Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Doporučení pro přípravu žádosti;
Evropa pro občany Obecné informace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
EURES Evropské služby zaměstnanosti
ECVET v Programu celoživotního učení
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Mládež v akci.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků s mládeží (včetně.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus+ - Mládež v akci Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Program Evropa pro občany
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Program MLÁDEŽ v AKCI. Program MLÁDEŽ v AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus + - Mládež v akci 2 Klíčová Akce 1 (1.1, 2.1, 3.1, 4.3) Klíčová Akce 2 (1.2) Klíčová Akce 3 (1.3, 5.1)
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Program Mládež v akci

Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání  Propagace myšlenky sjednocené Evropy Priority:  Evropské občanství  Participace mladých lidí  Kulturní diverzita  Zapojení mladých lidí s omezenými příležitostmi

Co program Mládež v akci nabízí:  Akce 1 – Mládež pro Evropu  Akce 2 – Evropská dobrovolná služba  Akce 3 – Mládež ve světě  Akce 4 – Systémy na podporu mládeže  Akce 5 – Podpora evropské spolupráce v oblasti mládeže

Jak program Mládež funguje Za rozpočet a hladký běh programu je zodpovědná Evropská komise. Na národní úrovni je potom spravován národními agenturami. Česká národní agentura pracuje jako grantová agentura - shromažďuje projekty, asistuje žadatelům - organizuje výběrové řízení - sleduje průběh projektů - vyhodnocuje projekty - spolupracuje na školeních a seminářích - provádí informační a prezentační činnost

Které země se mohou účastnit 27 členských zemí (včetně nových členů Bulharska a Rumunska) Norsko, Island, Lichtenštejnsko Turecko Sousední partnerské země (JV Evropa, Východní Evropa a Kavkaz, středomořské partnerské země) Ostatní partnerské země (podmínka: platná dohoda s EU v oblasti mládeže)

Průběh projektu 3 měsíce trvání projektu Začátek projektu Konec projektu Uzávěrka max. 2 měsíce Závěrečná zpráva období, na nějž se vztahuje smlouva trvání aktivit Začátek aktivit Konec aktivit Termíny uzávěrek: 1. února dubna 1.7. – června 1.9. – září – listopadu 1.2. – Výběrové řízení Smlouva

Akce 1 MLÁDEŽ PRO EVROPU Akce 1.1 Mezinárodní výměny mládeže  6 – 21 dní  16 – 60 osob  13 – 25 let  Hostitelská skupina 100%  Vysílající skupina 70% Akce 1.2 Iniciativy mládeže:  3 – 18 měsíců  min. 4 účastníci  18 – 30 let (15 let)  Financováno 100% (5 000 euro, euro, euro)

Akce 1.3 Mládežnické demokratické projekty  nadnárodní síť/ národní síť (2/2)  13 – 30 let  6 – 18 měsíců  min. 16 účastníků  max. 60%, max euro

Akce 2 EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA Možnost pro jednotlivce strávit až rok v zahraničí při dobrovolnické práci v neziskovém sektoru. Věk dobrovolníka:16 – 30 let Trvání:2 týdny – 12 měsíců V případě znevýhodněného dobrovolníka lze žádat o „krátkodobou EVS“ v délce 2 týdnů až 6 měsíců Musí splňovat podmínky konkrétního projektu – viz databáze na: Dobrovolník získá Youthpass

Co je dobrovolníkovi hrazeno  Cesta na místo (a zpět)  Pojištění, víza, další nutné výdaje  Ubytování, strava  Jazykový kurz  Školení - předodjezdové, popříjezdové, v polovině projektu  Kapesné (pro ČR 120€/měsíc )

Akce 3 MLÁDEŽ VE SVĚTĚ Akce 3.1 Spolupráce se sousedními partnerskými zeměmi  Akce 1.1 – mezinárodní výměny mládeže  Akce 4.3 – vzdělávání a vytváření sítí Akce 3.2 Spolupráce s ostatními partnerskými zeměmi:  Akce 1.1 – žádost přímo do Bruselu  Akce 4.3 – žádost přímo do Bruselu

Akce 4 Systémy na podporu mládeže Akce 4.3 Vzdělávání a vytváření sítí mezi pracovníky s mládeží  Praktické stáže  Ověřovací návštěva  Hodnotící setkání  Studijní pobyt  Setkání s možností navázání kontaktů  Seminář  Školící kurz  Vytváření sítí

YOUTHPASS  „Pas mládeže“ – vystavuje se pro akce 1.1, 2 a 4.3.  Dokument „na podporu“ neformálního vzdělávání.  Do budoucna jako součást Europassu.

Kontakty: Dorota Kacarovová Institut EuroSchola, o.s. Tel. 558/ /