RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MÍSTO, KDE ŽIJEME – DOMOV, RODINA
Advertisements

ŠKOLA Napiš adresu svojí školy. ________ ___________________
Světové strany SEVER ZÁPAD VÝCHOD
 Škola: ZŠ, ul. L. Kuby 48, České Budějovice  Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání, druhý stupeň  Předmět: Občanská výchova  Ročník: 8,9 
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
DOMOV ADRESA oslovení jméno a příjmení ulice a číslo domu obec, město
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DESÍTEK DO 100
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
ODČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Navštěvuji základní školu L. Kuby 48 Školní rok začíná v září Školní rok má 10 měsíců Učíme se podle rozvrhu hodin Vyučovací hodina má 45 minut Navštěvuji.
NUMERACE V OBORU DO 100 1*10 2*10 3*10 4*10 5*10 6*10 7*10 8*10 9*10
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Rodina.
VESMÍR Slunce je hvězda. Kolem Slunce se vytvořila sluneční soustava.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Povolání Dospělí lidé chodí do práce. Mají svoji profesi. Lidé, kteří nemají práci, jsou nezaměstnaní. Práce dětí je chodit do školy a učit se. Spoj profese.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Naše vlast Naše vlast je Česká republika. Leží ve středu Evropy.
Rodokmen - věk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
SČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
Naše město České Budějovice jsou krajské město. Byly založeny Přemyslem Otakarem II. roku Mají více jak obyvatel. Město řídí primátor. Městem.
Název Vztahy v rodině   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
(od jednotek odečítáme jednotky)
Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu.
Příbuzenské sňatky, výpočty rizik
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu.
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
Rodina.
Křížovka – příbuzenské vztahy
Mezilidské vztahy 3. ročník
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ČÍSLA SUDÁ A LICHÁ ČÍSLA SUDÁ
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,6_02_RODINA.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_09_ PL Rodinné vztahy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ My family.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Pardubice - Spořilov
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 11 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Familie VY_22_INOVACE_07_127
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Transkript prezentace:

RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče. Já, bratr a sestra jsme sourozenci. Babička a dědeček jsou rodiče mé maminky a tatínka. Babička a dědeček jsou mí prarodiče. Já jsem jejich vnuk, vnučka. Sourozenci tatínka a maminky jsou pro mě strýc nebo teta a já jsem jejich neteř nebo synovec. Jejich děti jsou pro mě bratranci a sestřenice. teta bratranec sestřenice babička dědeček strýc maminka já sestra bratr tatínek

Vylušti tajenku. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Syn mé tety Já jsem pro tetu neteř nebo … Tatínek mé maminky Dcera babičky Maminka mého tatínka Sestra maminky

2. Doplň jména z rodokmenu. Teta Eliška Sestřenice Milada Babička Jana Dědeček Josef Strýc Olda Honza Eva Tatínek Pavel já Bratr Milan Petr Maminka Petra Jarka Jsem muž a mám 4 vnoučata ……. Mám 2 bratrance a 1 sestřenici ……. Jsem žena a mám 1 dítě ……. Jsem muž a mám 2 dcery ……. Jsem žena a mám 3 vnoučata ……. Jsem žena a mám 1 sestru a tři děti ……. Mám dva bratry ……. Jsem muž a mám 1 bratra a 1 dítě …….

Přiřaď k sobě dvojce. dědeček maminka tatínek sestřenice bratr vnučka bratranec babička teta sestra vnuk strýc S čím doma pomáháš mamince a tatínkovi? MAMINKA TATÍNEK

ŘEŠENÍ: 1. 2. 3. RODIČE 1. děda Josef, 2. sestřenice Milada, 3. teta Eliška, 4. děda Honza 5. babička Eva, 6. maminka Petra, 7. já, 8. strýc Olda Dědeček – babička, tatínek – maminka, bratr – sestra, bratranec – sestřenice, teta – strýc, vnuk – vnučka

Škola: ZŠ a MŠ, ul. L. Kuby 48, České Budějovice Stupeň a typ vzdělání: základní vzdělávací, první stupeň Předmět: Prvouka Ročník: třetí Autor: Mgr. Olga Košková Školní rok: 2011/2012 Druh učebního materiálu: prezentace Zpracováno v programu: Microsoft PowerPoint 2010 Potřebné vybavení: Interaktivní tabule s ozvučením Počet vyučovacích hodin ve školním roce: 1 Registrační číslo: 8_III_5_Pr