Literatura doby realismu ve světě - Rusko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zámek Hluboká Obr.1.
Advertisements

České země za Václava IV.
Hrádek u Nechanic Anna Vojtěchová.
Literatura do doby Karla IV.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Sluneční soustava Dominik Kvapil – ZŠ náměstí Varnsdorf
Roman Cigáň 2. ročník. Co to je? Intelektuální hnutí, životní postoj a filozofický směr 18. století Intelektuální hnutí, životní postoj a filozofický.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Bezpečně do školy. Bezpečně do školy Čím se dopravujeme do školy?
VY_32_INOVACE_Aj.6.10-At school-prezentace
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Znáš pohádky ? EU – OP VK VY_32_INOVACE_STčt20 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU - OP.
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.08.
Evropa, Bulharsko – 8. ročník
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_05 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Jagellonci a nástup Habsburků
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J10/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Název školy: Základní škola Lanškroun, nám. A. Jiráska 140
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_11 Název materiálu:FINANČNÍ STRÁNKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Vypracovali:Filip Beránek-úprava Jirka Plánka-Informace,obrázky.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_116 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Miluše Hnátová PředmětDějepis.
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _07
Kritický realismus v literatuře
Stanislav Hájek 2.L Školní rok:2013/2014 P ř edm ě t:Biologie Vyu č ující:Mgr.Ludvík Kašpar.
Vypracovali: Tomšů Michaela Pantlík David Novotná Veronika.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_20 Název materiálu:PODNIKÁNÍ DLE OBCHODNÍHO ZÁKONÍKU Tematická oblast:Ekonomika, 2. ročník Anotace:Prezentace.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_08 Název materiálu:MAJETEK PODNIKU – ODPOVĚDNOST ZAMĚSTNANCE ZA ŠKODY Tematická oblast:Ekonomika, 3.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Václav Hlavinka 1.L Země.
FYZIKA 9 ASTRONOMIE ILUSTRACE K TÉMATU SLUNCE Mgr. Eva Smolíková 2013.
Jméno autoraMária Kubešová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_09 Název materiálu:HOSPODAŘENÍ S DLOUHODOBÝM MAJETKEM Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace.
Opakování ionty Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Stoletá válka 1337–1453 Spor o Flandry 3 fáze/etapy 1.etapa( )
Matematika - 7. ročník Celá čísla - souhrn
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_110 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 AutorMgr. Miluše Hnátová PředmětDějepis.
Portréty literárních osobnostní světové literatury.
Ročníková práce Filip Grábl, VI.B Školní rok 2012/2013.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _06 Název materiálu:Stahovací montážní zařízení Tematická oblast:Výrobní zařízení 2. ročník Anotace:Prezentace.
Portréty literárních osobnostní světové literatury.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Konstantin I. Veliký (Flavius Valerius Constantinus)
Vypracovala Markéta Langrová
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Voda Anna Veselá.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_06 Název materiálu:MAJETEK PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Matematika – 5. ročník Násobení a dělení desetinných čísel 10 a 100
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_03 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Zaokrouhlování čísel na desítky a stovky
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
Převody jednotek délky a obsahu Matematika – 5. ročník
Základn í škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁN Í PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Amarylkovité Rostliny
Literatura doby realismu ve světě - Francie, Anglie, Polsko
Český jazyk – Karel Václav Rais – 8. ročník
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_04 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Jehlan autor VM:Ing. Slánská.
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny
Realismus Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Transkript prezentace:

Literatura doby realismu ve světě - Rusko Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám Literatura doby realismu ve světě - Rusko 8. ročník

Název: Literatura doby realismu ve světě (Rusko) - 8. ročník Anotace : Výklad života a tvorby ruských autorů v době realismu. Vypracovala : Mgr. Miroslava Štěrbová Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk a literatura Metodika práce s materiálem: Výkladová prezentace, lze využít i k opakování (Druh učebního materiálu: Prezentace) Ročník: 8. Datum vytvoření: leden 2013

Nikolaj Vasiljevič Gogol - zobrazoval venkovské i městské lidi z různých společenských vrstev

- jeho díla kritici hodně napadali, odešel do Itálie, pochyboval o smyslu své tvorby, zničil druhý díl Mrtvých duší, hladověl, odmítal lékaře, zemřel zcela vyčerpán v Moskvě

REVIZOR - policejní ředitel v malém městečku obdrží zprávu, že přijede revizor, náhodou se v hostinci ubytuje i petrohradský povaleč Chlestakov - omylem je s revizorem ztotožněn, plně se vžívá do role a táhá městečko za nos

Film s Vlastou Burianem

MRTVÉ DUŠE - povaleč Čičikov putuje odlehlým ruským venkovem a skupuje od statkářů „mrtvé duše“ (mrtvé a zběhlé mužiky, ze kterých statkáři musí do dalšího sčítání lidu platit daně)…za tyto „duše“ získává finanční prostředky…

- díky tomu by se Čičikov mohl vykázat vlastnictvím většího počtu nevolníků, podle tehdejšího práva by mohl žádat o přidělení půdy zdarma v málo obydlených oblastech Ruska a za mužiky, zaznamenané v úředních listinách jako živé, by dostal peníze, za které by si pořídil statek a své vlastní živé nevolníky.

Fjodor Michajlovič Dostojevskij - mistr psychologického románu

za pochybné spolčování byl zatčen a odsouzen k trestu smrti, pak jel na Sibiř a nucené práce - potom putoval po evropských hernách jako vášnivý hráč…podlehl duševní nemoci

ZLOČIN A TREST- chudý student musí přerušit studia, chybí mu peníze rozhodl se kvůli penězům zabít starou lichvářku a její sestru, protože svět si dělí na „lepší lidi“(to je třeba on sám) a „nižší lidi“ (na těch nezáleží) zprvu je mu to jedno, ale přichází špatné svědomí

přizná se a musí na nucené práce…v duši má ale klid - děj není veliký, hlavní v díle jsou psychologické vnitřní monology

IDIOT - kníže Myškin - typ „krásného člověka“, mravní a ušlechtilý, ale zároveň v tehdejší společnosti směšný jako Don Quijote - má v sobě obrovskou víru, že láska překoná všechno zlo, a obrovskou touhu pomáhat okolí, ale tato snaha vyznívá v okolním světě naprázdno a směšně

film Návrat idiota

Anton Pavlovič Čechov lékař, podnikl cestu na Sibiř, aby poznal život trestanců - zemřel v Německu na tuberkulózu

- o jeho smrti se traduje historka, že těsně před smrtí si nechal donést šampaňské, napil se, otočil se na bok a zemřel…

TŘI SESTRY - komedie, v domě bydlí sourozenci Olga, Irina, Alexej a dochází k nim vdaná sestra Máša usídlí se zde i Alexejova manželka a tvrdě vládne celému domu hlavní hrdinové nic nedělají, vedou jen rozhovory o vzpomínkách a co by bylo, kdyby… zůstává ale jen u slov, pohybují se v bludném kruhu

VIŠŇOVÝ SAD - komedie, zadlužená kněžna není schopna zvládnout provoz sadu… nerada ho prodává

neschopnost ovlivnit budoucnost - příběh promítá 3 roviny : zašlá šlechtická minulost smutek z přítomnosti neschopnost ovlivnit budoucnost

Ivan Sergejevič Turgeněv psal lyrické povídky zaměřené na přírodu a vesnický život psal i básně a zdramatizované „záhadné povídky“ plné přízraků a oživlých mrtvol, kdy diváci doslova ječí hrůzou

- pár let byl pod policejním dozorem na svém statku, pak často pobýval v zahraničí, zemřel ve Francii

OTCOVÉ A DĚTI sociálně psychologický román generační rozpory : otcové jsou se stavem společnosti spokojeni nebo chtějí jen malé reformy x děti chtějí zásadní přelom ve společnosti

Lev Nikolajevič Tolstoj - literát a pedagogický reformátor (vzdělával děti mužiků), kritizoval samoděržaví a na svém panství zaváděl vzorný vztah k nevolníkům

ANNA KARENINOVÁ - Anna je nešťastně provdaná za staršího movitého úředníka ve společnosti pozná hraběte Vronského zamilují se do sebe Karenin požádá o rozvod a odcestuje, ale na cestě dostane zprávu, že Anna porodila Vronskému dítě a je sama v nebezpečí smrti

Karenin se vrací pro Annu a odpouští jí, ale ona odjíždí s Vronským do Itálie Vronský v citech ochabuje, Anna strašně žárlí, pochybuje o správnosti svých rozhodnutí, je z ní „zběhlá“ žena… vrhá se pod vlak

VOJNA A MÍR - románová epopej (4 díly) - události 1805 - 1820, doba napoleonských válek desítky skutečných i smyšlených postav města i venkova obrazy bitev, lovů, plesů, různých lidských duší a povah

Téma : Literatura doby realismu ve světě (Rusko) - 8. ročník Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional MS Office PowerPoint Použitá literatura : kolektiv autorů : Literatura pro 1. ročník SŠ Soukal, J. : Literární výchova pro II. stupeň ZŠ Košťák, J. :Literatura, I. díl http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=gogol&oq=gogol&gs_l=img.3..0i10j0l2j0i24j0i10i24l3j0i24j0i10i24j0i24.2295.3478.0.4700.5.5.0.0.0.0.107.478.3j2.5.0...0.0...1ac.1.2.img.ESTUlPHD950#imgrc=P3o_RaJLkyAwVM%3A%3B3PcmSnf5_7hz_M%3Bhttp%253A%252F%252Fchabrieres.pagesperso-orange.fr%252Fhalloffame%252Fimg%252Fgogol.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fchabrieres.pagesperso-orange.fr%252Fhalloffame%252Fgogol.html%3B400%3B400 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=gogol&oq=gogol&gs_l=img.3..0i10j0l2j0i24j0i10i24l3j0i24j0i10i24j0i24.2295.3478.0.4700.5.5.0.0.0.0.107.478.3j2.5.0...0.0...1ac.1.2.img.ESTUlPHD950#imgrc=3HldFWfUbf2KRM%3A%3BJCIUlqcdpZMzOM%3Bhttp%253A%252F%252Fphenomenonsofhistory.com%252Fsite%252Fwpcontent%252Fuploads%252F2010%252F07%252Fgogol.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fphenomenonsofhistory.com%252Fsite%252F%253Fp%253D6114%3B424%3B572 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=gogol&oq=gogol&gs_l=img.3..0i10j0l2j0i24j0i10i24l3j0i24j0i10i24j0i24.2295.3478.0.4700.5.5.0.0.0.0.107.478.3j2.5.0...0.0...1ac.1.2.img.ESTUlPHD950#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=revizor+gogol&oq=revizor+gogol&gs_l=img.3..0j0i24l9.751580.756004.0.756369.13.9.0.4.4.0.135.942.5j4.9.0...0.0...1c.1.2.img.kpfq263fevw&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.ZG4&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=-LTTnmIsdPU88M%3A%3B8WxG0Bb-YWDBIM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Fthumb%252Fc%252Fcf%252FNikolai_Gogol_-_Revizor_cover_%281836%29.jpg%252F220px-Nikolai_Gogol_-_Revizor_cover_%281836%29.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fcs.wikipedia.org%252Fwiki%252FRevizor_%28Gogol%29%3B220%3B338 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=gogol&oq=gogol&gs_l=img.3..0i10j0l2j0i24j0i10i24l3j0i24j0i10i24j0i24.2295.3478.0.4700.5.5.0.0.0.0.107.478.3j2.5.0...0.0...1ac.1.2.img.ESTUlPHD950#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=burian+revizor&oq=burian+revizor&gs_l=img.3...231061.236133.2.236338.14.14.0.0.0.0.114.1149.12j2.14.0...0.0...1c.1.2.img.2Rrut9L_4Yo&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.ZG4&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=4rz2-Vd8qljoYM%3A%3BRVSZbTLeEEL_pM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.ahaonline.cz%252Fimg%252F18%252Ffull%252F724656-img-import-vztah-kdysi-kamaradu-jaroslava-marvana-vlevo-a-vlasty-buriana-nebyl-po-valce-zrovna-idealni-i-kdyz-spolu-hrali-v-divadle-a-obcas-i-ve-filmu.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ahaonline.cz%252Fclanek%252Ftrapasy%252F16775%252Fjaroslav-marvan-hvezda-naseho-dvd-hadka-s-burianem.html%3B485%3B495 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=gogol&oq=gogol&gs_l=img.3..0i10j0l2j0i24j0i10i24l3j0i24j0i10i24j0i24.2295.3478.0.4700.5.5.0.0.0.0.107.478.3j2.5.0...0.0...1ac.1.2.img.ESTUlPHD950#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=burian+revizor&oq=burian+revizor&gs_l=img.3...231061.236133.2.236338.14.14.0.0.0.0.114.1149.12j2.14.0...0.0...1c.1.2.img.2Rrut9L_4Yo&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.ZG4&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=CoCciHTGnix94M%3A%3BmWF9fD_08qsoQM%3Bhttp%253A%252F%252Ffiles.lady-in.webnode.cz%252F200000270-074a208444%252Fprednosta%252520stanice.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Flady-in.webnode.cz%252Fvolna-chvile%252Fkvizy%252Fstare-filmy%252F%3B448%3B304

http://www. google. cz/search http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=mrtv%C3%A9+du%C5%A1e&oq=mrtv%C3%A9+du%C5%A1e&gs_l=img.3..0i24l6.2880.5839.0.6183.10.7.0.3.3.0.116.668.5j2.7.0...0.0...1ac.1.2.img.LDyf0gmDKOI#imgrc=PC-FnRYnBluozM%3A%3BGw122UoLL6IJfM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww2.bookfan-static.eu%252Fimages%252Fcover%252Fbook%252F3%252F5%252F6%252F2%252F8%252FMrtve-duse-Nikolaj-Vasiljevic-Gogol---w-221-h-354.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bookfan.eu%252Fkniha%252F35628%252FMrtve-duse%3B221%3B354 http://www.google.cz/search?q=mrtv%C3%A9+du%C5%A1e&hl=cs&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TdEMUYvxCMSFhQef2YCACA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1440&bih=736#imgrc=bjgqgLZ3BTT2-M%3A%3Bu3lM-8zMDiM0bM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.antikvariat-bohumin.cz%252Fimages_zbozi%252F7334_1_big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.antikvariat-bohumin.cz%252Fcz%252Fknihy%252Fbeletrie-svetova%252Fgogol%252F7334-mrtve-duse.html%3B593%3B720 http://www.google.cz/search?q=dostojevskij&hl=cs&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=QNIMUfOlB8iThgfB9YGoDw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1440&bih=736#imgrc=7mB65VgoVdSYeM%3A%3B_QYJMo8JTyc1GM%3Bhttp%253A%252F%252Ffiles.analyza-literarnich-del.webnode.cz%252F200000055-cd663ce608%252Ffyodor-dostoevsky_6-t.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fanalyza-literarnich-del.webnode.cz%252Ffjodor-michajlovic-dostojevskij%252F%3B220%3B279 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=dostojevskij&oq=dostojevskij&gs_l=img.3..0l2j0i24l8.2550.5771.0.6129.12.6.0.6.6.0.149.607.4j2.6.0...0.0...1ac.1.2.img.q6hwDtfxPb8#imgrc=wVOx4xChXOE98M%3A%3BuurMGWpVFtcLcM%3Bhttp%253A%252F%252Fnd01.jxs.cz%252F570%252F296%252Fcb6eeb0180_34976028_o2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fzooropa.blog.cz%252F0810%252F3%3B200%3B244 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=dostojevskij&oq=dostojevskij&gs_l=img.3..0l2j0i24l8.2550.5771.0.6129.12.6.0.6.6.0.149.607.4j2.6.0...0.0...1ac.1.2.img.q6hwDtfxPb8#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=zlo%C4%8Din+a+trest&oq=zlo%C4%8Din+a+trest&gs_l=img.3..0l2j0i24l8.502058.507242.2.507942.14.6.0.8.8.0.134.630.3j3.6.0...0.0...1c.1.2.img.tLsnZQY40vA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=M-QI7TG5rp6lLM%3A%3BveGN-OjwrpF3eM%3Bhttp%253A%252F%252Fdata.bux.cz%252Fbook%252F008%252F619%252F0086191%252Flarge.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bux.cz%252Fknihy%252F29764-zlocin-a-trest.html%3B364%3B550 http://www.google.cz/search?hl=cs&q=idiot+dostojevskij+film&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&biw=1440&bih=736&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ilINUZjGLKHh4QTWiYCAAw#um=1&hl=cs&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=n%C3%A1vrat+idiota&oq=n%C3%A1vrat+idiota&gs_l=img.3...2888.10534.0.10796.13.12.0.1.1.0.129.1036.7j5.12.0...0.0...1c.1.2.img.W2CpQGEmwo8&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=L7GgBoQ8zFLG2M%3A%3BYXnzEzagGhC_2M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg9.ceskatelevize.cz%252Fprogram%252Fporady%252F1002404118%252Ffoto09%252F02.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ceskatelevize.cz%252Fporady%252F1002404118-navrat-idiota%252F%3B565%3B800 http://www.google.cz/search?hl=cs&q=idiot+dostojevskij+film&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&biw=1440&bih=736&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ilINUZjGLKHh4QTWiYCAAw#um=1&hl=cs&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=n%C3%A1vrat+idiota&oq=n%C3%A1vrat+idiota&gs_l=img.3...2888.10534.0.10796.13.12.0.1.1.0.129.1036.7j5.12.0...0.0...1c.1.2.img.W2CpQGEmwo8&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=92NfAstUB7FlhM%3A%3BrpT6gyJXJjpReM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dvdklub.cz%252Fdvd-obrazek%252F6543--Navrat-idiota.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dvdklub.cz%252FDVD%252FFILM%252F6543--Navrat-idiota.html%3B419%3B600 http://www.google.cz/search?hl=cs&q=idiot+dostojevskij+film&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&biw=1440&bih=736&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ilINUZjGLKHh4QTWiYCAAw#um=1&hl=cs&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=n%C3%A1vrat+idiota&oq=n%C3%A1vrat+idiota&gs_l=img.3...2888.10534.0.10796.13.12.0.1.1.0.129.1036.7j5.12.0...0.0...1c.1.2.img.W2CpQGEmwo8&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=PiitwDk_tJsfTM%3A%3BE4aDqMIynx3MAM%3Bhttp%253A%252F%252Ffiles.viaweb.cz%252Fimage%252F63%252Ftipy-od-6_6_%252Fidiot_doclanku.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kafe.cz%252Fzabava%252Fkulturni-a-tv-tipy%252Ftelevizni-tipy-budte-sexy-s-filmem-proste-sexy-24117.aspx%3B500%3B350 http://www.google.cz/search?hl=cs&q=idiot+dostojevskij+film&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&biw=1440&bih=736&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ilINUZjGLKHh4QTWiYCAAw#um=1&hl=cs&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=dostojevskij+idiot&oq=dostojevskij+idiot&gs_l=img.3...415225.421931.2.422366.18.12.0.6.6.0.159.1076.9j3.12.0...0.0...1c.1.2.img.NZs0rnsk4Zc&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=cmWSdAP8OSnbxM%3A%3BxZDYBuyVlgZmBM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.schacco.savana.cz%252Fvlastni_web%252Fbcovers%252Ffjodor_michajlovic_dostojevskij_idiot_I.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.schacco.savana.cz%252Fvlastni_web%252Fco_mam_rad%252Fknihy.php%253Fcelkem%253D1384%2526od%253D791%3B266%3B478

http://www. google. cz/search. hl=cs&q=idiot+dostojevskij+film&bav=on http://www.google.cz/search?hl=cs&q=idiot+dostojevskij+film&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&biw=1440&bih=736&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ilINUZjGLKHh4QTWiYCAAw#um=1&hl=cs&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=%C4%8Dechov&oq=%C4%8Dechov&gs_l=img.3..0l3j0i24l7.464.5367.5.5667.7.6.0.1.1.0.462.935.4j1j4-1.6.0...0.0...1c.1.2.img.q74M2e70pIk&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=iDbJzoLc0aEThM%3A%3BOt8ZQVx_2_mlGM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Fthumb%252F0%252F0f%252FAnton_Tschechow.jpg%252F225px-Anton_Tschechow.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fcs.wikipedia.org%252Fwiki%252FAnton_Pavlovi%2525C4%25258D_%2525C4%25258Cechov%3B225%3B272 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=%C5%A1ampus&oq=%C5%A1ampus&gs_l=img.3..0l7j0i24l3.6646701.6648564.0.6648866.6.6.0.0.0.0.374.1174.1j3j0j2.6.0...0.0...1ac.1.2.img.-F78rKLvURk#imgrc=5Z48VXF5ofAIQM%3A%3BGRZ9rpOcjYR7oM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.vasdesign.eu%252Ffotky18411%252Ffotos%252F_vyrn_1284Nadoba_na_sampanske_Madrid_LSA_G946-25-301-1_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.vasdesign.eu%252Fwww-vasdesign-cz%252Feshop%252F43-1-DARKY-PRO-ZENY-A-MUZE%252F70-3-darky-do-4000Kc%252F0%252F9%252F3%252F%3B1500%3B1500 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=%C5%A1ampus&oq=%C5%A1ampus&gs_l=img.3..0l7j0i24l3.2923.5613.0.5917.8.7.1.0.0.0.151.711.5j2.7.0...0.0...1ac.1.2.img.p79TvQl5ebg#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=%C5%A1ampa%C5%88sk%C3%A9&oq=%C5%A1am&gs_l=img.1.0.0l10.40910.41364.0.43746.3.3.0.0.0.0.134.336.1j2.3.0...0.0...1c.1.2.img.sTDVYbXSgw4&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=AkEG7Kal4-JA6M%3A%3B6CMexS5KPDblmM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gastrotrend.cz%252Ffiles%252Ffiles%252Fdve-sklenice-se-sampanskym-250.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gastrotrend.cz%252F7-rubriky-clanky%252F2-alkoholicke-napoje%252F2756-sampanske-s-vajicky-namekko-a-krupavou-slaninou.html%3B250%3B376 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=%C5%A1ampus&oq=%C5%A1ampus&gs_l=img.3..0l7j0i24l3.2923.5613.0.5917.8.7.1.0.0.0.151.711.5j2.7.0...0.0...1ac.1.2.img.p79TvQl5ebg#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=vi%C5%A1%C5%84ov%C3%BD+sad&oq=vi%C5%A1%C5%84ov%C3%BD+sad&gs_l=img.3..0i24.28333.33545.4.33950.11.11.0.0.0.0.303.1142.8j2j0j1.11.0...0.0...1c.1.2.img.Gr4gWNDpHIY&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=IJ_0wmoSqT4WcM%3A%3BF9BpL4YX52segM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg4.rajce.idnes.cz%252Fd0411%252F7%252F7141%252F7141358_f809db95fc1d1924198f595fa6786aed%252Fimages%252FDSC05162.jpg%253Fver%253D0%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.munimedia.cz%252Fprispevek%252Frecenze-zkaza-visnoveho-sadu-3839%252F%3B640%3B393 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=%C5%A1ampus&oq=%C5%A1ampus&gs_l=img.3..0l7j0i24l3.2923.5613.0.5917.8.7.1.0.0.0.151.711.5j2.7.0...0.0...1ac.1.2.img.p79TvQl5ebg#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=vi%C5%A1%C5%84ov%C3%BD+sad&oq=vi%C5%A1%C5%84ov%C3%BD+sad&gs_l=img.3..0i24.28333.33545.4.33950.11.11.0.0.0.0.303.1142.8j2j0j1.11.0...0.0...1c.1.2.img.Gr4gWNDpHIY&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=YKF8UZUJx69PVM%3A%3BJ_CHjSRaf2n6TM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.divadloarena.cz%252Fprilohy%252FInscenace%252F17%252F13plakat_a2_visnovy_web.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.divadloarena.cz%252Frepertoar%252Fvisnovy-sad%3B544%3B768 ¨http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=%C5%A1ampus&oq=%C5%A1ampus&gs_l=img.3..0l7j0i24l3.2923.5613.0.5917.8.7.1.0.0.0.151.711.5j2.7.0...0.0...1ac.1.2.img.p79TvQl5ebg#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=turgen%C4%9Bv&oq=turgen%C4%9Bv&gs_l=img.3..0i24l10.1544617.1547554.6.1548071.8.7.0.1.1.0.127.666.4j3.7.0...0.0...1c.1.2.img.1LdksRK45Qg&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=SYtb9pJJS3fKQM%3A%3BV5AAX3D3v_-ZxM%3Bhttp%253A%252F%252F3.bp.blogspot.com%252F-8My9Vm-LL04%252FTqosT9tWC4I%252FAAAAAAAAFwM%252FKLkjuF9JEf4%252Fs1600%252Fturgenev2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fgoldmanmusic.blogspot.com%252F2011%252F10%252Fivan-terrible.html%3B292%3B396 http://www.google.cz/search?q=otcov%C3%A9+a+d%C4%9Bti&hl=cs&tbo=d&site=imghp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qVIOUbLTOsSn4ATA0YGYDg&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1440&bih=736#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=otcov%C3%A9+a+d%C4%9Bti+turgen%C4%9Bv&oq=otcov%C3%A9+a+d%C4%9Bti+turgen%C4%9Bv&gs_l=img.3..0i24.4042.7525.0.7906.9.1.0.8.8.0.355.355.3-1.1.0...0.0...1c.1.2.img.sjz4HrR8aeU&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=W0QFloFuiCVWmM%3A%3Bt76_EplrwrlSfM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.antikvariat-domecek.cz%252Ffiles%252Fturgenev_otcoveadeti_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.antikvariat-domecek.cz%252F%253F7513%252Cturgenev-i.-s.-otcove-a-deti%3B403%3B594

Autor: Mgr. Miroslava Štěrbová http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=tolstoj&oq=tolstoj&gs_l=img.3..0j0i24l9.16899.22523.0.23127.8.6.0.2.2.0.164.737.0j6.6.0...0.0...1ac.1.2.img.EvB0NhpchqM#imgrc=5krSe0-s8P6KYM%3A%3BvI_hdgmI95Ci4M%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Fthumb%252Fb%252Fbb%252FIlya_Efimovich_Repin_%281844-1930%29_-_Portrait_of_Leo_Tolstoy_%281887%29.jpg%252F250px-Ilya_Efimovich_Repin_%281844-1930%29_-_Portrait_of_Leo_Tolstoy_%281887%29.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fcs.wikipedia.org%252Fwiki%252FLev_Nikolajevi%2525C4%25258D_Tolstoj%3B250%3B356 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=tolstoj&oq=tolstoj&gs_l=img.3..0j0i24l9.16899.22523.0.23127.8.6.0.2.2.0.164.737.0j6.6.0...0.0...1ac.1.2.img.EvB0NhpchqM#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=tolstoj+anna+karenina&oq=tolstoj+anna+karenina&gs_l=img.3..0i24l9.694243.697741.0.697939.14.5.0.9.9.0.166.593.2j3.5.0...0.0...1c.1.2.img.6mDEkvTq-qc&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=kosjCtVTfcEYEM%3A%3B1PtQR2QkpVBEyM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.matthewmacfadyen.eu%252Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F06%252Fanna-karenina-macfadyen1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.matthewmacfadyen.eu%252Ftag%252Fanna-karenina-2%3B312%3B375 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=gogol&oq=gogol&gs_l=img.3..0i10j0l3j0i10i24j0i24j0i10i24l3j0i24.1230366.1231370.3.1231752.5.5.0.0.0.0.161.685.0j5.5.0...0.0...1ac.1.8.img.7o3B0Tdfvt4#imgrc=deMtc2x_7k7boM%3A%3BAHkBaQACzjXOJM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Fthumb%252Fb%252Fbe%252FGogol_Portrait.jpg%252F220px-Gogol_Portrait.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fen.wikipedia.org%252Fwiki%252FNikolai_Gogol%3B220%3B302 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=tolstoj&oq=tolstoj&gs_l=img.3..0j0i24l9.16899.22523.0.23127.8.6.0.2.2.0.164.737.0j6.6.0...0.0...1ac.1.2.img.EvB0NhpchqM#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=vl%C3%A1%C4%8Dek&oq=vl%C3%A1%C4%8Dek&gs_l=img.3..0l10.102385.110323.15.110630.6.6.0.0.0.0.232.793.1j4j1.6.0...0.0...1c.1.2.img.U_E9gy5ms18&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=SOQsYAsD1de7UM%3A%3BiUROzDWSNbfGrM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.malypomocnik.cz%252Finshop%252Ffiles%252F201110292%252F5802.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.malypomocnik.cz%252Fvlacek-elektricky-%25255B201110292%25255D%3B989%3B409 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=%C4%8Dechov&oq=%C4%8Dechov&gs_l=img.3..0l5j0i24l5.44780.47076.4.47387.6.5.0.1.1.0.111.526.0j5.5.0...0.0...1ac.1.8.img.yIRmEcie8SA#imgrc=XPQWQ34BuA-NuM%3A%3BdbNUc-YOjClK5M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.odaha.com%252Fsites%252Fdefault%252Ffiles%252Fanton-pavlovic-cechov.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.odaha.com%252Ftomas-odaha%252Frecenze%252Fcetba%252Fbibliografie%252Fanton-pavlovic-cechov%3B312%3B400 http://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1440&bih=736&q=tolstoj&oq=tolstoj&gs_l=img.3..0j0i24l9.16899.22523.0.23127.8.6.0.2.2.0.164.737.0j6.6.0...0.0...1ac.1.2.img.EvB0NhpchqM#hl=cs&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=vojna+a+m%C3%ADr&oq=vojna+a+m%C3%ADr&gs_l=img.3..0l2j0i24l8.491447.495327.17.495876.11.7.0.4.4.0.143.860.0j7.7.0...0.0...1c.1.2.img.XHW787eFXa0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=f4823f005713bbcf&biw=1440&bih=736&imgrc=_hjIioVU-oJIRM%3A%3B9YGbN131HX4vPM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.arara.cz%252Fi%252Fimgs_orig%252F526%252F110526.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.arara.cz%252Fproduct%252F117524%3B375%3B525 Autor: Mgr. Miroslava Štěrbová ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (www.zsrozmital.cz)