Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
subjektivně zabarvený
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje fiktivní internetový obchod, který žákům slouží jako podklad pro sepsání objednávky. Vzdělávací.
Anotace: Prezentace seznamuje s českými autory prozaiky 19. st. - V
Anotace: Prezentace seznamuje žáky se stavbou souvětí
POPIS Popis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.13.
Česká poezie 1. pol. 19. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.02
Příslovce a příslovečné spřežky
Anotace: Prezentace se slovanskými jazyky a jejich rozdělením.
Národní obrození Národní obrození
Osvobozené divadlo.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky se stavbou souvětí
Stupňování přídavných jmen
Anotace: Prezentace seznamuje žáky se stavbou souvětí
Pohádka, hlavní postavy, hlavní myšlenka (ponaučení)
Anotace: Prezentace seznamuje s autory světové literatury. E. Hemingway. Žáci řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými básníky 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Česká poezie 20. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.15.
Česká poezie 2.poloviny 19.století
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.09 Název pro školu:
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou R. Fulghuma…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou B. Brechta…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky se stavbou souvětí
Anotace: Prezentace představuje básníky 19. st. - Goetha, Puškina
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Rozvoj slovní zásoby VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.12
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Věta jednoduchá- souvětí
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Gellnera…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Česká próza 20. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.18.
Zvuková stránka věty Spisovná výslovnost.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.10 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na procvičování komunikačních dovedností v různých situacích a na rozvíjení.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
subjektivně zabarvený
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.09 Anotace: Žáci si hravou formou ověří své znalosti a všeobecný přehled. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje tabulku s přehledem druhů vedlejších vět. V závěru je cvičení, na kterém si žáci mohou ověřit.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
Mimika (co jste tím chtěli říci)
Vypravování VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.11
Souvětí a jeho stavba, spojovací výrazy
Věcné čtení, klíčová slova, knihovna, archiv
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.03 Název pro školu: EU ČJ 03 II Název materiálu: Jaroslav Hašek Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Česká próza1. pol. 19. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.04.
SLOVA CIZÍHO PŮVODU jejich skloňování Slova přejatá
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
Slovesný vid Slovesný vid VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.03.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s diskusí a jejími zásadami. Žák se pokusí sám vytvořit Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Anotace: Prezentace seznamuje s autory světové literatury V. Hugo. Žáci řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými autory 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
subjektivně zabarvený
Rozvrstvení a obohacování
Česká republika: obyvatelstvo a sídla
Obohacování slovní zásoby
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Druhy vět vedlejších VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.05. Anotace: Prezentace seznamuje žáky se stavbou souvětí – poznává funkcí vět vedlejších. Žák řeší drobné.
Smyslová ústrojí člověka
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.05.
Česká republika: vodstvo
Transkript prezentace:

Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14

Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Anotace: Prezentace seznamuje s Divadlem Semafor a jeho protagonisty. Žáci se orientují v textu a řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána Buchtová Jazyk: český Očekávaný výstup: pojmy- divadelní hra, satira, komika,, Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : devátý ročník základní školy Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L.9.14

? SeMaFor Jak bys vysvětlil tuto zkratku? Sedm Malých Forem akronym http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_Dejvice_Semafor.jpg

Historie divadla: Jiří Suchý 1959- založení divadla Jiří Šlitr Z počátku široký okruh zájmů- film, poezie, jazz, loutky, tanec, výtvarné umění, hudební komedie… Později hudební komedie, hry s písněmi… 1959 – Člověk z půdy – první hudební komedie

Dvojice Suchý – Šlitr (1969) Semaforu Miloslav Šimek - Luděk Sobota Jiří Suchý - Jitka Molavcová Semaforu Miloslav Šimek (2004) – Jiří Krampol Jiří Grossmann (1971) - Miloslav Šimek

Někteří zpěváci ze Semaforu Naďa Urbánková Karel Štědrý Miluška Voborníková

Divadlo Film

Tulipán Poslech písně a práce s textem. Čítanka 9, str. 111 http://www.youtube.com/watch?v=tvKO3bofbXU

Tulipán Úkoly: Co je námětem písně? Kdy se odehrála bitva u Lipan? Kdo v ní bojoval. Přečti si znovu čtvrtou sloku. V čem se odlišuje od ostatních? Jaký pohled má autor na bitvu? Bitva X tulipán? Vzpomeň v jakém textu vyjadřuje autor podobný názor?

Zdroje: Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_Dejvice_Semafor.jpg http://www.youtube.com/watch?v=tvKO3bofbXU Josef Soukal, Čítanka pro 9. ročník ZŠ, SPN Praha 2008, ISBN 978-80-7235-397-2