LIGHTHOUSE ENGLISH LIBRARY. CO V ANGLICKÉ KNIHOVNĚ NAJDETE? Čeká na vás už přes 40 knížek různých žánrů (dobrodružné, krimi, napínavé, pohádky, sci-fi).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Beseda s paní spisovatelkou
Advertisements

Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Návštěva BRITISH COUNCIL
Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
CINSKE PRISLOVI.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Steven Spielberg Jiljí Horký 6.A.
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Ekonomická gramotnost Bankovní hádanka. Předpokládejme, že veškeré bankovní a obchodní transakce v následující hádance proběhnou během jednoho měsíce.
Pohádka - český jazyk Mgr
ZÁKLADNÍ PŘEDLOŽKOVÉ VAZBY MÍSTNÍ
... aneb význam prachu v domácnosti. Dámy!!! Pamatujte.... vrstva prachu na nábytku chrání dřevo, které je pod ní. 'Dům se stává domovem až když můžete.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
WORLD AROUND US SVĚT KOLEM NÁS. Projekt: Christmas cards Cíl projektu: Každý žák vyrobí vánoční přání pro svého kamaráda v partnerské zemi. Žáci z Francie.
Dramatika pro děti Workshop ARAS Strana 1.
Jan Opatřil….
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
MÝMA OČIMA Summer Camp / jazykový tábor Pavel Dvořák student tercie.
VODA.
Verbs of Motion Fill in the blanks using the appropriate form of either motion verb given. Vzor: Tak malý Ivan už ___? Tak malý Ivan už chodí?
Dobrý den, vítáme vás u nás v knihovně. Jak si ti pozornější z vás možná všimli, nejsme tu sami, je tu totiž ještě někdo další. Na obrázku zatím vidíte.
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
Elektronická učebnice - I
Programová koncepce ČT :D
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Moje osobní prezentace
Dejte slovo do věty II Translate the words in parentheses into Czech. Use the appropriate form of the word. Vzor: My žijeme v dvacátem (apartment). My.
JULES VERNE
BEJCI Tohle je asi konec bejků pátá třída končí Jeden chce jít na matematickou TAK TOHLE JE NA PAMÁTKU.
Napětí v literatuře.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Dobrodružná literatura charakteristika.
Cesta za dobrodružstvím..
Povídka II In the following short story, fill in the blanks with the appropriate Czech translation of the English pronoun given in parentheses.
TEST : Pohádky K.J. Erbena
Vypracoval: Petr Ponížil 2. ročník OTŽP. Knihy ze kterých jsem čerpal.
Mikuláš Francán.
Povídka In the following short story, fill in the blanks with the correct Czech form of the English pronoun given in parentheses.
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov Autor: Renáta Pasovská
Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320.
Moje přečtené knihy Leden 2016 Alexandra Hendrychová, 2.A., ZŠ U Pálenice.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
INTERNET Pro 5. ročník.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_Český jazyk
Útěk z vězení E.Dolinská 6.C
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ČESKÝ JAZYK
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Pedagogická knihovna.
VŠE O PENĚZÍCH..
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

LIGHTHOUSE ENGLISH LIBRARY

CO V ANGLICKÉ KNIHOVNĚ NAJDETE? Čeká na vás už přes 40 knížek různých žánrů (dobrodružné, krimi, napínavé, pohádky, sci-fi).

KDE SE ANGLICKÁ KNIHOVNA NACHÁZÍ? Vedoucím knihovny je stále p. učitel Mitašik, v jehož kabinetě se knihovna také nachází. On vám knížku půjčí a ochotně poradí s výběrem.

JAKÉ JSOU PODMÍNKY PŮJČOVÁNÍ? Půjčovní doba je 1 měsíc a můžete si najednou půjčit 1 knížku. Po jejím vrácení si lze půjčit knížku další Půjčování je ZDARMA Kdobude mít zájem může si spolu s knížkou vypůjčit i anglicko-český slovník.

THE FIFTEENTH CHARACTER – Patnáctá postava Sally je na brigádě v zábavním parku a dnes se do své prázdninové práce obzvlášť těší. Přijede totiž její oblíbený zpěvák. Ale proč přijede i Policie? ESCAPE – Útěk Pana Browna obviňují ze zločinu. Jak má ale dokázat, že je nevinný, když je ve vězení? Jednoho dne dostane pan Brown nápad… TAXI OF TERROR – Hrůza v taxík Jack se potřebuje dostat domů a shání proto taxi. Je velmi unavený a usíná v něm. Prudký náraz ho probouzí ze spánku. Co se stalo? GIRL ON A MOTORCYCLE – Dívka na motorce Kenny cestuje po USA a právě se ubytoval v motelu. V baru potkává sympatickou dívku. Odkud ji jen zná? Z filmového plátna? Nebo z policejního zpravodajství? UKÁZKA KNIH PRO 3. AŽ 9. ROČNÍKY

THE ENORMOUS TURNIP – O veliké řepě Dědeček si zasadil na zahradě semínko a vyrostla mu řepa. Ale obrovská! Jak ji ale teď vytáhne? Koho poprosí o pomoc? THE MAGIC COOKING POT – Hrnečku vař! Určitě všichni znáte pohádku o kouzelném hrnečku, díky kterému nebudete mít nikdy hlad. Naučte se nyní hrneček ovládat anglicky! AROUND THE WORLD IN EIGHTY DAYS – Cesta kolem světa za 80 dní Pan Phileas Fogg se se svými přáteli vsadil o to, že dokáže objet zeměkouli za 80 dní. Pana Fogga čeká na cestě mnoho nástrah a ještě má v patách policii, která ho chce zatknout. Stihne to?

PROZKOUMEJ TAJEMNÉ VODY KNIŽNÍHO OCEÁNU Vydej se na dobrodružnou plavbu… …poznej … …a třeba na konci plavby objevíš poklad.