Přírodní rezervace na území Ostravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

Život v zimní přírodě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.26
Příprava rostlin a živočichů na zimu
Chráněná krajinná oblast Poodří
Voda ve všech skupenstvích
Přizpůsobení živočichů k prostředí
Význam malých vodních ploch pro krajinu
U vody Živočichové DUM 19/1.
Znečištění moří, nadměrný rybolov
Den Země – svátek planety
Ptáci v okolí lidských sídel
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Organizace ochrany přírody v ČR
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Deštné pralesy – pozdě na záchranu?
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.14 Anotace:
Rostliny rybníka a jeho okolí
Potravní vazby rostlin a živočichů
ČR – Hlavní město Praha VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.59 Mgr. Kosík Lukáš
LESY MÍRNÉHO PÁSU – VÝZNAM ZELENĚ PRO ČLOVĚKA
Domácí ekologie – pitná voda
Projekt introdukce orlů skalních v Beskyd e ch Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód:
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Kvalita ovzduší a pitné vody Ostravska Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_.
Ochrana biosféry – světové přírodní parky a rezervace
ČLOVĚK – PASTEVEC A ROLNÍK Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z.
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
TOK LÁTEK A ENERGIE EKOSYSTÉMEM
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
Význam hub a mechů v ekosystému
Výživa rostlin - fotosyntéza
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
Biotechnologie – nové trendy v chovu a pěstování organizmů Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011.
Třídění živočichů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.16
Jehličnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.22
Domácí zvířata – druhy, chov
Třídění rostlin - stonek
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA ŽIVOT ČLOVĚKA
ŽIJÍ S NÁMI VE MĚSTĚ - ROSTLINY A ZVÍŘATA
Slunce Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.11
Měření teploty a času Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.10
EKOSYSTÉM RYBNÍKA Ekologický přírodopis pro 6
Oběh vody v přírodě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.05
Měření délky a hmotnosti
Plody stromů a keřů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.34
Kulturní rostliny – zelenina, ovoce, krmivo
Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.04 Vzdělávací oblast: Přírodověda – přírodní rovnováha, vztah mezi predátorem a kořistí Autor: Mgr. Aleš Hruzík.
Stavba těla hub, rozmnožování
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
BIOSFÉRA – TYPY EKOSYSTÉMŮ
Listnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.23
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
Člověk a rostlina – genetické manipulace Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_.
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
Květy a plody rostlin Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.20
Jedovaté rostliny kolem nás
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.II.
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Poodří Chráněná oblast.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: AZ – kvíz Ekosystém rybníka Číslo vzdělávacího materiálu: ICT 5/17 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
Chráněná krajinná oblast POODŘÍ. Poslání chráněné krajinné oblasti uchování a obnova krajiny vhodným využíváním. zachování přirozených druhů rostlin,
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
Strážnické pomoraví.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
Transkript prezentace:

Přírodní rezervace na území Ostravy Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Přírodní rezervace na území Ostravy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.27 Vzdělávací oblast: Autor: Mgr. Aleš Hruzík Jazyk: český Očekávaný výstup: žák správně definuje základní probírané pojmy a jejich vzájemné vztahy Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: sedmý ročník základní školy

Přírodní rezervace na území Ostravy Na území města Ostravy leží 4 přírodní rezervace: Polanský les Přemyšov Rezavka Štěpán Víš, kde přesně je najdeme a čím jsou vzácné? Až na Polanský les ostatní tři rezervace obsahují rozsáhlou vodní plochu nebo mokřady

Polanský les Přírodní rezervaci Polanský les najdeme u severního okraje CHKO Poodří.Vyhlášena byla r. 1970 Přírodní rezervaci Polanský les tvoří původní lužní les s vzácnou květenou, dřevinami v údolí řeky Odry V oblasti lesa se nachází slepá ramena řeky Odry a několik tůní, les je tvořen vrbami, duby, topoly. V podrostu se daří chráněným druhům bylin (např. sněženka,lilie zlatohlávek, ostřice chlupatá) [1 - zdroj. 2011-15-07]. < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ostrava,_Polanský_les_(7).JPG >

Přemyšov Přemyšov – vyhlášen v roce 2001 - nachází na území městských obvodů Svinova a Polanky nad Odrou. Rezervací tvoří les, rybník a pobřežní vegetace Stále vlhké prostředí je optimální pro růst rákosů a ostřic. Hojně se zde vyskytují olše, duby a lípy, dále kapradiník bažinný a sněženka podsněžník. Z chráněných druhů leknín bílý, jilm habrolistý, brčál menší a kosatec žlutý V tůních najdeme čolky obecné, rosničky zelené, skokany hnědé, skokany zelené, užovky obojkové Rezervace je trvale ohrožena odpadem a nákladní dopravou [1 - zdroj. 2011-15-07]. < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Přemyšov,_vodní_plocha_-_panorama_(1).jpg >

Rezavka Rezavka je přírodní rezervace nacházející se v m. obvodě Svinov. Tvoří ji lužní lesa v okolí slepého ramene Odry a rozsáhlých rákosin Vrbenského rybníka. Vyhlášena r. 1996 V rezervaci roste řada chráněných rostlin, např. kruštík polabský, sněženka podsněžník, lilie zlatohlávek, kosatec žlutý Najdeme zde i čolka velkého či skokana ostronosého a vzácné druhy hub jako ohnivec rakouský nebo bělochoroš jabloňový [1 - zdroj. 2011-15-07]. < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rezavka_19.jpg > [1 - zdroj. 2011-15-07]. < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Rezavka_11.jpg >

Štěpán Rozkládá se na území Děhylova a obsahuje rybník Štěpán, mokřady a lužní lesy (jilmové doubravy a olšiny) Na břehu rybníka a mokřad roste kosatec žlutý a žabník trávolistý. Hladinu pokrývá kotvice plovoucí a leknín bělostný Rezervaci obývá celá řada výjimečných druhů – chrostík, čolek velký, skokan ostronosý, užovka podplamatá a vzácný hmyz Rezervace je důležitá pro ptáky, např. bukáček malý, čírka modrá a lžičák pestrý Vyhlášena r. 1994 [1 - zdroj. 2011-15-07]. < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Přírodní_rezervace_Štěpán,_okres_Ostrava-město_(6).JPG>