Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/8.
Advertisements

Periferní zařízení počítače
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Informatika a výpočetní technika
Přechody a animace Tomáš Prejzek
Hardware Název materiálu: VY_INOVACE_723_hardware
Hardware a Software.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Hardware a software.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
HARDWARE II Periferie.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
HARDWARE.
Výukový program Poznávání počítače.
MainBoard.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k opakování učiva o klávesnici, myši a monitoru.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HARDWARE 2. část.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
HARDWARE Co je to ?.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
HARDWARE.
Výstupní zařízení počítače monitor Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
 Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li připojen k počítači, je propojen s.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Informační a komunikační technologie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými body v cm.

Základová deska Je základním hardwarem u všem počítačů. Propojuje jednotlivé součástky do fungujícího celku. Např.: procesor,operační pamět a další komponenty.

Kecám fórek

Myš Slouží k převádění informace o svém pohybu do počítače Nachází se na ní jedno a více tlačítek které slouží k pohybu nahoru a dolu.

Klávesnice Slouží k vkládání znaků a ovládání počítače Klavesnice se ovládá pomocí tlačítek-jedno tlačítko jeden znak

Pevný disk Je zařízení které se nepoužívá jenom u počítačů,ale také u spotřební elektroniky Slouží k dočasnému nebo trvalému uchování dat