PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Advertisements

Periferní zařízení počítače
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Základní jednotka PC Obr. 1.
Periferní zařízení počítače
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Vstupní a výstupní zařízení
PC komponenty.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Opakování učiva ZÁKLADY INFORMATIKY
Rozdělení technického vybavení PC
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Informatika, základní pojmy
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Vstupní a výstupní zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Komunikační porty a síťová rozhraní.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_388_Výstupní zařízení PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK,
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
HARDWARE 3. část.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Plotter Je to grafické výstupní zařízení.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
INFORMATIKA 8 Skenování a tisk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_387_Vstupní zařízení PC AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Počítač a příslušenství
HARDWARE Co je to ?.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

PERIFERIE: VSTUPNÍ - zajišťují přenos informací směrem od uživatele do počítače. VÝSTUPNÍ - přenášejí informace z počítače směrem k uživateli Existují i zařízení, která jsou zároveň vstupní i výstupní.

PERIFERIE VSTUPNÍ: Myš - ovládací zařízení (mechanická nebo optická) OBR. 1 Klávesnice - na psaní textu, je možné s ní také ovládat PC OBR. 2

Scanner (skenr) - přístroj, který umí předlohu z papíru převést do počítače Tablet - zařízení pro kresbu a úpravu obrázků OBR. 3 OBR. 4

Webová kamera - pro přenos obrazu při internetové komunikaci Joystik a další herní zařízení (volant, pedály) OBR. 6 OBR. 5

PERIFERIE VÝSTUPNÍ: Tiskárna - slouží k tisku na papír, fólie, apod. - 3 základní druhy: inkoustová, jehličková, laserová (toner) OBR. 7

Monitor - zobrazovací zařízení - velikost se udává v palcích (délka úhlopříčky) např. 17“, 19“… - modernější jsou obrazovky LCD OBR. 8

Plotter - zařízení podobné tiskárně, sloužící pro tisk na velké plochy papíru (plakáty, velké výkresy formátu A0, A1, A2, A3). OBR. 9

Reproduktory a sluchátka - pro výstup hudby a zvuků z počítače Projektor - zařízení na promítání obrazu z počítače na velké promítací plochy K počítači se připojuje spousta dalších zařízení, např. fotoaparáty, videokamery, čtečky paměťových karet, modemy, routery, huby atd…..

Zdroje : OBR. 1 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Tastenmaus_Microsoft.jpg/684px-3- OBR. 2 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 3 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 4 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 5 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 6 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 7 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 8 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: OBR. 9 – [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Plotter_Gerber_Infinity.jpg