy, why aren´t you more careful/carefully? 6.She said goodbye and walked slow/slowly home.

6 Solution: 1.John plays the guitar really well. 2.You are as slow as a tortoise! 3.You must work hard at our school. 4.Please speak quietly, I´ve got a headache. 5.Oh, Tommy, why aren´t you more careful? 6.She said goodbye and walked slowly home.

7 3) Complete the sentences with have to, has to, don´t have to or doesn´t have to. 1.My sister´s a doctor. She often ………. work at night. 2.Policemen ………. wear a uniform. 3.I ………. get up early this week – we´re on holiday. 4.I ………. study tonight. We´ve got a test tomorrow. 5.My brother can wear jeans at work. He ………. wear a suit. 6.We ……….. do this exercise. It isn´t for us. 7.Kirsty isn´t very well. She ………. stay at home this week. 8.You ………. go by bus – my dad can take you.

8 Solution: 1.My sister´s a doctor. She often has to work at night. 2.Policemen have to wear a uniform. 3.I don´t have to get up early this week – we´re on holiday. 4.I have to study tonight. We´ve got a test tomorrow. 5.My brother can wear jeans at work. He doesn´t have to wear a suit. 6.We don´t have to do this exercise. It isn´t for us. 7.Kirsty isn´t very well. She has to stay at home this week. 8.You don´t have to go by bus – my dad can take you.

9 4) Translate the sentences: 1.Naši žáci nemusí nosit uniformu. 2.Někdo mi musí pomoci. 3.Proč musí (ona) mluvit anglicky? 4.Musí (oni) hodně cestovat?

10 Solution: 1.Our pupils don´t have to wear a uniform. 2.Somebody has to help me. 3.Why does she have to speak English? 4.Do they have to travel a lot?

11 Zdroje: Teresa Woodbridge, Tom Hutchinson: Project, Teacher´s book 2


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google