Název projektu: Zahraniční praxe studentů oboru ošetřovatelství -v rámci přihlášení projektu do Transformačních a rozvojových programů na rok 2003,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Dovolená s OS Tatry 2012.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Setkání informačních center Zlínského kraje Napajedla
Komunitární program PROGRESS
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Komise pro mezinárodní spolupráci a orální dějiny při MÚ Praha-Vinoř připravuje II. MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA DVOŘE RUDOLFA II.
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
L. VÍZA •KAŽDÝ ÚČASTNÍK MUSÍ DODAT PLATNÝ PAS (pas musí být platný ještě nejméně 6 měsíců od data návratu do ČR, tzn. nejméně do ) (pas bez.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Zápočtová práce do ergoterapie
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Zájezd do Jindřichova Hradce
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
1. Soukromá hotelová škola Ing. Věra Vyhnisová –
S RAZ DOROSTU NA OKRESE K OLÍN aneb i dorost má svoji kategorii.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Univerzita Palackého v Olomouci – lékařská fakulta
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Nevědělová Kateřina Valová Veronika tercie 2009/10.
Cestovní kancelář Travel Tour
Seniorské bydlení. Seniorské bydlení v ČR Dostatečná kapacita Neefektivní rozmístění Pořadník: 15 % využitelnost Mezinárodní smlouva s Německem.
Rakousko Tulln an der Donau 6. – Neděle Tulln.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
DELEGACE V GALANTĚ UBYTOVÁNÍ STRAVA KONFERENCE ZASTÁVKA V BRATISLAVĚ.
Medical students beyond frontiers
I. ZŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU LONDÝN + HASTINGS A OKOLÍ 21. – 25. října 2015
TRNAVA, SK. Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních.
Dětský svět v regionu Dunaj -Vltava Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
ERASMUS - KLAGENFURT. obsah Formality Univerzita Ubytování Volný čas, okolí Studium.
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
Dovolená s OS Tatry Již deset let využívají členové OS dovolené v Tatrách – Velké Lomnici – Penzionu Rysy.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Erasmus Slovensko - Nitra.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Ústav zdravotnických věd
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

Název projektu: Zahraniční praxe studentů oboru ošetřovatelství -v rámci přihlášení projektu do Transformačních a rozvojových programů na rok 2003, do kategorie Programu podpory mezinárodní mobility studentů veřejných vysokých škol vypisovaných v rámci MŠMT. PhDr. R. Halmo

Projektoví partneři Ulrichsheim České Budějovice Maďarsko Slovensko zástupkyní je paní N. Prangel České Budějovice Maďarsko Slovensko Martin Bratislava Olomouc PhDr. R.Halmo

Ulrichsheim: NÖ Landes-Pensionisten- und Pflegeheim 2410 Hainburg a.d. Donau, Landstraße 20 Email: lpph.hainburg@da-heim.at

Slovensko: České Budějovice: Olomouc: Maďarsko: PhDr. R. Halmo Martin – Mgr. Sysel (účastnily se 2 studentky – 1.ročník) Bratislava (účastnily se 4 studentky) České Budějovice: Olomouc: PhDr. R. Halmo (v roce 2002 se účastnily 4 studentky z prezenční formy studia, v roce 2003 1 z magisterského a 1 z prezenčního studia) Maďarsko: (účastnily se 4 studentky z Univerzity Debrecin)

Příprava před cestou Pojištění na cestovní dny Napsat životopis (strukturovaný) v německém jazyce Zpracovat model Nancy Roper v německém jazyce Výměna peněz (Euro cca 50, a Slovenské Koruny cca 100)

S sebou Dobrou náladu Vizitku (ISIC) Odznak zdravotní sestry Pracovní obuv Pracovní oblečení nemusí (dostanou z Ulrichsheimu) Upozornění: nemají malé velikosti oblečení, takže si můžete vzít své

V Rakousku Ubytování Stravování Snídaně – na oddělení Oběd – vynikající speciality místního kuchaře Večeře – studená kuchyně Přímo v Ulrichsheimu (2x dvoulůžkové pokoje, 1x čtyřlůžkové, koupelna, WC a kuchyň je součástí bytu).

Pracovní náplň Péče o jednoho klienta – kompletní ošetřovatelská péče (hygiena, převazy, aplikace léků, injekcí, infuzí, podání stravy..) Pondělí – pátek: 7:30 - 12:30 práce s klientem 12:30 - 13:00 oběd 13:00 - 13:30 předání služby 13:30 - 15:30 konzultace ošetřovatelské diagnostiky, anamnézy apod. Víkendy volné (1. víkend seminář bazální stimulace, 2. víkend místní slavnosti)

Semináře Bazální stimulace (v češtině, 1. víkend) - s možností využití těchto poznatků přímo v praxi Aromaterapie Bachblühtenterapie – možnost vyzkoušet přímo na sobě Ergoterapie Materiál Ligasano Dietní systém stravování Zabezpečení ochrany proti požáru

Exkurze Nemocnice Hainburg a.d. Donau Záchranná služba – Rotes Kreuz Pflegeheim – Vösendorf Geriatrické centrum Wienerwald – Wien

Výlety S Frau Andrea Walek – politická zástupkyně města Hainburg Petronell carnuntum – římské vykopávky Bruck/Leitha – prohlídka města, zámku

Volný čas Koupaliště – dostanou permanentky Tenisové kurty Procházky, běhání kolem Dunaje Zřícenina hradu – na kopci, krásný výhled

Povinnosti Vypracovat seminární práci v německém jazyce – kompletní ošetřovatelská dokumentace u svého klienta dle modelu Nancy Roper Prezentace seminární práce na ošetřovatelské konferenci v Hainburgu, (a v Olomouci 2005)

Stipendium Dotace školy ve výši 10 000 Kč Nutno sepsat finanční dohodu, kterou vyřizuje paní Jurečková – sídlí na děkanátě LF v 1. patře Tyto peníze jsou zaslány na účet studenta

Mentorka praxe Bc. Eva Procházková Tel: 00436766615265, 485145536 E-mail: eva.prochazka@a1.net Kontakt na studentky: martihol@centrum.cz petra.hrbacova@post.cz