Arménie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Velká klášterní restaurace
Advertisements

Arménie 4 sousedi: Gruzie, Turecko, Írán, Ázerbajdžán Hl. město: Yerevan Počet obyvatel: cca 3 mil. Rozloha: km 2 Měna: Arménský Dram Jazyk: Arménština.
E.D.J. 8.C.
Ernährungstagebuch.
Minidezerty z italských cukráren
Škola: Praktická škola dvouletá
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Evropský den jazyků 6.A.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Příprava stravy v rodině
Francie 19. října Francie země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky hospodářsky jedna hospodářsky jedna z.
Evropský den jazyků 6.B.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Francie.
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Restaurace Jídlo.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_33_Turecko Autor Vladimír Kopal.
VY_32_INOVACE_Fi_II_17 Název Itálie a Řecko II. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Specifika podávání stravy, úpravy stravy a kultura stolování v domově seniorů ve Forde. TEREZA SEDLMAYEROVÁ 3.A, DENISA PROCHÁZKOVÁ 2.O.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Život v antickém Římě. inspirace řeckými vzory, Etruskové → klenba a oblouk podoba dnešních velkoměst Římská města.
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
20. – 24.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
13.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
6. – 10. června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
26. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – 13. května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Složitá obsluha fondue
Autor: Mgr. Marcela Holubová
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK Státní svátek
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Sportovní výživa Ing. Babet Linhartová.
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Co jsme si odnesli z Evropy IRSKO – DUBLIN –
Jídelníček od 3. do 7. června 2019 změna jídelníčku je možná
Transkript prezentace:

Arménie

Základní fráze Dobrý den- Barev Dobrý večer- bari gišer Naschledanou- hadžochutjun Děkuji- šnořhakalutjun Prosím- chdrumem Promiňte- knerek Dobrou chuť- Bari achoržak

Národní kuchyně Lavaš- arménský chléb Blinčik- maso zabalené v palačince(peprné koření)‏ Dolma- Maso ve vinném listu Hařisa – kaše z pšenice a kuřete Spas- polévka z bílého jogurtu a ječných krup Lahmadžu- arménská pizza Bastuřma- arménský salám z sušeného masa

Děkujeme za pozornost vytvořili Marek Hanušin David Urban Matěj Humler

Francie Hlavní město : Paříž Jazyk : Francouština Měna : Euro Hlava státu : Nicolas Sarkozy

Eiffelovka – La tour Eiffel Stvořitel : Tři patra : 1.patro – 57 metrů 2.patro – 115 metrů 3.patro – 276 metrů Postavena roku 1887 až 1930

Slovíčka Bonjour – Dobrý den Aureroir – Nashledanou Salut – Ahoj Marci – Děkuji Sil rous plait - Prosím Croissant – Kroasant Glace – Zmrzlina Cre´pes – Palačinky Macaron – Větrník Banane Flambe´e – flambovaný banán Mousse au chocolate – čokoládová pěna

Latina

Základní info. Původ jazyka: území- Itálie, Řím Zařazení: mrtvý jazyk, indoevropský Využití: církev, lékařství, biologie, státní správa... - základ románských jazyků: italština, španělština, portugalština, francouzština

Druhy jídel Národní jídlo: špalková kaše- puls Chléb- domácí Zelenina, luštěniny, ovoce, sýr Maso: vepřové, jehněčí, zvěřina Rybí omáčka- garum Pití: voda, víno, mléko, medovina

Národní kuchyně Ientaculum-snídaně:chléb se solí, hrozny, sýr, olivy Cena-oběd:špalková kaše Vesperna-večeře:ovoce, sýr, chléb

Slovníček Salve- ahoj Bene tibi vertat- dobrou chuť Bibere- pít Edere- jíst Panis- chleba Vinum- víno Oleum- olej Merenda- svačina Gustatis- předkrm Conissatis- pitka

Průběh hostiny a stolování Tři části hostiny: předkrm, hlavní chod, dezert Pitka: na konec hostiny- ředěné víno vodou -jídlo jedeno rukama

Maďarsko

úřední jazyk: Maďarština INFORMACE Nachází se v Evropě HL. Město :Budapešť úřední jazyk: Maďarština Měna: Forint

Národní kuchyně Snídaně: Smažená vejce na špeku s čajem Oběd: Slepičí vývar s jablečným střikem Večeře: Dukátové buchtičky s mlékem

Polévka: Rybí HL. jídlo: Perkelt Moučník: Palačinka Typické jídlo Polévka: Rybí HL. jídlo: Perkelt Moučník: Palačinka

Turecko- Türkiye Cumhuriyeti Hlavní město: Ankara Jazyk : Turečtina (úřední) Měna: Nová turecká lira (13 CZK)

Typické jídlo Polévka: zeleninová Hlavní jídlo: vařená zelenina s masem Moučník: Turkish delights

Slovíčka Kahve-Káva Merhaba-Ahoj Ayran-Bílý jogurt se solí Simit-Slané pečivo Kebab-Kebab Merhaba-Ahoj Event-Dobrou chuť Tesekürler-Děkuji Güle,güle- Nashledanou

Autoři:Břízová Kateřina Horská Michaela Rychetská Michaela Žličařová Tereza 7.B Děkujeme Vám za pozornost :) MERHABA !

UNITED STATES OF AMERICA U.S.A

U.S.A Poloha: SEVERNÍ AMERIKA HL.město: WASHINGTON D.C. Jazyk: AMERICKÁ ANGLIČTINA Měna: DOLAR

KU.CHY.NE Mc Donald´s STEAK HOT DOG

Vypracoval: Michael Florian Zdroje: google.cz, vlastní zdroje DĚKUJI ZA POZORNOST Vypracoval: Michael Florian Zdroje: google.cz, vlastní zdroje