„EU peníze středním školám“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEDM NOVODOBÝCH DIVŮ SVĚTA
Advertisements

Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 - Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
VY_32_INOVACE_73_PERU Jméno autora VM Mgr. Markéta Fišerová Datum vytvoření VM říjen 2011 Ročník použití VM 7., 9. ročník Vzdělávací oblast/obor zeměpis.
Divy světa Střední odborná škola Otrokovice
Neboli: Čchang-čcheng(doslova „Dlouhá zeď“)
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Řazení textu Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Vysoká škola finanční a správní, Kladno Aplikační software I – zápočet.
Vlajková výzdoba Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Z čeho se skládá písmeno
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
„EU peníze středním školám“
Zlatý řez v kompozici Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Zámky v našem okolí Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
Co je logo, vznik loga z obrázku (piktogramu)
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Světlostní kontrast Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Druhy výtvarného umění
ŘÍMSKÝ KALENDÁŘ Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Projekt Sedmikráska
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
..
Nových sedm divů světa.
Bitmapa a pixel Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
Autor: Vendy Nových 7 divů světa.
Mayské piramidy v Chichén Itzá
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Kompozice Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
7 nových divů světa.
Název: Indie Číslo : VV_32_INOVACE_Z78_09 Oblast: Zeměpis Stručná anotace: Doplňkový učební materiál pro výuku regionální geografie Asie Autor: Mgr. Věra.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Jméno autora: Mgr. Petra Trajerová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_07_EVV2 Ročník: 1. Estetická a výtvarná výchova Vzdělávací oblast:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_17 Asie - Čína - Velká čínská zeď
 Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu  Sídlí v Paříži  Do Seznamu světového dědictví zařazuje významné památky, které vytvořila příroda nebo.
Machu Pichu Jakub Janisch
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_127 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Egyptské pyramidy.
Nových 7 divů světa Velká čínská zeď  Měla bránit Čínu před nájezdy Hunů  Táhne se stovky kilometrů kolem čínských hranic  Byla vybudována.
Taj Mahal Indie.
Obrázky ze světa poznávačka autor: Mgr. Jana Mikešová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_265_Světová města 2 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Monte Cassino Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Číslo: VY_32_INOVACE_26_19 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Terakotová.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Sedm divů světa Anděla Delišová 6.B.
Sedm divů světa.
Socha Krista nad Rio de Janeiro Jeden z nových 7 divů světa.
Dějiny umění Poznáte sedm novodobých divů světa? 4. Mgr. et Mgr. Kateřina Plesníková, DiS VY_32_INOVACE_PLE.DU.4_2_39.
Pyramidy a zikkuraty. Pyramidy - jeden ze sedmi starověkých divů světa postaveny od 27. do 18.stol. př.n.l. přesný počet není znám vystavěné z cihel se.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
Světové kulturní památky
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.11_romansky_sloh_II. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-01
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Transkript prezentace:

„EU peníze středním školám“     „EU peníze středním školám“ Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Kultura_Divy světa_II Číslo vzdělávacího materiálu VY_INOVACE_31/18 Jméno autora Mgr. Kamila Michtová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace

Člověk ve společenství Kultura – Divy světa II.

Metodický list k prezentaci Následující prezentace je určena pro žáky prvních ročníků učebních oborů, kteří v rámci předmětu Občanská nauka absolvují vhled tématu kultura. Prezentace uvede žáky do světového kontextu kultury – v druhé části prezentace nazvané Kultura – Divy světa II. se seznámí s „novými“ divy světa, které byly zvoleny v roce 2007 z důvodu neexistence původních divů světa, z nichž se do současnosti dochovaly pouze Egyptské pyramidy v Gíze. Uvedené fotografie jsou vzhledem ke své velikosti prezentovány na samostatných snímcích označených obrázek č. 1 – 7.

Divy světa Myšlenka zvolit nové divy světa se zrodila v hlavě švýcarského cestovatele, který rozpoutal celosvětovou volební kampaň Lidé celého světa posílali fotografie a popisky svých favoritů Nakonec bylo hlasováním zvoleno nových sedm divů světa, které reprezentují různé části světa Díky patří všem, kteří se do akce zapojili…

Sedm divů světa z roku 2007 Velká čínská zeď Petra, Jordánsko Socha Krista Spasitele, Brazílie Machu Picchu, Peru Chichén Itzá, Mexiko Římské Koloseum, Itálie Tádž Mahál, Indie

Velká čínská zeď S myšlenkou vybudovat obranu proti nájezdům kočovných kmenů přešel asi v roce 214 př. n. l. Císař Čchin Chuang-ti Stavěna byla rolníky, zemědělci… z materiálů dostupných v konkrétní oblasti (kamení, hlína, traviny, písek)

Dnešní podoba zdi je vybudována z cihel, žuly a různých hornin, svoji podobu získala přibližně v 17. století Budována byla několik tisíc let (uvádí se až 2 tis.) Délka zdi činí cca 3460 km (se všemi odbočkami cca 8851 km) Zrekonstruovány a turisticky dostupné jsou pouze některé dostupné úseky V roce 1987 byla zapsána do seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO

Obrázek č. 1

Petra, Jordánsko Skalní město, rozkládající se uprostřed vysokých skal Název Patra znamená v arabštině – kámen, skála Významná archeologická lokalita v Jordánsku Patří mezi turisticky vyhledávanou oblast

Obrázek č. 2

Socha Krista Spasitele Socha se vzpíná z vrcholu posvátné hory Corcovado a střeží tak město Rio de Janeiro v Brazílii Vytesána byla z kamene, měřící 40m a s železobetonovou konstrukcí váží 700 tun Začala vznikat v roce 1926 a dokončena byla 12. října 1931

Obrázek č. 3

Machu Picchu Ruiny inckého kultovního města v peruánských Andách, které bylo vystavěno jako odpočinková lokalita pro vládce a jeho družinu Z kosterních pozůstatků je možné se domnívat, že ve městě žily především ženy, které pak o vládce a jeho družinu pečovaly Vystavěno bylo přibližně kolem roku 1430 Později bylo město opuštěno a zchátralo Znovu bylo objeveno americkým archeologem v roce 1911

Obrázek č. 4

Chichén Itzá Zřícenina mayského města nacházející se na mexickém poloostrově Yucatán Nejznámější z komplexu památek je svatyně Májů – schodovitá pyramida El Costillo Badatelé zjistili, že každá strana pyramidy míří na jednu světovou stranu a schodiště každé ze čtyř stran má 91 schodů. Poslední schod je pro všechny strany společný. Vynásobením a přičtením společného schodu dostaneme číslo 365. Pokud na vrcholu pyramidy mluvíte běžnou hlasitostí je dole rozumět každé vaše slovo… Stavby jsou propleteny záhadami a mystikou

Obrázek č. 5

Římské Koloseum Sloužilo jako jevištní bojiště Gladiátorů v antickém Římě, v Itálii První boje se odehrály v roce 80 n.l. Parametry: elipsovitý půdorys s obvodem 527m, délka 188m, šířka 156m, výška 48,5m Do současnosti se zachovala jedna třetina stavby a slouží jako turistická atrakce pro návštěvníky z celého světa

Obrázek č. 6

Tádž Mahál Kouzelný palác z bílého mramoru zdobenými polodrahokamy a drahokamy, nachází se v Indii Byl postaven islámským mughalským vladařem pro svoji milovanou ženu, která mu porodila 14 dětí, avšak při porodu posledního dítěte ve věku 36 let zemřela Stavba probíhala v letech 1632 – 1654, tedy 22 let. Podílelo se na ní 20 tis. dělníků

Obrázek č. 7

Informační zdroje HUGHES, James. Velká obrazová všeobecná encyklopedie. Praha: Svojtka a Kolektiv, 1999, ISBN 807237-256-4. KRESLÍK, Michal. Nové divy světa [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW: http://www.dreamlife.cz/magazin-luxusu/cestovani/nove-divy-sveta-je-jich-sedm-a-jsou- uchvatne/article.html?id=3 Obrázek č. 1: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:GreatWall_2004_Summer_4.jpg Obrázek č. 2: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Petra_Jordan_BW_36.JPG Obrázek č. 3: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cristo_Redentor_- _Rio_de_Janeiro,_Brasil.jpg Obrázek č. 4: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWWhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Before_Machu_Picchu.jpg Obrázek č. 5: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Chichen-Itza-Castillo-Seen-From-East.JPG Obrázek č. 6: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Roma06(js).jpg Obrázek č. 7: Wikipedie [online]. [cit. 1.5.2013]. Dostupný na WWW:http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Taj_Mahal_in_March_2004.jpg