Historie zimních olympijských her!!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aj pro r. Winter sports - olympic games
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2014.
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
VY_32-INOVACE_1C9 Vznik zimních olympijských her
a Český olympijský výbor
OLYMPIJSKÉ HRY.
Sportovní zařízení a akce
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
S P O R T Y Z I M N Í.
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
ATLETIKA - CHŮZE.
Velká Británie.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Československo v 50. letech
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
Zimní sporty.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
Pobyt v zimní přírodě nebo na horách je velmi zdravý
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
Kultura a sporty v Kanadě.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_42_ZIMA Téma: Výklad na téma ZIMA Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Název a kód: FYZIOLOGIE ZÁTĚŽE PRO RVS (bp2236, bk2236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: Út: prezenční: 1 hod př./1 hod.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÉ ORGANIZACE
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR – Ústecký kraj.
Olympijské hry 2010 Olympijské hry 2010 Historie Historie -první v Řecku.Od roku 776 př.n.l. do roku 394 našeho letopočtu. Pak zrušeny císařem Theodosiem.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
 Hlavní město je Vídeň  V Rakousku je obyvatel  Rozloha km².
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Zimní sporty Ověřeno: 2. ročník, Cílová skupina: žák základní školy praktické VY_32_INOVACE_24_Zimní sporty_Člověk.
Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, Liberecký kraj Porada ředitelů škol a školských zařízení Liberec
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_70_PRV1
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
Martina Bernaciková A33/dv.305
České hokejové zlato v Naganu 1998
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Ruský obrázkový slovník XXI Zimní sporty – зимние спорта
Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojžíš
Zimní olympijské hry Klikej.
Fyziologie sportovních disciplín
Transkript prezentace:

Historie zimních olympijských her!! Zimní Olympijské Hry Historie zimních olympijských her!!

Kdy začaly? Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1. zimní olympijské hry. V roce 1940 a 1944 se měly konat v japonském Sapporu a v italské Cortině d'Ampezzo, ale obě tyto akce byly zrušeny kvůli probíhající 2. světové válce.

Sporty Lední hokej Krasobruslení Rychlobruslení Akrobatické lyžování Snowboarding Alpské lyžování Biatlon Boby Běh na lyžích Curling Saně Severská kombinace Short track Skeleton Skoky na lyžích

Zlaté medaile Jiří Raška získal první zlatou medaili pro Československo na ZOH. Kateřina Neumannová této anketě získala za rok 2006 – královská koruna jí byla předána na slavnostním vyhlášení 14. ledna 2007.

Zlaté medaile Také hokejisté vyhráli zlatou medaili na zimních olympijských hrách. Letos se jim nepodařilo vyhrát ani jednu medaili.

Rekordmanka v roce 2010 Sáblíková získala 2 zlaté medaile na 5 km na ZOH ve Vancouveru

Zlatá medaile Zlatou medaili roku 2006 vyhrála Kateřina Neumannová olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích

shrnutí Česká republika vyhrála za všechny zimní olympijské hry celkem 6 zlatých medaili a 2 zlaté medaile za letošní rok.

Konec Doufám že se vám moje přednáška líbila a děkuji za pozornost.