Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Advertisements

Pro někoho něco znamenáš
Den jak den 1. Den jak den toužím jít za Tebou, být Tvojí, Pane můj. Být jen stín, v Tobě žít duši svou, být Tvojí, Pane můj. Ref: Lásko ty věčná, s námi.
Ponoř se do modra ….
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Přeji Ti sílu všech živlů
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Začalo to v den, kdy jsem tě “potkala“…
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Citáty o lásce a bolesti.
Pro tebe Někdo na tomto světě tě miluje tak moc, že by pro tebe zemřel.             
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Čtěte pomalu a tiše!  .
HUDBA DOZNÍVÁ HUDBA DOZNÍVÁ, K TOBĚ PŘICHÁZÍM, CHCI JEN TEBE ZNÁT,
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Zapněte reproduktory! ♫ Zapněte reproduktory! Klikněte na postupné vsunování snímků.
V í š, k d o j s e m ? Jsem ta, s kterou společně žiješ po celý den.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
K srdci nevedou dálnice, nýbrž tiché cesty…
Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
VYSNILA JSEM SI TĚ DREAMED YOU ANASTACIA.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
Svátek Valentýna Hudba.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
V Y Z N Á N Í L Á S K Y V E R Š Í K Y.
CHVÁLÍM DEN, KDY JSI PŘIŠEL K NÁM, PORAZIL SMRT, ZACHRÁNIL JSI NÁS, V RADOSTI TEĎ ŽIJEM V TOBĚ DÁL. PRÁZDNÝ KŘÍŽ A PRÁZDNÝ HROB, ŽIVOT VĚČNÝ PRO NÁS BYL.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
1. Dej, Pane, touhu slyšet, co dnes nám říci chceš. My děkujem, že s námi putuješ.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
Miláčku můj jedinej….
Ref.: Tobě, Pane, dík, že dal jsi perlu krásnou, tobě, Pane, dík, že květy mohou kvést, tobě, Pane, dík, u vidím hvězdu jasnou, tobě, Pane, dík, chceš.
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
1. Spasiteli vyvýšený, | pane přesvatý, | v roucho slávy přioděný, | světlem objatý! | Za tebou jen kráčet smíme, | však již zde ti náležíme, | v životě.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Miluj svého muže.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Ponoř se do modra …
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
Slova Květiny.
Ze života !?!.
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Den jak den 1. Den jak den toužím jít za Tebou, být Tvojí, Pane můj. Být jen stín, v Tobě žít duši svou, být Tvojí, Pane můj. Ref: Lásko ty věčná, s námi.
Pro někoho něco znamenáš
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
ZACHRÁNCE MŮJ TADY JÁ JSEM, ČEKÁM TĚ ZACHRÁNILS MĚ SKRZE SVOU KREV
Pro cenu utíkám, síly své napínám, vše co mám vydávám, pro tebe žiju! Nezadrží mě nic, chci vše co pro mě máš, mou hlavu pozvedáš, tobě náležím!
VŠECHNO ODPUSTIL JSI NÁM,
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Zdálo se mi, že jsem měl rozhovor s Bohem ...
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Č T I P O M A L U A T I Ś E !! -na světě je minimálně pět lidí, kteří by pro Tebe zemřeli.
On.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009 Kapitoly Vývoj milostného vztahu, Paradox vášně, Jste ve vztahu ovládáni a Jste ve vztahu ovládající?

Vývoj vztahu - I. vášeň snaha jevit se v nejlepším světle nejistota úspěchu - svádění Muži jsou pozorní, vnímají to, co žena říká, lichotí jí. Ženy se dívají do očí, tulí se, podporují muže ve všech jeho nápadech a názorech. hormon fenylethylamin, později endorfin

Vývoj vztahu - II. boj o moc přivyknutí na vyšší hladinu hormonů odhalování reálné osobnosti partnerů a jejich nedostatků první požadavky na soužití a budoucnost vymezení partnerů, často rozchod, paradox vášně 50% párů skončí, 30% rezignace a neštěstí, 20%štěstí po zbytek života

Vývoj vztahu - III. dělení moci přirovnání ke dni a noci, jin-jang, večer a ráno se prolínají-období klidu jeden z partnerů plní funkce, které druhý neumí ani nechápe, přínos vztahu je pro každého odlišný konec snahy partnera změnit, dělba moci, smíření s neideálností partnera

Vývoj vztahu - IV. závazek znovu dokážeme říci miluji tě/mám tě rád znamená to : „znám tě a zvládnu to“, „nejsi bez chyb, ale je mi s tebou dobře“, „budu se snažit udělat vše pro náš vztah“, „můžu žít s někým jiným, ale vážím si cesty, co jsme prošli“

Vývoj vztahu - V. otevřenost vůči druhému lze snadno poznat, kdo došel až sem - př.: starší pár sedící společně v restauraci milující se : dívají se do očí, živě se spolu baví, dotýkají se /dělí se o své štěstí s rodinou i okolím ti, kteří si nerozdělili moc : muž čte noviny nebo se rozhlíží, žena klopí oči a očekává pozornost, nekomunikují Všech pět fází se různorodě prolíná.

Paradox vášně „Když jsi daleko, toužím se k tobě přiblížit; když se tebou nasytím, chci se vzdálit.“ Dokonalý vztah : touha po splynutí a touha po autonomii přicházejí u partnerů se stejnou dobu Většinou vzniká začarovaný kruh - ovládaný a ovládající partner je potřeba zvládat určitou nerovnováhu